Nicolae Ciucă, despre lansarea cărţii sale: „Foarte curând vom face anunţul în mod oficial, cu transparenţă”

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a vorbit despre cartea sa, "Un ostaş în slujba ţării", care, deşi încă nu a fost lansată, a fost intens promovată în ultima lună, în special pe panouri stradale.
Filip Stan
27 aug. 2024, 12:41
Nicolae Ciucă, despre lansarea cărţii sale:

Liderul PNL chiar a prezentat un scurt fragment din cartea sa, în care îşi prezintă începuturile carierei şi apreciază că „am fost un militar norocos”. Ciucă dezvăluie totuşi că nu a avut un parcurs facil şi că a făcut parte din unul dintre cele mai importante batalioane ale Armatei Române.

„Pot spune că am fost un militar norocos. Nu am avut o carieră confortabilă, dar poate că asta a fost șansa mea. Am făcut parte, încă din debutul carierei, odată cu transferarea mea la Batalionul 121 Cercetare, din trupe de elită. Și numirea ca șef de stat major al Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ a confirmat traseul însemnat pe care l-am parcurs.

Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ din Craiova avea la data aceea o tradiție de o sută douăzeci de ani. La înființare, în anii ce au urmat Războiului de Independență, se numise Regimentul 26 Dorobanți. Batalionul 26 Infanterie a participat la numeroase misiuni din afara granițelor țării. A avut victimele sale, soldați care și-au pierdut viața în misiune.

A fost prima unitate a Armatei Române care a participat la un exercițiu multinațional, sub comanda NATO. În rândurile sale există militari care au participat la mai multe misiuni, adevărați veterani ai teatrelor de operațiuni. În prezent, Scorpionii Roșii fac, împreună cu militarii polonezi, parte din Brigada Multinațională Sud-Est, o parte din forța cu care NATO asigură securitatea frontierei sale răsăritene. Nu greșesc dacă spun că este cea mai titrată unitate, tip batalion, din Armata Română”, se arată în fragmentul din cartea „În slujba țării”, prezentat în exclusivitate de Nicolae Ciucă la Antena 3.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, ferm pe poziţie: „Indiferent ce se va întâmpla, PNL nu va dezerta de la guvernare. Dacă nu le mai convine de PNL la guvernare, să-şi asume bărbăteşte, să ne spună”

În aceeaşi emisiune, liderul PNL a prezentat şi o fotografie care îl înfăţişează în echipament militar, pe care a şi explicat-o.

„Este o misiune din Afganistan, în munții din provincia Zabul. Batalionul a executat prima misiune la distanță mare de locul de campare în munții din provincia Zabul, acolo unde batalionul urma peste câțiva ani… Vă dați seama, eu vorbesc de 2002, în 2006-2007 batalionul era redislocat în provincia Zabul și acolo și-a îndeplinit misiunea până la final”, a explicat Nicolae Ciucă.

Ciucă a precizat că data exactă la care se va lansa cartea va fi anunțată la începutul lunii septembrie. „Foarte curând vom face anunțul în mod oficial, cu transparență. Am văzut de asemenea și discuțiile legate de tot ceea ce a însemnat panotajul”, a mai spus preşedintele liberalilor.

„Am scris această carte ca un exercițiu de transparență și dialog cu cetățenii. Să știți că am văzut comentariile, criticile. Am acceptat să intrăm în viața politică, atunci trebuie să le acceptăm pe toate, și pe cele bune, și pe cele mai puțin bune”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Victor Ciutacu despre struţo-cămila Coaliţiei şi lansarea lui Marcel Ciolacu spre Cotroceni: „Joacă pentru prima oară la totul sau nimic”

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Descoperire uimitoare în București. Locul neașteptat unde a fost găsit un sicriu misterios. “E decorat cu îngerași metalici pe colțuri”
Capital.ro
Doliu în Biserică. România a pierdut cel mai iubit părinte: Dacă n-aș fi fost preot, n-aș fi fost nimic
Playtech.ro
Imagini INCENDIARE din dormitor la Insula Iubirii. Nu s-au mai putut abține, și-au dat frâu liber sentimentelor
DailyBusiness
Statul oferă 150 de lei CADOU pentru EDUCAȚIE. Cine se va „bucura” de acești bani
Adevarul
Noua autostrada cu tuneluri stârnește controverse. De ce sunt românii nemulțumiți de lucrări VIDEO
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Un conservant popular, retras de pe piață.  Cum evitați chimicalele din murături
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan, umiliţi chiar Festivalul Mamaia 2024. O cântăreaţă a refuzat să coboare de pe scenă şi... ”Îmi curge sânge din urechi”
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Meteorologii ANM anunță ploi și sfârșitul valului de căldură. Care este prognoza meteo pentru perioada 28 august – 8 septembrie 2024
Capital.ro
Vladimir Putin ar putea fi otrăvit. Cine e gata să-l trădeze pe liderul de la Kremlin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
Rugăciunea pentru protecția și bunăstarea familiei: O cale spre binecuvântări transmise până la a 7-a generație!
MediaFlux
Planul DIABOLIC al Kamalei Harris. Ce vrea să-i îi facă lui TRUMP, în fața a MILIOANE de oameni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...