Inversiune termică după domul de căldură. Furtuni violente în următoarele ore, HĂRŢILE actualizate de la ANM pentru toată luna

Valul de căldură şi-a atins apogeul, iar toamna îşi face simţită prezenţa cu furtuni tot mai dese în aceste zile. diferenţele mari de temperatură aduc şi căderi masive de grindină.
Filip Stan
27 aug. 2024, 12:08
Inversiune termică după domul de căldură. Furtuni violente în următoarele ore, HĂRŢILE actualizate de la ANM pentru toată luna

Și în următoarele două zile va fi foarte cald, dar, aproape în fiecare zi, ANM anunță ploi inclusiv în zonele afectate puternic de secetă.

ANM a emis cod portocaliu valabil de la : 27-08-2024 ora 13:05 până la : 27-08-2024 ora 14:00

In zona : Județul Ialomiţa: Gârbovi, Ion Roată, Alexeni, Grindu, Sfântu Gheorghe, Valea Măcrișului, Balaciu, Colelia;
Județul Buzău: Glodeanu-Siliștea, Brădeanu, Scutelnici;

Se vor semnala : Vijelie puternică, viteza vântului la rafală de 70…80 km/h, grindină, frecvente descărcări electrice, averse torențiale.

ANM a emis cod galben valabil de la : 27-08-2024 ora 13:01 până la : 27-08-2024 ora 14:00

In zona : Județul Bihor: Oradea, Sânmartin, Tileagd, Oșorhei, Brusturi, Ineu, Sârbi, Lugașu de Jos, Țețchea, Drăgești, Copăcel, Săcădat;

Se vor semnala : Averse torențiale care vor acumula 15…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului/ vijelie, grindină.

ANM a emis cod galben valabil de la : 27-08-2024 ora 12:05 până la : 27-08-2024 ora 13:00

In zona : Județul Iaşi: Răducăneni, Costuleni, Ciortești, Comarna, Schitu Duca, Prisăcani, Cozmești, Gorban, Dolhești, Dobrovăț, Țuțora, Moșna, Grozești;

Se vor semnala : Averse torențiale care vor acumula 15…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

ANM a emis cod galben valabil de la : 27-08-2024 ora 8:30 până la : 27-08-2024 ora 10:00

In zona : Zona de munte a județului Alba , respectiv zona de munte a localităților: Cugir, Zlatna, Câmpeni, Abrud, Ighiu, Săsciori, Bistra, Vințu de Jos, Baia de Arieș, Galda de Jos, Șugag, Roșia Montană, Lupșa, Pianu, Meteș, Stremț, Șibot, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Almașu Mare, Gârda de Sus, Bucium, Gârbova, Arieșeni, Livezile, Sălciua, Vadu Moților, Poșaga, Ciuruleasa, Mogoș, Poiana Vadului, Rimetea, Blandiana, Întregalde, Ocoliș, Râmeț, Ponor, Ceru-Băcăinți;
Județul Alba: Cugir, Sebeș, Săsciori, Vințu de Jos, Pianu, Șibot, Săliștea;
Zona de munte a județului Sibiu , respectiv zona de munte a localităților: Săliște, Rășinari, Jina, Poiana Sibiului, Boița, Tilișca, Râu Sadului;

Se vor semnala : Averse torențiale care vor acumula 15…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului.

ANM a emis cod galben valabil de la : 27-08-2024 ora 7:30 până la : 27-08-2024 ora 9:30

In zona : Județul Galaţi: Galați, Liești, Pechea, Cudalbi, Târgu Bujor, Tulucești, Umbrărești, Măstăcani, Fârțănești, Tudor Vladimirescu, Frumușița, Piscu, Ivești, Independența, Slobozia Conachi, Fundeni, Vânători, Grivița, Braniștea, Foltești, Schela, Smârdan, Cuza Vodă, Scânteiești, Cuca, Băleni, Nămoloasa, Rediu, Costache Negri, Vlădești, Băneasa, Oancea, Suhurlui;

Se vor semnala : Averse torențiale care vor acumula 15…20 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului.

ANM anunţă temperaturi peste cele obişnuite, până aproape de sfârşitul lunii septembrie / Când şi unde va ploua

Temperaturile se vor situa peste cele obişnuite, până aproape de sfârşitul lunii septembrie, anunţă marţi, meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru intervalul 26 august – 23 septembrie.

Săptămâna 26.08.2024 – 02.09.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toată ţara, mai ales în vestul şi nord-estul teritoriului.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele centrale, în timp ce în restul teritoriului va fi în general excedentar.

Citeşte şi: Se prelungește vara! Climatologul Roxana Bojariu a dat ultimele detalii despre vreme. Cum va fi vremea în septembrie

Săptămâna 02.09.2024 – 09.09.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii ţări. S

Regimul pluviometric va avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 09.09.2024 – 16.09.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru acest interval în toate regiunile.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată ţara.

Săptămâna 16.09.2024 – 23.09.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile.

Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a ţării.

Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru septembrie. Când încep să vină ploile și să scadă temperaturile în București

Prognoza meteo pentru luna septembrie a fost actualizată de meteorologii Accuweather. Specialiștii anunță cum va fi vremea în București, în prima lună de toamnă, dar și când vin ploile.

În prima săptămână, maximele vor atinge pragul de 33 – 35 de grade în Capitală. Cel mai cald va fi luni, 2 septembrie, dar și miercuri, 4 septembrie, când valorile vor urca până la 35 de grade în București.

În perioada 8-17 septembrie, temperaturile maxime vor fi în scădere, urmând să fie cuprinse între 23 și 27 de grade. Prima zi de școală, luni, 9 septembrie, va aduce 26 de grade, în Capitală, dar există probabilitatea apariției precipitațiilor, însoțite de furtuni cu descărcări electrice.

Începând de pe data de 18 septembrie, valorile nu vor mai trece de 22 de grade, în București, cel puțin până pe 25 septembrie. Totodată, pe data de 22 sunt anunțate precipitații în Capitală.

Și valorile din timpul nopților vor scădea simțitor, urmând să fie înregistrate minime de până la 9 grade (pe 21 septembrie). Pe 25 și 26 ale lunii se va încălzi ușor, iar maximele vor atinge 24 de grade.

Au început furtuni puternice în zeci de localităţi din România. Alertă meteo pentru vijelii, grindină şi descărcări electrice

Însă, ziua de 26 septembrie va aduce și ploi în Capitală. În următoarea zi se va constata o scădere bruscă a valorilor maxime, cu până la 6 grade. Astfel, ultimele zile din septembrie vin cu vreme tipică anotimpului de toamnă.

Pe 27 septembrie sunt anunțate precipitații în București, iar în următoarele zile nu vor fi mai mult de 19 grade, arată prognoza actualizată transmită de meteorologii Accuweather. De altfel, minimele vor fi cuprinse între 7 și 9 grade, în Capitală, în perioada 27 – 30 septembrie.

Țara în care este iarnă și sunt peste 41 de grade la umbră: Autoritățile au anunțat record istoric de temperatură

Australia a înregistrat luni temperaturi hibernale record, valorile din termometre indicând 41,6 grade Celsius într-o zonă a regiunii costiere din nord-vestul ţării, a anunţat centrul australian de meteorologie, informează AFP, potrivit Agerpres.

Acea temperatură a depăşit cu 0,4 grade Celsius precedentul record şi a fost înregistrată în baza militară Yompi Sound, la ora locală 15:37, a precizat aceeaşi agenţie australiană.

Deşi noul record este „provizoriu confirmat”, oamenii de ştiinţă vor să se asigure că el nu a fost rezultatul unei anomalii locale înainte ca acesta să fie înscris în mod oficial în cartea recordurilor.

Precedentul record, care era de 41,2 grade Celsius, a fost stabilit în august 2020 în localitatea West Roebuck din nord-vestul ţării.

Iarna din Australia durează din iunie până în august. Oamenii de ştiinţă au anunţat deja că anul 2024 va fi probabil cel mai călduros din istoria înregistrărilor meteorologice.

Din ianuarie şi până în iulie, temperaturile globale au depăşit cu 0,7 grade Celsius media termică măsurată între 1991 şi 2020, potrivit observatorului european Copernicus (EMS)

Spynews
Ai văzut-o pe fetița din imagine? Dacă da, sună la 112! Alexia are 13 ani și a dispărut / FOTO
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Ingredientul natural care te scapă de gândacii din bucătărie. E extrem de eficient și rezolvă o mare problemă
Capital.ro
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au tras preșul de sub picioare
Playtech.ro
Doamne cum a ajuns să arate Pamela Anderson. A rămas doar o umbră, imagini șoc
DailyBusiness
Ministrul Muncii: „Nicio pensie sub 3000 de lei nu va mai fi impozitată”. Mii de români vor fi scutiți de acești bani
Adevarul
Noua autostrada cu tuneluri stârnește controverse. De ce sunt românii nemulțumiți de lucrări VIDEO
Spynews
Cristian Marinescu și Deni Stavăr de la Mireasă, ceartă aprinsă în fața tuturor. De la ce a pornit totul. Cum a reacționat Antonia, fosta iubită a bărbatului
Spynews
Bunicul Luizei Melencu, mărturisiri uluitoare. Gheorghe Dincă nu ar fi ucis-o pe adolescenta de 18 ani
Evz.ro
Apa tratată, pericol pentru copii. S-a greșit enorm! Le afectează mintea
Ego.ro
SECRET: Ce să pui în zacuscă pentru un gust unic
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Noua analiză de sânge a pânzei în care a fost îngropat Iisus răstoarnă tot ce se ştia! Detalii de magnitudine biblică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Localitatea din România în care au fost descoperite sute de tone de aur! A creat sute de locuri de muncă
Capital.ro
Tragedie în familia artistei Mariah Carey. Amândouă au decedat în aceeași zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
Intrarea unei drone neidentificate în spațiul aerian al Poloniei atrage atenția NATO
MediaFlux
REVOLTA PENSIONARILOR!. Recalcularea pensiilor, un fiasco
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...