Mihai Tudose, replică ironică pentru Rareş Bogdan: „Probabil pentru el era o sursă de inspiraţie, că meduzele n-au creier şi se descurcă de miliarde de ani. Nu-i ţine nimeni la guvernare, să se ducă acasă”

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose îi dă replica prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, care a afirmat că liberalii au fost ”nevoiţi să înghită o meduză” pentru a guverna alături de PSD.
Filip Stan
27 aug. 2024, 08:35
Mihai Tudose, replică ironică pentru Rareş Bogdan:

În stilul caracteristic, Mihai Tudose nu a lăsat netaxată declaraţia prim-vicepreşedintelui liberal Rareş Bogdan, ironizându-l şi în acelaşi timp punându-i în vedere că PNL nu este ţinut cu forţa la guvernare de către social-democraţi.

”Nu ştiu ce mănâncă domnia sa dimineaţa, la prânz şi seara. E treaba domniei sale. Probabil că era la plajă şi a fost inspirat de aşa… dar na… ce să vă spun? Ştiţi, probabil că omul avea o sursă de inspiraţie în chestia asta, că cică meduzele n-au creier şi se descurcă în viaţă de miliarde de ani şi pentru el, e o veste bună că pot şi fără creier. Nu-i ţine nimeni la guvernare, să se ducă acasă. Nu-i invit, dar dacă stă cu meduza şi alte nevertebrate pe-acolo… Îi ţine cineva cu forţa?”, a afirmat Mihai Tudose, luni seară, la Digi 24.

Întrebat cum poate exista vreo şansă ca după alegeri cele două partide să mai formeze o coaliţie, având în vedere atacurile din precampania electorală, liderul social democrat a susţinut că ”după alegeri va fi un moment T zero în care românii vor decide”.

”Vor cu noi, vor cu meduzele, nu ştiu… să decidă, e simplu”, a adăugat Tudose.

”Străveziu, nu? Ordinul de zi pe unitate este Atacaţi – Atacaţi – Atacaţi, pentru a deturna discuţia de la scandalul recalculării, de la scandalul Pantelimon, de la criza acută de medicamente esenţiale pentru tratamentul cancerului, de la listele de aşteptare de 2 ani pentru proteze fără de care oamenii suportă dureri cumplite de şold şi genunchi, de la faptul că pentru un C.T. banal trebuie să aştepţi cu lunile. Şi câte şi mai câte! Da, am fost nevoiţi să înghiţim o meduză şi să guvernăm împreună, pentru că odată cu războiul din Ucraina, Uniunea Europeană şi NATO aveau nevoie de o graniţă care să garanteze securitatea Europei. Ar fi fost un dezastru ca, în timp ce PNL susţinea Ucraina, hoarda socialiştilor români să încerce blocarea ajutoarelor îndreptate către ţara aflată în război. O ştiu toţi: şi politicienii, şi ziariştii oneşti. Ar fi căzut Ucraina, la micul dejun era mâncată Moldova şi urma presiunea pe România, Polonia şi Ţările Baltice. România şi Europa ar fi fost cu adevărat în pericol”, a comentat Rareş Bogdan criticile aduse de lideri ai PSD la adresa PNL, în cadrul congresului de sâmbătă în care PSD a validat candidatura lui Marcel Ciolacu pentru preşedinţia României şi l-a reales pe acesta în fruntea partidului.

Mihai Tudose: „Dacă ridici sabia, aşteaptă-te să scoată şi celălalt ceva din teacă”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Tudose, a explicat atacurile pe care mai mulţi social-democraţi care au luat cuvântul la Congresul PSD le-au adus la adresa liberalilor, Tudose susţinând că aceia care au avut discursuri critice la adresa PNL au ”contextualizat în ce situaţie şi unde suntem acum, ca şi ţară”.

”Poate i-am băgat noi un pic în corzi, dar noi, la Congres, sau unii dintre colegi, inclusiv eu, recunosc, am contextualizat în ce situaţie şi unde suntem acum, ca şi ţară. Că ne-am săturat şi noi să tot fim acuzaţi, deficitul. Păi deficitul ştiţi, voi l-aţi dublat, adică voi l-aţi aruncat în aer, nu noi. Nu noi am luat împrumuturi de sute de miliarde şi care s-au dus de nu le mai găseşte nimeni, nicăieri. Nu putem să ne asumăm ceea ce nu am făcut. Ce am făcut sau dacă am făcut greşeli ni le asumăm. Dar tot ei ţipă că noi. Adică, dacă ridici sabia, atunci aşteaptă-te să scoată şi celălalt ceva din teacă! O sabie mai mică, poate mai mare… Nu le place acuma? Ok! Ce vreţi, să-i lăudăm pentru ce au făcut în pandemie şi după aia? Nu putem!”, a mai afirmat Mihai Tudose.

Tudose a fost întrebat şi despre afirmaţiile unor liberali care susţin că PSD se pregăteşte de o guvernare alături de AUR: ”Am spus noi treaba asta? Nu am spus, stimate domn!”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunţă măsuri pentru ca pensionarii să nu piardă bani după recalculare: „I-am cerut ministrului Finanţelor să facă o simulare, să vedem exact câte persoane intră în această zonă, astfel încât să nu piardă oamenii”

Spynews
Ai văzut-o pe fetița din imagine? Dacă da, sună la 112! Alexia are 13 ani și a dispărut / FOTO
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Ingredientul natural care te scapă de gândacii din bucătărie. E extrem de eficient și rezolvă o mare problemă
Capital.ro
Vladimir Putin ar putea fi otrăvit. Cine e gata să-l trădeze pe liderul de la Kremlin
Playtech.ro
Doamne cum a ajuns să arate Pamela Anderson. A rămas doar o umbră, imagini șoc
DailyBusiness
Ministrul Muncii: „Nicio pensie sub 3000 de lei nu va mai fi impozitată”. Mii de români vor fi scutiți de acești bani
Adevarul
Noua autostrada cu tuneluri stârnește controverse. De ce sunt românii nemulțumiți de lucrări VIDEO
Spynews
Cristian Marinescu și Deni Stavăr de la Mireasă, ceartă aprinsă în fața tuturor. De la ce a pornit totul. Cum a reacționat Antonia, fosta iubită a bărbatului
Spynews
Bunicul Luizei Melencu, mărturisiri uluitoare. Gheorghe Dincă nu ar fi ucis-o pe adolescenta de 18 ani
Evz.ro
S-a ales praful de averea lui Ion Dolănescu. Totul e aproape distrus
Ego.ro
SECRET: Ce să pui în zacuscă pentru un gust unic
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Noua analiză de sânge a pânzei în care a fost îngropat Iisus răstoarnă tot ce se ştia! Detalii de magnitudine biblică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Localitatea din România în care au fost descoperite sute de tone de aur! A creat sute de locuri de muncă
Capital.ro
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au tras preșul de sub picioare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
Peste 83.000 de pensii au fost mărite în Sibiu după recalculare
MediaFlux
REVOLTA PENSIONARILOR!. Recalcularea pensiilor, un fiasco
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...