EXCLUSIV | Cum va rupe Marcel Ciolacu blestemul PSD la prezidențiale! Sorin Grindeanu: „A demonstrat că e animal politic”

Sorin Grindeanu a vorbit în exclusivitate pentru România TV despre șansa PSD la alegerile prezidențiale. Ministrul Transporturilor a explicat de ce crede că Marcel Ciolacu „va rupe blestemul” PSD în acest sens.
Filip Stan
27 aug. 2024, 22:04
EXCLUSIV | Cum va rupe Marcel Ciolacu blestemul PSD la prezidențiale! Sorin Grindeanu: „A demonstrat că e animal politic”
EXCLUSIV | Cum va rupe Marcel Ciolacu blestemul PSD la prezidențiale! Sorin Grindeanu: „A demonstrat că e animal politic”

Sorin Grindeanu a fost prezent la emisiunea „Punctul culminant” moderată de Victor Ciutacu. Cu această ocazie, a explicat în exclusivitate pentru România TV că bătălia politică actuală se concentrează pe atragerea unui anume electorat, subliniind că mai mulți contracandidați se află la 15% în sondaje, iar un mic avantaj i-ar putea propulsa în turul doi al alegerilor. Sorin Grindeanu a lansat critici dure la adresa dreptei politice, subliniind că aceasta a câștigat alegerile timp de 20 de ani, bazându-se pe un electorat fidel, denumit de el „electorat taliban”.

Citește și: Marcel Ciolacu mizează tot pe o guvernare PSD – PNL după alegeri. „Coaliţia nu se va rupe, nu au fost atacuri suburbane!”

„De 20 de ani domnii ăștia de dreapta au tot câștigat alegerile. Cred că la mulți această logică funcționează și acum. Cred ca e destul să intri în turul 2 cu un candidat PSD ca să câștige alegerile. Și atunci cred că e o bătălie pe acel  electrorat „taliban”. Ei se bat pe acel electorat. Pentru că sunt foarte mulți contracandidați care sunt în jurul lui 15%. Un procent de 1-2% în plus s-ar putea să îi ducă în turul 2. Și atunci se bat pe chestiuni de acest tip, încercând să atragă hashtagii, reziștii, pentru că pe ei nu îi interesează aceste chestiuni, sunt în bula lor, nu interesează altceva decât cum văd ei lumea”,  a declarat Sorin Grindeanu

Întrebat de Victor Ciutacu ce îl face să creadă că Marcel Ciolacu va rupe „blestemul PSD” în alegeri, Grindeanu a menționat experiențele anterioare din campaniile electorale ale PSD și a lăudat modul în care Ciolacu gestionează echipa de partid.

„Eu am fost în campanie și la Adrian Năstase, la Mircea Geoană, la Victor Ponta. Cele trei candidaturi au fost cele importante împotriva celor de dreapta. Oricare din cei trei ar fi fost variantă mai bună, la timpul respectiv decât ce a ieșit. Acum văd că mare parte dintre cei care acum 10 ani ne spuneau cât de bun este  Klaus Iohannis, sunt primii care îl înjură acum pe Iohannis. Eu simt diferit că la nivel de PSD chiar se acționează ca o echipă în acest moment. Tot timpul a fost echipă. Marcel Ciolacu nu a spus la congres „votați-mă pe mine”. Eu cred că modul în care s-a gestionat toată această perioadă, modul în care relaționăm și modul în care se iau deciziile în PSD, la acest moment, va duce la un succes. Mulți au spus la congres: „Domne’ Marcel Ciolacu, în primul rând, nu e arogant. E om. E cu plusuri, cu minusuri, recunoaște. E din popor. Noi am avut un președinte PSD așa, pe Iliescu. Poate fi un portret. Nu îl subestimați pe Marcel Ciolacu. În ultimii cinci ani, apropo de animal politic și de deciziile care s-au luat la nivel de PSD, s-au dovedit a fi corecte în timp, iar Marcel cred a dovedit că el chiar e animal politic. Aici să nu aveți semne de întrebare”, a răspuns Sorin Grindeanu.

Citește și: EXCLUSIV | Sorin Grindeanu, detalii despre deciziile de recalculare a pensiilor: „Mama a primit 700 de lei în plus. Se aruncă cu noroi într-o acțiune bună pentru pensionarii României”

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Orașul din România care a început să fie din ce în ce mai vizitat. Turiștii sunt încântați de prețuri și condiții: “Avem toate condițiile”
Capital.ro
Bancnotele care se schimbă urgent la BNR. Banca Națională îți dă bani la schimb
Playtech.ro
Decolteul i-a jucat feste. Andreea Bănică, dezlănțuită în concert: M-am uitat de 30 de ori la clip!
DailyBusiness
Buget RECORD pentru educaţie şi formare în România! Ligia Deca: „Am primit o veste excelentă”
Adevarul
Cum ar arăta Pământul dacă toată gheața terestră se va topi. Marile orașe ale lumii vor dispărea pur și simplu
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Un nou drum de mare viteză în România. Va face legătura direct cu A3
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Andreea Bănică a COMIS-O GRAV! Când s-a întors și a început să danseze, publicul a ÎMPIETRIT! „Ești o depravată sincer, altceva decât să...”
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Cine este pensionarul care a primit 6.000 de lei în plus la pensie! Este cea mai mare diferență de recalculare a pensiei din toată România
Capital.ro
Putin a dat ordinul. Decizia istorică de care se temea planeta: Totul pentru victorie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
Bărbat din Botoșani reținut cu un kilogram de canabis în mașină
MediaFlux
TRUMP o amenință pe HARRIS. Motivul BIZAR invocat
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...