Generalul Dumbravă iese la atac. Amenințări pe bandă rulantă la adresa denunțătorului Cătălin Hideg și a procurorilor: ”Știți că Hideg este un nume destul de rar și în traducere în limba română înseamnă ”răcoare”. (…) În momentul în care un referat s-a scurs in presă în dosarul Colectiv la Parchetul General un procuror s-a sesizat din oficiu și a existat un dosar penal”

Generalul SRI Dumitru Dumbravă a semnat și luni controlul judiciar la Secția 11 de Poliție și la ieșire acesta a lansat atacuri voalate la aderesa denunțătorului său, Cătălin Hideg, în dosarul în care este cercetat pentru infracţiuni de trafic de influenţă şi constituire a unui grup infracţional organizat, dar și la adresa procurorilor care îl cercetează.
Alina Costache
27 aug. 2024, 11:13
Generalul Dumbravă iese la atac. Amenințări pe bandă rulantă la adresa denunțătorului Cătălin Hideg și a procurorilor: ”Știți că Hideg este un nume destul de rar și în traducere în limba română înseamnă ”răcoare”. (...) În momentul în care un referat s-a scurs in presă în dosarul Colectiv la Parchetul General un procuror s-a sesizat din oficiu și a existat un dosar penal”

Prezent la secția de Poliție pentru a semna controlul judiciar, geralul Dumitru Dumbravă vine cu amenințări la adresa lui Cătălin Hideg, a celor care l-ar fi îndrumat și se folosesc de el, dar și la adresa procurorilor care îl anchetează.

Întrebat cine este victimă și cine este vinovat în acest dosar, generalul Dumbravă a spus că ”opinia mea este că domnul Cătălin Hideg este o victimă” și că este sigur că ”organele de anchetă vor stabili cu exactitate circumstantele săvârșirii unor fapte” în ceea ce-l privește.

În acest context, Dumbravă a spus că denunțătorul Cătălin Hideg este condamnat în primă instanță și a trecut la amenințări, precizând că numele acestuia înseamnă ”răcoare”.

”Poate este o chestie de destin. Știți că Hideg este un nume destul de rar și în traducere în limba română înseamnă ”răcoare”.  O fi ceva care ține de răcoare sau răcoros. Nu stiu, doar am făcut o constatare. În esență este o victimă domnul Hideg a celor care l-au confiscat și l-au folosit. Este un antreprenor român care o afacere care a fost distrusă (de către Coldea și Dumbravă – spune Ceausescu).. Așa spune tribunalul poporului. Dna Iorga spune alte lucruri, dar nu că i-am distrus afacerea lui Hideg. O să mă chema la audieri atunci cand o să considere necesar. Este strategia oricărui anchetator. Chemi la audiere în momentul în care ai toate informațiile disponibile și posibile pentru a avea un ascendent asupra celui care este anchetat”.

Totodată, Dumbravă a spus că nu a cerut niciodată bani de la Cătălin Hideg, că acesta a plătit un onorariu avocatului Trăilă, care are o meserie ”liberală” și ”poate să ceară oricât”.

”Eu nu am cerut .. A fost onorariu de avocat. Pe domnul Hideg nu l-am vazut .. să stiti că am vazut onoriu si mai mare. Este o profesie liberală și fiecare avocat poate să ceară oricât. Intrebarea de ce a fost de acord domnul Hideg cu aceste condiții și de ce a semnat cu mâna domniei sale acel contract. Pentru că dacă el considera, așa cum a considerat în primă instanță, că onorariul este prea mare, putea forte bine să refuze. De ce a semnat?”, a mai spus Dumbravă.

De amenințări nu a scăpat nici procuroare Mihaiela Moraru-Iorga, care îl anchetează pe fostul general SRI. Dumbravă. Generalul a făcut o paralelă între dosarul său și dosarul Colectiv, mai exact s-a aratat deranjat că informații din dosar au apărut în presă și a sugerat că ar trebui deschis dosar penal pentru această faptă.

”Am mare încredere în judecători români și în sistemul judiciar din Romania. Desiguri că există și exceptii, am avut surprize si am in continuare surprize să vorbesc cu autoritățile judiciare ale acestui stat și ca și cum aș da un interviu cu difuzare ulterioare la televiziunile arondate. Ceea ce discutam în această fază, care nu este publică, a urmăririi penale apare inevitabil în 3 – 4 – 5 zile la o televiziune sau alta. Tot respectul pentru jurnalitii care își fac treaba, pentru ca asta este treaba jurnalistilor. Numai ca eu imi amintesc că in momentul în care de exemplu un referat s-a scurs in presă în dosrul Colectiv la Parchetul General un procuror s-a sesizat din oficiu și a existat un dosar penal care a vizat extrem de profesionist clarificarea acestei situatii. Stiu situatii în care agentia protectiei datelor cu caracter personal este extrem de atenta cu protejarea acestor date. În momentul în care CNP-ul meu, adresa de domiciul și alte date care tin de viata mea personala au apărut public nu am vazut nicio institutie a statului roman să reacționeze, să se sesizeze din oficiu. Eu nu spun de magistrati, eu spun de institutii care ar trebui să-si faca datoria. Mi se pare nefiresc ca instituțiile statului, plătite din bani publici, să nu reacționeze în niiun fel la acest mod de a face anchetă ”, a mai spus Dumitru Dumbravă.

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Descoperire uimitoare în București. Locul neașteptat unde a fost găsit un sicriu misterios. “E decorat cu îngerași metalici pe colțuri”
Capital.ro
Vladimir Putin ar putea fi otrăvit. Cine e gata să-l trădeze pe liderul de la Kremlin
Playtech.ro
Imagini INCENDIARE din dormitor la Insula Iubirii. Nu s-au mai putut abține, și-au dat frâu liber sentimentelor
DailyBusiness
N-ai luat BAC-ul? Poți avea un salariu BABAN. Sunt disponibile peste 10 mii de locuri de muncă
Adevarul
Noua autostrada cu tuneluri stârnește controverse. De ce sunt românii nemulțumiți de lucrări VIDEO
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Alertă pentru părinți! Jucăriile „inteligente”, pericol pentru copii
Ego.ro
SECRET: Ce să pui în zacuscă pentru un gust unic
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Noua analiză de sânge a pânzei în care a fost îngropat Iisus răstoarnă tot ce se ştia! Detalii de magnitudine biblică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Un fenomen rar poate fi observat în acest loc! Lava vulcanului are culoarea albastră
Capital.ro
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au tras preșul de sub picioare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
Armata rusă cucerește localitatea Orlivka din estul Ucrainei
MediaFlux
REVOLTA PENSIONARILOR!. Recalcularea pensiilor, un fiasco
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...