Un anumit tip de miere ar putea să fie folosită ca tratament pentru prevenirea sau tratarea cancerului – STUDIU

Un studiu preclinic sugerează potenţialul unei alternative naturale în cazul tratamentului pentru cancerul de sân. Mai exact, cercetătorii au descoperit că un anumit tip de miere ar putea să fie folosită ca tratament pentru prevenirea sau tratarea acestei boli nemiloase.
Alina Costache
27 aug. 2024, 14:57
Un anumit tip de miere ar putea să fie folosită ca tratament pentru prevenirea sau tratarea cancerului - STUDIU

Un studiu condus de cercetători de la Centrul de Cancer Jonsson Comprehensiv, din cadrul spitalului UCLA Health, a ajuns la concluzia că mierea de Manuka ar putea fi o opţiune alternativă şi naturală pentru prevenirea şi tratamentul cancerului de sân – în special pentru cancerul de sân cu receptor de estrogen (ER)-pozitiv, cel mai frecvent subtip de cancer de sân, care reprezintă aproximativ 70-80% din toate cazurile de cancer de sân.

Citește și: Mihaela Bilic, declaraţii surprinzătoare despre cancer. „Dacă ne-am născut cu gena pentru cancer, vom face cancer chiar dacă trăim la Muntele Athos!” VIDEO

Cercetătorii au constatat că:

  • Mierea de Manuka a redus semnificativ creşterea tumorală la şoarecii cu celule de cancer mamar ER-pozitiv cu 84%, fără a afecta celulele mamare normale sau a provoca efecte secundare majore.
  • Concentraţiile mai mari de miere de Manuka au dus la o reducere mai mare a creşterii celulelor canceroase.
  • Mierea de Manuka a redus nivelurile căilor de semnalizare care sunt suprareglate în cancer, cum ar fi AMPK/AKT/mTOR şi STAT3, care sunt implicate în creşterea şi supravieţuirea celulelor tumorale.
  • Mierea de Manuka a redus proliferarea celulelor canceroase, dar nu a afectat creşterea celulelor epiteliale mamare umane normale, indicând că ar putea viza în mod specific celulele canceroase.
  • Mierea de Manuka a indus apoptoza sau moartea celulară a celulelor canceroase mamare.
  • Mierea de Manuka sporeşte eficacitatea tratamentelor existente, cum ar fi tamoxifenul, un medicament antiestrogen utilizat în mod obişnuit în terapia cancerului de sân ER-pozitiv, atunci când este utilizată împreună.

Citește și: Mihai Albu a fost aproape să cedeze în lupta cu cancerul. „Mi-am adunat toate actele. Le-am lăsat în ordine”

Specialiştii sugerează că există o nevoie urgentă de tratamente alternative care să ajute la prevenirea dezvoltării rezistenţei endocrine şi la îmbunătăţirea supravieţuirii pe termen lung în cancerul de sân. Rezistenţa endocrină este un factor major care contribuie la faptul că, în prezent, cancerul de sân este principala cauză a deceselor legate de cancer în rândul femeilor din întreaga lume.

Noi cercetări au arătat că mierea de Manuka, cunoscută de mult timp pentru proprietăţile sale antimicrobiene şi antioxidante, este, de asemenea, bogată în compuşi precum flavonoide, fitochimicale, carbohidraţi complecşi, vitamine, aminoacizi şi minerale. Aceşti compuşi au demonstrat un potenţial anticancerigen la nivel molecular prin inhibarea căilor activate în cancer care induc proliferarea, creşterea şi metastazarea celulelor tumorale.

Pentru a înţelege potenţialul mierii de Manuka ca tratament natural pentru cancerul de sân, echipa de cercetare a efectuat o serie de experimente pe şoareci şi pe liniile celulare de cancer de sân ER-pozitiv MCF-7 şi triplu-negativ MDA-MB-231, care reprezintă două dintre cele mai frecvente tipuri de cancer de sân.

În aceste modele, administrarea orală de miere de Manuka a dus la o reducere semnificativă a creşterii tumorilor comparativ cu grupurile de control. Această inhibare semnificativă a progresiei tumorale subliniază eficacitatea potenţială a mierii ca tratament pentru prevenirea sau tratarea cancerului.

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Un nou drum de mare viteză se construiește în România, pleacă de la Cluj. Anunțul făcut de șeful CNAIR
Capital.ro
Putin a dat ordinul. Decizia istorică de care se temea planeta: Totul pentru victorie
Playtech.ro
Decolteul i-a jucat feste. Andreea Bănică, dezlănțuită în concert: M-am uitat de 30 de ori la clip!
DailyBusiness
Acești români primesc 1.500 DE EURO de la stat. Banii intră în cont curând
Adevarul
Noua autostrada cu tuneluri stârnește controverse. De ce sunt românii nemulțumiți de lucrări VIDEO
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Asta este cea mai mare pensie din România. Aveți nevoie de calculator
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan, umiliţi chiar Festivalul Mamaia 2024. O cântăreaţă a refuzat să coboare de pe scenă şi... ”Îmi curge sânge din urechi”
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Un copil lăsat nesupravegheat și-a prins mama sub mașină, în parcarea unui magazin de mobilă din București! În ce stare a ajuns femeia la spital
Capital.ro
Doliu în Biserică. România a pierdut cel mai iubit părinte: Dacă n-aș fi fost preot, n-aș fi fost nimic
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
Bărbat de 46 de ani găsit mort într-o mașină în Cluj-Napoca
MediaFlux
Planul DIABOLIC al Kamalei Harris. Ce vrea să-i îi facă lui TRUMP, în fața a MILIOANE de oameni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...