Prognoza meteo. Se anunţă ploi la Bucureşti, dar persistă canicula şi disconfortul termic în mai toată ţara

Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului şi la Bucureşti. Temperatura minimã va fi de 18...20 de grade.
Alina Costache
27 aug. 2024, 13:21
Prognoza meteo. Se anunţă ploi la Bucureşti, dar persistă canicula şi disconfortul termic în mai toată ţara
Fenomene meteo severe în următoarele doua zile: Caniculă și disconfort termic, dar și furtuni violente
Prognoza meteo MIERCURI

TARA
În regiunile vestice, valul de cãldurã şi disconfortul termic ridicat vor persista, local va fi caniculã şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãţi; cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusã. În restul teritoriului, vremea va fi în general instabilã; temporar vor fi înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului în Dobrogea, pe arii relativ extinse în Muntenia, local în Moldova, Transilvania şi la munte şi pe spaţii mai mici în sudul Banatului şi în Oltenia. Pe alocuri, cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp şi izolat, în special în sud-est, se pot acumula peste 40 l/mp. Vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 34 de grade, mai ridicate, pânã în jurul a 35 de grade, în Banat şi în Crişana; minimele termice vor fi cuprinse în general între 12 şi 21 de grade.

Inversiune termică după domul de căldură. Furtuni violente în următoarele ore, HĂRŢILE actualizate de la ANM pentru toată luna

BUCURESTI
Vremea va fi în general instabilã. Cerul va fi temporar noros şi vor fi perioade cu averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, apropiatã de cea normalã la aceastã datã, se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 17…19 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo JOI

TARA
Vremea va fi în general instabilã în sudul, estul şi centrul ţãrii, unde vor fi înnorãri temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, însoţite local de descãrcãri electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosfericã vor fi posibile pe spaţii mici, mai ales la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, mai ridicate în sud-vestul Olteniei, spre 34 de grade, dar şi în Banat şi Crişana unde se vor atinge 35 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 13 şi 21 de grade.
BUCURESTI
Vremea va fi în general instabilã, cu valori termice diurne în jurul normelor perioadei. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi, mai ales dupã-amiaza, vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, posibil cu uşoare intensificãri în timpul ploilor. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Prognoza meteo VINERI

TARA
În sudul, sud-estul şi centrul ţãrii, vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice apropiate de normele climatologice, în marea lor majoritate; vor fi înnorãri temporar accentuate, averse şi pe alocuri descãrcãri electrice; pe arii restrânse cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. În celelalte regiuni, vremea va fi cãlduroasã, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosfericã vor fi pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în zona montanã şi izolat în sud şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 32 de grade, mai ridicate în Banat, Crişana şi nord-estul Moldovei; minimele termice vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, cu valori mai mici în depresiunile Carpaţilor Orientali.
BUCURESTI
Vremea se va menţine în general instabilã. Cerul va fi temporar noros, iar în cursul zilei vor fi perioade cu averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri în timpul ploilor. Temperatura maximã va fi de 28…30 de grade, iar cea minimã de 18…19 grade.

Se strică vremea! ANM a emis trei alerte meteo de furtuni torenţiale, descărcări electrice şi vânt, dar şi caniculă

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar în vest şi posibil în sud izolat va fi caniculã şi disconfort termic ridicat; temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu perioade în care vor fi înnorãri, averse şi descãrcãri electrice local în Dobrogea şi la munte şi izolat în celelalte zone. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în Dobrogea, Bãrãgan şi pe alocuri în zona montanã înaltã. Minimele termice vor fi cuprinse între 14 şi 22 de grade, mai scãzute în depresiuni.
BUCURESTI
Vremea se va încãlzi semnificativ, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul a 34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Minima termicã va fi de 15…18 grade.

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI

TARA
Vremea se va menţine cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar pe alocuri în sud şi în vest va fi caniculã. Fenomene de instabilitate atmosfericã vor fi pe areale restrânse, mai ales la munte.
BUCURESTI
Vremea va fi cãlduroasã, posibil canicularã în orele dupã-amiezilor. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusã.

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Alimentele pe care le poți cumpăra din magazinele din România cu doar un leu. Sunt o mulțime, dar poate nu știai de ele
Capital.ro
România a devenit o super-putere a UE. Anunț ISTORIC la Guvern: Lider!
Playtech.ro
Imagini INCENDIARE din dormitor la Insula Iubirii. Nu s-au mai putut abține, și-au dat frâu liber sentimentelor
DailyBusiness
Statul oferă 150 de lei CADOU pentru EDUCAȚIE. Cine se va „bucura” de acești bani
Adevarul
Noua autostrada cu tuneluri stârnește controverse. De ce sunt românii nemulțumiți de lucrări VIDEO
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Asta este cea mai mare pensie din România. Aveți nevoie de calculator
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan, umiliţi chiar Festivalul Mamaia 2024. O cântăreaţă a refuzat să coboare de pe scenă şi... ”Îmi curge sânge din urechi”
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Meteorologii ANM anunță ploi și sfârșitul valului de căldură. Care este prognoza meteo pentru perioada 28 august – 8 septembrie 2024
Capital.ro
Doliu în Biserică. România a pierdut cel mai iubit părinte: Dacă n-aș fi fost preot, n-aș fi fost nimic
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
Icoană veche de 3 secole, dispărută de 40 de ani din Mănăstirea Cernica, a fost recuperată înainte de Paști: Cum a fost găsită și cine a donat-o înapoi?
MediaFlux
Planul DIABOLIC al Kamalei Harris. Ce vrea să-i îi facă lui TRUMP, în fața a MILIOANE de oameni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...