Jocurile Paralimpice Paris 2024. România va fi reprezentată de şase sportivi

Celebrul actor Jackie Chan va fi miercuri principalul purtător al torţei Jocurilor Paralimpice, înainte de ceremonia de deschidere de la Paris, relatează Le Figaro.
Filip Stan
28 aug. 2024, 08:33
Jocurile Paralimpice Paris 2024. România va fi reprezentată de şase sportivi

Jocurile Paralimpice Paris 2024. Paris 2024 dă din nou întâlnire întregii lumi la o a doua ceremonie de deschidere în afara stadioanelor, cea a primei ediţii a Jocurilor Paralimpice de vară din istorie pentru Franţa. Google a realizat un doodle special cu acest eveniment planetar

În Place de la Concorde, sute de costume vor prinde viaţă şi vor îmbrăca dansatori, interpreţi şi virtuozi în cadrul unui spectacol grandios, intitulat „Paradox”, care îşi propune să-i facă pe oameni să se gândească la unicitatea lor, dincolo de caracteristicile fizice al corpului.

Sabrina Voinea nu renunţă la medalia de bronz ajunsă la Ana Maria Bărbosu. A atacat decizia TAS la Tribunalul Federal Elveţian

România este reprezentată de şase sportivi, la trei discipline:

– judo pentru nevăzători: Alexandru Bologa şi Daniel Vargoczki

– para-ciclism: Eduard Novak şi Theodor Matican

– para-tenis de masă: Camelia Ciripan şi Bobi Simion.

Primii care vor intra în competiţie vor fi Camelia Ciripan şi Bobi Simion, joi, de la ora 18:45, în proba de dublu mixt, împotriva perechii japoneze Yuri Tomono şi Koyo Iwabuchi.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a înotat din nou în Sena, marţi, în ajunul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Paralimpice şi cu doar câteva zile înainte de primele probe de para-triatlon.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Anne Hidalgo (@annehidalgo)

„De anul viitor, înotul în Sena va deveni o parte esenţială a verii pariziene”, a scris ea într-un mesaj care însoţeşte videoclipul său, reiterându-şi promisiunea de a face râul accesibil tuturor până în vara anului 2025.

Anne Hidalgo a făcut baie în Sena şi înainte de Jocurile Olimpice care au început la 26 august.

Jocurile Paralimpice au început în forță! Timp de o săptămână și jumătate, între 28 august și 8 septembrie 2024, para-atleții din întreaga lume vor încerca să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și să câștige Sfântul Graal, o medalie paralimpică. Dar să nu credeți că para-atleții sunt singurele vedete ale acestor Paralimpiade… Dimpotrivă! Vedeta este, de asemenea și mai presus de toate, Phryge, mascota oficială a acestor Jocuri.

Citeşte şi: TAS a publicat motivarea deciziei prin care Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia Olimpică de bronz în proba de sol. De ce nu se acordă trei medalii de bronz

După Oly, frigia olimpică, descoperiți Para, frigia paralimpică care, spre deosebire de sora sa, este „spontană, plină de energie și entuziasm”, după cum explică Comitetul de organizare (Cojop).Este o adevărată petrecăreață, un pic exaltată și nu se teme de nimic”. Ceea ce o face specială, în afară de caracterul său puternic, este proteza piciorului drept, o lamă de alergare folosită de unii para-atleți pentru a alerga în timpul evenimentelor de para-atletism.

Celebrul actor Jackie Chan va fi miercuri principalul purtător al torţei Jocurilor Paralimpice, înainte de ceremonia de deschidere de la Paris, relatează Le Figaro.

Actorul va participa la ştafeta finală, alături de Elsa Zylberstein, Jarry şi Benjamin Millepied.

Jackie Chan va prelua ştafeta la ora locală 17.27 pe rue Vieille du Temple, în arondismentul 4, cu doar câteva ore înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice, la ora locală 20.00, de pe Champs-Elysées până în Place de la Concorde.

Dar unde o puteți vedea pe Phryge în timpul acestor Jocuri Paralimpice? În mai multe locuri, începând bineînțeles cu locurile de desfășurare a Jocurilor Paralimpice, unde o puteți întâlni și vă puteți fotografia cu ea. Și în afara locațiilor paralimpice? Mergeți la Club France, care este deschis gratuit în această perioadă (pe bază de rezervare), pentru a vedea mascota, în funcție de programul zilei (este posibil să nu fie prezentă în fiecare zi).

În cele din urmă, dacă nu doriți să vă rezervați biletul pentru Club France, puteți oricând să vă încercați norocul la pop-up-ul Samsung Olympic Experience, unde Phryge ar putea să-și arate nasul. Rețineți că acum câteva zile, Phryge a fost prezentă la Arènes de Lutèce pentru un eveniment legat de Jocurile Paralimpice. Iar dacă nu, puteți încerca să o reperați în diverse locuri din capitală, cum ar fi Gara de Nord, de exemplu, unde a fost văzută întâmpinând delegația paralimpică britanică la coborârea din Eurostar. Acum tot ce trebuie să faceți este să o găsiți în Paris!

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Irina Columbeanu uimește cu talentul ei în materie de fashion! Fiica Monicăi Gabor ar putea face carieră din asta!
Fanatik.ro
Gigantul de sute de miliarde de euro care revine în România. Va activa pe piața RCA
Capital.ro
Decizia finală pentru Elena Udrea. Judecătorii nu i-au dat nicio șansă
Playtech.ro
I-au ieșit SÂNII din rochie! Monica Bîrlădeanu, DECOLTEU năucitor înainte de nunta cu Valeriu Gheorghiță
DailyBusiness
Recalcularea pensiilor ZGUDUIE România. Sorin Grindeanu: „Mama a primit 700 de lei în plus. A fost bine gândită acțiunea!”
Adevarul
Cele mai populare buncăre pentru apocalipsă printre ultrabogații lumii
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Vești excelente despre Autostrada Transilvaniei. Modul bizar în care lucrările au fost grăbite
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Andra și Cătălin Măruță, în doliu! A murit în urmă cu câteva ore
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Atac cu pistolul la un service auto de lângă București. Imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere: „Frica e în toată familia”
Capital.ro
Dincă, nevinovat?! Cutremur în dosarul Caracal. Bunicul Luizei a recunoscut tot
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba
substantial.ro
Donald Trump, sub o nouă acuzare federală legată de alegerile din 2020
MediaFlux
Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP. Ce a ajuns să VÂNDĂ ca să facă rost de bani
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...