Cum pregătește Gabriela Cristea cele mai delicioase vinete la borcan pentru la iarnă: „Nu trebuie să puneți foarte multă sare”

Gabriela Cristea a dezvăluit rețeta ei de vinete la borcan, pentru la iarnă. Prezentatoarea TV a explicat de ce preferă să nu le congeleze.
Mircea Filipescu
27 aug. 2024, 12:44
Cum pregătește Gabriela Cristea cele mai delicioase vinete la borcan pentru la iarnă: „Nu trebuie să puneți foarte multă sare”
Cum pregătește Gabriela Cristea vinetele la borcan

Gabriela Cristea este foarte activă pe rețelele de socializare, acolo unde împarte diferite trucuri în bucătărie. De această dată, prezentatoarea TV a dezvăluit cum pune vinetele la borcan pentru iarnă.

Citește și: Salată de avocado, reţeta delicioasă cu care prelungeşti vara în bucătăria ta

Vedeta începe prin a coace legumele și le lasă peste noapte la scurs. Un detaliu important sunt capacele care trebuie să fie curate. Totodată, borcanele nu trebuie să fie umplute până la refuz, iar sarea trebuie pusă cu simț de răspundere.

„Mi-am adus din beci cinci borcane pentru că vreau să le umplu cu vinete. O să vă arăt cum fac eu pentru că mie nu-mi plac vinetele băgate la congelator. Mi se pare că se schimbă gustul și că sunt buretoase. Am găsit metoda asta de a le pune la borcan. De altfel, reciclez toate borcanele și doar cumpăr capace de pe un an pe altul.

Am copt vinetele pe flacără deschisă, le-am curățat și le-am lăsat să se scurgă. Și o să vă arăt cum le păstrez eu pentru iarnă. Am spălat bine borcanele și capacele, am adus vinetele și voi pune sare. Eu prefer la toate conservele sau la toate murăturile să pun sare iodată. Nu trebuia să puneți foarte multă sare.

Pun sare peste ele și le amestec, ca să se pătrundă peste tot. Vinetele pe care le pun la borcan, în momentul în care le scoatem să le gătim, le mai lăsăm să se scurgă într-o sită.  Începem să punem vinetele. Cel mai bine eu mă descurc cu mâna, mai ales că folosesc mănuși. Trebuie să umpleți borcanul, dar să lăsați foarte puțin gol, până la gâtul lui. Trebuie să aibă loc să fiarbă, pentru că le voi pune la bain-marie”, a explicat Gabriela Cristea.

Citește și: Secretul celor mai crocanți gogoșari în oțet. Cât trebuie să fierbi apa pentru a obține cele mai delicioase murături pentru la iarnă

Gabriela Cristea a dezvăluit și metodele prin care pot fi borcanele fierte la bain0marie, la cuptor sau direct în oală pe foc și a povestit cum face acest lucru.

„Am pus patru borcane mari și obișnuiesc să le pun așa pentru că este exact o porție, cât să mănânce toată familia. Strângem foarte bine capacele și o să vă arăt că am două variante de a le pune la bain-marie, la cuptor sau să le pun pe foc direct, dar în ambele situații le montez la fel. Iau o oală mai extinsă și nu foarte înaltă și le pun într-un prosop, peste care pun borcanele.

Încerc să nu se lovească borcanele pentru că asta este toată treaba. Ele vor fierbe și dacă se vor lovi unele de celelalte, ele atunci e posibil să se crape. Pun apă până aproape de sus și le punem la fiert la foc foarte foarte mic sau le putem pune la cuptor, la 120-130 de grade. Trebuie să fiarbă la foc foarte mic. Le fierb pentru aproximativ două-trei ore. După, le întoarcem, le punem la căldură împăturite să se răcească și suntem gata.

Eu am ales ca de data asta să le fierb pe aragaz, le las las să dea în clocot, după care le dau foc mediu spre mic. Cam așa arată, iar acum mă duc să le pun în pături, pentru a se răci încet. Nu fac cantități foarte mari, iau cam 10 kg, iar din 10 kg îmi ies șase borcane mari, depinde și de vinete”, a mai spus Gabriela Cristea.

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Descoperire uimitoare în București. Locul neașteptat unde a fost găsit un sicriu misterios. “E decorat cu îngerași metalici pe colțuri”
Capital.ro
Doliu în Biserică. România a pierdut cel mai iubit părinte: Dacă n-aș fi fost preot, n-aș fi fost nimic
Playtech.ro
Imagini INCENDIARE din dormitor la Insula Iubirii. Nu s-au mai putut abține, și-au dat frâu liber sentimentelor
DailyBusiness
Statul oferă 150 de lei CADOU pentru EDUCAȚIE. Cine se va „bucura” de acești bani
Adevarul
Noua autostrada cu tuneluri stârnește controverse. De ce sunt românii nemulțumiți de lucrări VIDEO
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Un conservant popular, retras de pe piață.  Cum evitați chimicalele din murături
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan, umiliţi chiar Festivalul Mamaia 2024. O cântăreaţă a refuzat să coboare de pe scenă şi... ”Îmi curge sânge din urechi”
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Meteorologii ANM anunță ploi și sfârșitul valului de căldură. Care este prognoza meteo pentru perioada 28 august – 8 septembrie 2024
Capital.ro
Vladimir Putin ar putea fi otrăvit. Cine e gata să-l trădeze pe liderul de la Kremlin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
Rugăciunea pentru protecția și bunăstarea familiei: O cale spre binecuvântări transmise până la a 7-a generație!
MediaFlux
Planul DIABOLIC al Kamalei Harris. Ce vrea să-i îi facă lui TRUMP, în fața a MILIOANE de oameni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...