Primul ghiozdan 2024. Ce vor găsi în bănci mii de elevi în prima zi de şcoală. Bonus, premii de 300 de lei pentru cei cu note bune

Elevii de clasa pregătitoare primesc, în prima zi de şcoală, un ghiozdan complet echipat, prin intermediul unui program al autorităţilor locale.
Filip Stan
28 aug. 2024, 10:27
Primul ghiozdan 2024. Ce vor găsi în bănci mii de elevi în prima zi de şcoală. Bonus, premii de 300 de lei pentru cei cu note bune

Primul ghiozdan 2024. Elevii care vor păşi pentru prima dată în sălile de clasă se vor bucura de o surpriză plăcută: în fiecare bancă va fi un ghiozdan complet dotat, datorită unui program  derulat de mai multe autorităţi locale.

Peste 2.100 de copii care vor intra, luna viitoare, în clasa pregătitoare vor primi gratuit ghiozdane şi rechizite şcolare din partea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna prin programul „Primul ghiozdan”, iniţiat în urmă cu 12 ani.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a precizat că bugetul alocat anul acesta pentru acest program este de 200.000 de lei, din care s-au achiziţionat 2.180 de ghiozdane.

Tichete educaţionale pentru elevi 2024. Câţi bani de rechizite se primesc în noul an şcolar

„Oferim primul ghiozdan şi în acest an. (…) În septembrie, 2.180 de elevi care vor intra în clasa pregătitoare – 1.096 de băieţi şi 1.084 de fete – vor primi ghiozdane dotate cu penare, ecusoane, creioane colorate, carioca, recipiente pentru apă şi cutii de sandvişuri. Valoarea totală a programului este de 200.000 lei, iar valoarea unui pachet ajunge la 90 de lei”, a scris Tamas Sandor pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, prin programul „Primul ghiozdan”, iniţiat în anul 2013, aproape 24.000 de elevi din judeţ au primit ghiozdane şi rechizite şcolare

Primul ghiozdan 2024. În Maramureș, 2.550 de copii din clasa pregătitoare vor primi Primul Ghiozdan, proiect finanțat din bugetul județului: în cele două municipii, copiii vor primi Primul Ghiozdan din finanțări locale – 2mnews

Consiliul Județean Maramureș a semnat contractul privind achiziționarea ghiozdanelor și rechizitelor care vor fi repartizate gratuit către 2.550 de copii care încep școala în clasa pregătitoare, în cadrul Programului Primul Ghiozdan. Și în acest an contractul finanțat de administrația județeană a fost semnat cu firma băimăreană Flyng Impex SRL (altă firmă înregistrată cu o denumire scrisă greșit), controlată de Ioan Cornel Căvășan, furnizor de papetărie și birotică, la suma de 275.987,78 lei (suma include TVA).

Practic, administrația județeană a alocat exact aceeași sumă ca și anul trecut: 108,23 lei/ghiozdan echipat. De asemenea, acesta va avea un conținut identic cu cel al anului trecut: un penar, un set de creioane colorate, un creion, o ascuțitoare, o radieră, un lipici, un set de hârtie glasată, un bloc mic de desen și două caiete (cu pătrățele și cu linii).

Unica modificare față de anul școlar precedent constă în numărul mai mare de ghiozdane achiziționate în acest an, respectv 2.550 față de 2.402 în 2023. Oficial, Consiliul Județean Maramureș oferă acest ghiozdan copiilor care intră în clasa pregătitoare în 74 din cele 76 de UAT-uri din Maramureș (în cele două municipii, Baia Mare și Sighetu Maramației, aceste ghiozdane sunt finanțate de primării, din bugetele locale).

Burse școlare 2024 – 2025. Cine și cum poate obține burse sociale

Primul ghiozdan 2024. La Săcele continuă proiectele „Primul Ghiozdan” şi „Premierea elevilor cu rezultate bune la învățătură”.  Pentru al 8-lea an consecutiv, la Săcele continuă proiectele „Primul Ghiozdan” şi „Premierea elevilor cu rezultate bune la învățătură”. Primarul Municipiului Săcele, Virgil Popa, anunţă că şi în acest an, pentru al 8-lea an consecutiv, continuă proiectele „Primul Ghiozdan” şi „Premierea elevilor cu rezultate bune la învățătură”.

„Continuăm să susținem educația prin inițierea pentru al 8-lea an consecutiv a două proiecte valoroase destinate elevilor. Proiectele, “Premierea elevilor cu rezultate bune la învățătură” și “Primul Ghiozdan”, vor aduce beneficii importante celor care își dedică timpul și efortul studiului.

În cadrul proiectului de premiere, un total de 193 de elevi vor fi recompensați pentru rezultatele excepționale obținute în anul școlar 2023-2024. Aceștia vor primi premii substanțiale: un premiu de excelență în valoare de 1000 lei pentru media 10, precum și premii pentru locurile I, II și III de 300, 200 și, respectiv, 100 lei.

De asemenea, “Primul Ghiozdan” va oferi sprijin pentru aproximativ 400 de elevi care vor începe clasa I în septembrie. Fiecare dintre aceștia va primi un ghiozdan complet echipat cu toate rechizitele necesare pentru a face începerea școlii cât mai plăcută și ușoară. Ghiozdanele vor include caiete, coperți, etichete, bibliorafturi, penare, stilouri, un set de geometrie, creioane, blocuri de desen, acuarele, pensule, hârtie glasată, lipici și foarfeci.

Aceste inițiative subliniază angajamentul administrației săcelene de a sprijini educația și de a motiva elevii să își dezvolte potențialul maxim„, transmite Virgil Popa.

Primul ghiozdan 2024. La Ploiești se va relua programul „Primul ghiozdan”. Aleșii locali au aprobat sumele necesare pentru acordarea de rechizite elevilor în anul școlar 2024 – 2025. Anul trecut, elevii nu au mai primit niciun sprijin la începerea anului școlar, după ce consilierii liberali au aprobat acordarea de vouchere educaționale, în timp ce primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a propus extinderea proiectului la gimnaziu.
Cu unanimitate de voturi, aleșii locali ploieșteni au aprobat, marți, sumele necesare pentru derularea programului „Primul ghiozdan”, care presupune acordarea de rechizite la începerea anului școlar 2024 – 2025.

Concret, proiectul de rectificare de buget a vizat acordarea sumei de 100.000 de lei pentru proiecte educaționale.

Anul trecut, elevii ploieșteni nu au mai beneficiat de niciul sprijin la începerea anului școlar, ca urmare a contrelor apărute privind implementarea unor astfel de proiecte la Ploiești.

Consilierii locali liberali au aprobat, pentru anul școlar 2023 – 2024, acordarea de vouchere, în timp ce primarul Ploieștoiului a propus extinderea programului „primul ghiozdan” și la gimnaziu. Într-un final, însă, elevii nu au mai beneficiat de niciun sprijin.

Programul ,,Primul meu ghiozdan” continuă la Slatina

Programul ,,Primul meu ghiozdan” continuă și în acest an la Slatina. Programul se derulează în unitățile de învățământ gimnaziale de stat din municipiul Slatina și își propune să aducă puţină bucurie în sufletele copiilor care pășesc în prima etapă importantă a vieții lor. În acest sens, Primăria municipiului Slatina oferă câte un ghiozdan complet echipat cu rechizite, fiecărui elev înscris în clasa pregătitoare a anului şcolar 2024– 2025.

Ghiozdanele achiziţionate vor fi de dimensiuni adecvate vârstei elevilor şi vor fi de două culori diferite, o culoare pentru băieţi şi o altă culoare pentru fete.
Fiecare ghiozdan va conține:

1 felicitare;
1 orar;
2 buc. caiet tip II;
2 buc. caiet 48 file dictando;
2 buc. caiet 48 file matematică;
1 bloc de desen;
1 set acuarele 12 culori cu pensulă;
1 set carioci 10 culori;
1 buc. penar complet echipat ce conţine: 1 buc. stilou cu rezerve, 2 buc. creion, 1 buc. gumă de şters, 1 buc. ascuţitoare.

Spynews
Viața fără filtru. Cu ce se ocupă Cristian Cioacă în prezent, după ce a petrecut aproape un deceniu în spatele gratiilor. Fostul polițist s-ar fi angajat
Bzi.ro
Andreea Marin, super sexy în Sardinia! S-a afișat cu sutienul la vedere, la 49 de ani!
Fanatik.ro
Peștele bogat în vitamina D care îți menține oasele puternice și imunitatea la nivel ridicat. Îl găsești în orice pescărie, nu costă mult, iar nutriționiștii îl recomandă
Capital.ro
Ungaria a dat alerta în Europa. Ungurii au spus ce urmează să se întâmple
Playtech.ro
Cutremurător în ce hal a ajuns Bobby din Dallas acum. Toată lumea fuge de el, frumusețea lui e o amintire! A rămas doar o umbră
DailyBusiness
Salarii explozive în educație. Noi creșteri anunțate de Liderul sindical Marius Nistor
Adevarul
Horodincă, James Bond de România eșuat în SUA. Viața de film a spionului care dezertat pe tărâmul făgăduinței
Spynews
Viața fără filtru. Mama Elodiei Ghinescu, declarații la 17 ani de când fiica ei a dispărut. Femeia merge zilnic să aprindă o lumânare la un mormânt gol: "Ce pot să fac"
Spynews
Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul. E bine să-l citești la vreme de necaz și supărare, ce cuvinte puternice să folosești
Evz.ro
Drama handbalistei Iryna Glibko, care a murit la doar 34 de ani. A crescut doar cu sora sa
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Pe ce dată se întoarce canicula în România! Meteorologii Accuweather anunță temperaturi sahariene în București
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Un tânăr din Buzău a murit din cauza unor dureri de cap puternice! Diagnosticul uluitor pe care l-a primit când a ajuns la spital
Capital.ro
Coșmar pentru Halep. Nu va uita vreodată ziua aceasta. Cea mai mare nedreptate pentru România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
substantial.ro
Rolul și beneficiile vitaminei D în organism
MediaFlux
Rusia AMENINȚĂ România. Klaus Iohannis, ȚINTA DIRECTĂ a criticilor
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...