EXCLUSIV | Sorin Grindeanu, detalii despre deciziile de recalculare a pensiilor: „Mama a primit 700 de lei în plus. Se aruncă cu noroi într-o acțiune bună pentru pensionarii României”

Sorin Grindeanu a vorbit în exclusivitate pentru România TV despre cea mai arzătoare problemă a României, mai exact despre recalcularea pensiilor.
Filip Stan
27 aug. 2024, 21:28
EXCLUSIV | Sorin Grindeanu, detalii despre deciziile de recalculare a pensiilor: „Mama a primit 700 de lei în plus. Se aruncă cu noroi într-o acțiune bună pentru pensionarii României”
EXCLUSIV | Sorin Grindeanu, detalii despre deciziile de recalculare a pensiilor: „Mama a primit 700 de lei în plus. Se aruncă cu noroi într-o acțiune bună pentru pensionarii României”

Sorin Grindeanu a fost prezent în studioul România TV, în cadrul emisiunii „Punctul culminant” cu Victor Ciutacu, ocazie cu care a pus în discuție una dintre cele mai arzătoare probleme ale României.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a susținut că acțiunea de recalculare a pensiilor, demarată de Guvern în luna septembrie, a fost una „bine gândită și absolut corectă”, în ciuda criticilor venite din partea unor voci publice. Grindeanu a subliniat că procesul de recalculare a pensiilor a fost unul anunțat și a adus beneficii majorității pensionarilor.

Citește și: Ce se întâmplă cu impozitarea pensiilor sub 3.000 de lei. Anunţ oficial făcut de Marcel Ciolacu

Ministrul a recunoscut că există un „foarte mic procent” de decizii de recalculare greșite, dar a dat asigurări că acestea vor fi recalculate. „Mai mult, Guvernul a venit și a spus și este prevăzut în lege: nu poate să fie decizii cu o pensie mai mică”, a adăugat el.

Conform calculelor prezentate de Simona Bucura Oprescu, recalcularea a adus creșteri de pensii pentru 82% dintre pensionari, în timp ce 18% dintre aceștia au rămas cu pensiile la același nivel. Grindeanu a subliniat că acest procent de 18% de pensionari care nu au beneficiat de majorări la recalculare este format din persoane care au ieșit foarte devreme la pensie, uneori chiar și la 30 de ani, beneficiind de sume mari.

„Eu cred că a fost foarte bine gândită această acțiune, fiind o acțiune anunțată: că în septembrie vom mări. Și atunci cum să dinamităm această acțiune absolut corectă. La mine ambii părinți sunt pensionari. Au fost profesori. E cu plus. Le-au venit deciziile acasă. Sigur, sunt convins, de asemenea, că există, dar într-un proces minoritar, un foarte mic procent, și decizii greșite. Asta nu înseamnă că nu vor fi recalculate și că nu vor fi recalculate. Mai mult, Guvernul a venit și a spus si este prevăzut în lege: nu poate să fie decizii cu o pensie mai mică.

Acum, din calculele pe care le-au făcut, Simona Bucura Oprescu știe foarte bine și în detaliu, recalcularea aceasta s-a aplicat sau a dus la 82% de procente dintre pensionari, cu pensii mai mari. Unii dintre ei, asumat prin această recalculare, rămân la aceleași cote. Voi da un exemplu și îmi voi atrage dușmani. Sunt unii care au ieșit foarte devreme la pensie. Și aici nu mă gândesc la pensionarii speciali. Ne gândim și la unii care, de exemplu, odată cu intrarea în NATO, s-au făcut disponibilizări, 200.000 de cadre militare și au ieșit la pensie și la 30 și ceva de ani. Și au ieșit cu sume mari. În situații de acest tip vorbim de cei 18%. În cazul minerilor, Guvernul a venit și a spus că va rezolva acea problemă. Știți când trece acest spectacol, mare parte din el gândit tocmai care să dinamiteze acestă acțiune, atunci când oamenii își vor primii banii. Mama a primit 700 de lei în plus. Asta vă spun. Încearcă să arunce cu noroi într-o acțiune bună, meritată de pensionarii României”, a declarat Sorin Grindeanu în exclusivitate pentru România TV.

Citește și: Ce spune George Simion desprea intrarea AUR la guvernare într-o coaliţie cu PSD sau cu PNL

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Orașul din România care a început să fie din ce în ce mai vizitat. Turiștii sunt încântați de prețuri și condiții: “Avem toate condițiile”
Capital.ro
Bancnotele care se schimbă urgent la BNR. Banca Națională îți dă bani la schimb
Playtech.ro
Decolteul i-a jucat feste. Andreea Bănică, dezlănțuită în concert: M-am uitat de 30 de ori la clip!
DailyBusiness
Buget RECORD pentru educaţie şi formare în România! Ligia Deca: „Am primit o veste excelentă”
Adevarul
Cum ar arăta Pământul dacă toată gheața terestră se va topi. Marile orașe ale lumii vor dispărea pur și simplu
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Un nou drum de mare viteză în România. Va face legătura direct cu A3
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Andreea Bănică a COMIS-O GRAV! Când s-a întors și a început să danseze, publicul a ÎMPIETRIT! „Ești o depravată sincer, altceva decât să...”
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Cine este pensionarul care a primit 6.000 de lei în plus la pensie! Este cea mai mare diferență de recalculare a pensiei din toată România
Capital.ro
Putin a dat ordinul. Decizia istorică de care se temea planeta: Totul pentru victorie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
Bărbat din Botoșani reținut cu un kilogram de canabis în mașină
MediaFlux
TRUMP o amenință pe HARRIS. Motivul BIZAR invocat
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...