Preţ carburanţi 27 august 2024. Cât mai costă un plin de benzină/motorină la final de vară

Preţul la motorină standard a scăzut cu 4 bani pe litru. Pe de altă parte, preţurile la benzină standard, motorină premium şi GPL au rămas nemodificate
Filip Stan
27 aug. 2024, 09:22
Preţ carburanţi 27 august 2024. Cât mai costă un plin de benzină/motorină la final de vară

Preţ carburanţi 27 august 2024. Preţul pentru un litru de motorină standard a scăzut cu patru bani, astfel că un litru de motorină standard a ajuns să coste între 7,2 şi 7,29 lei.

Şi preţul pentru un litru de benzină premium este în uşoară scădere, astfel că litrul de benzină premium a ajuns să coste între 7,79 şi 8,04 lei.

Fiecare român are o datorie de peste 45.000 lei. Bugetul țării este doar la 35% din nivelul împrumuturilor statului

Pe de altă parte, preţurile la benzină standard, motorină premium şi GPL au rămas nemodificate, faţă de cele afişate în ziua precedentă. Astfel trebuie precizat că un litru de benzină standard costă între 7,19 şi 7,34 lei, un litru de motorină premium costă între 7,57 şi 7,85 lei, iar un litru de GPL costă între 3,42 şi 3,44 lei.

Mai multe detalii despre preţurile la carburanţi, aici

Preţurile petrolului au crescut cu 3% luni, din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu şi reducerea producţiei în Libia

Preţurile petrolului au crescut luni cu aproape 3%, în condiţiile în care îngrijorările privind aprovizionarea s-au accentuat din cauza informaţiilor privind escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu, precum şi a reducerilor de producţie în Libia, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au urcat cu 2,28 dolari, sau cu 2,89%, până la 81,30 dolari pe baril, până la ora 14:30 GMT, în timp ce contractele futures pentru ţiţei din SUA au urcat la 77,30 dolari pe baril, în creştere cu 2,47 dolari sau cu3,3%.

Ambele benchmark-uri au câştigat mai mult de 2% vineri.

”Cumpărarea pe termen scurt pare justificată”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior pentru tranzacţionare la BOK Financial, invocând tensiunile din Orientul Mijlociu şi întreruperile producţiei din Libia.

Citește și: Guvernul taie bonusurile din sistemul bugetar până la 31 decembrie 2024. De asemenea, nu vor mai fi organizate concursuri de ocupare a posturilor vacante din instituțiile publice

Un atac cu rachetă mult aşteptat al mişcării Hezbollah, susţinută de Iran, pare să fi fost în mare parte dejucat de atacurile preventive israeliene în sudul Libanului.

Cu toate acestea, nu a existat un acord duminică, în discuţiile de încetare a focului Gaza care au avut loc la Cairo, nici Hamas, nici Israelul nefiind de acord cu mai multe compromisuri prezentate de mediatori, au spus două surse egiptene de securitate, provocând îndoieli cu privire la şansele de succes în cel mai recent proiect susţinut de SUA de a pune capăt războiului vechi de 10 luni.

Preţurile petrolului au crescut după ce guvernul din estul Libiei a anunţat luni închiderea tuturor câmpurilor petroliere, oprind producţia şi exporturile.

National Oil Corp (NOC), care controlează resursele petroliere ale ţării, nu a oferit nicio confirmare. Cu toate acestea, compania petrolieră Sirte din Libia, o subsidiară a NOC, a declarat că va începe o reducere parţială a producţiei.

”Cel mai mare risc pentru piaţa petrolului este probabil o scădere suplimentară a producţiei de petrol din Libia din cauza tensiunilor politice din ţară, cu riscul ca producţia să scadă de la nivelurile actuale de 1 milion de barili pe zi la zero”, a declarat analistul Giovanni Staunovo, de la banca elveţiană UBS.

Investitorii rămân precauţi cu privire la acţiunile Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi ale aliaţilor săi, sau OPEC+, care intenţionează să crească producţia în cursul acestui an, a declarat Priyanka Sachdeva, analist senior de piaţă la Phillip Nova.

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Descoperire uimitoare în București. Locul neașteptat unde a fost găsit un sicriu misterios. “E decorat cu îngerași metalici pe colțuri”
Capital.ro
Vladimir Putin ar putea fi otrăvit. Cine e gata să-l trădeze pe liderul de la Kremlin
Playtech.ro
Imagini INCENDIARE din dormitor la Insula Iubirii. Nu s-au mai putut abține, și-au dat frâu liber sentimentelor
DailyBusiness
N-ai luat BAC-ul? Poți avea un salariu BABAN. Sunt disponibile peste 10 mii de locuri de muncă
Adevarul
Noua autostrada cu tuneluri stârnește controverse. De ce sunt românii nemulțumiți de lucrări VIDEO
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Alertă pentru părinți! Jucăriile „inteligente”, pericol pentru copii
Ego.ro
SECRET: Ce să pui în zacuscă pentru un gust unic
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Noua analiză de sânge a pânzei în care a fost îngropat Iisus răstoarnă tot ce se ştia! Detalii de magnitudine biblică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Un fenomen rar poate fi observat în acest loc! Lava vulcanului are culoarea albastră
Capital.ro
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au tras preșul de sub picioare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
Armata rusă cucerește localitatea Orlivka din estul Ucrainei
MediaFlux
REVOLTA PENSIONARILOR!. Recalcularea pensiilor, un fiasco
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...