Ponta: I-am atras atenţia lui Daniel Barbu, dar am vrut să dau un semnal tuturor

Premierul Victor Ponta a precizat, duminica seara, că deşi i-a atras atenţia în cadrul şedinţei de Guvern ministrului Culturii, Daniel Barbu, îl apreciază foarte mult pe acesta şi că, în realitate, a dorit să le dea un semnal tuturor miniştrilor referitor la faptul că ei nu sunt comentatori politici.
Romania TV
16 iun. 2013, 20:28
Ponta: I-am atras atenţia lui Daniel Barbu, dar am vrut să dau un semnal tuturor

„I-am atras atenţia în public pentru că făcuse nişte declaraţii publice şi pentru că am vrut să dau un semnal pentru toţi ceilalţi. Titlul a fost ‘Ponta se ia de ministrul liberal’. Nu! I-am spus domnului Barbu un lucru valabil pentru toţi miniştrii: ‘Nu sunteţi comentatori (…) sunteţi miniştri şi orice declaraţie a voastră trebuie să o faceţi ţinând cont de acest lucru”, a spus Victor ponta la România TV. Premierul a adăugat că are nemulţumiri legate şi de miniştrii social democraţi şi că acestora le atrage atenţia în calitate de preşedinte de partid.

„Evident că atunci când conduci un Guvern de coaliţie, trebuie să ţii cont, pe cât posibil, şi de sensibilităţile politice. De multe ori discut, Crin spune: ‘Domnule, ai nemulţumiri legate de miniştrii liberali’. Nu, am şi legate de cei de la PSD, dar nu ţi le spun, pentru că pe alea le rezolv eu, îi chem eu, îi cert pe cei de la PSD. Pe liberali îi cert când vreau ceva, dar sigur, îl informez şi pe şeful de partid”, a spus Ponta.

Premierul a mai precizat că fiecare dintre miniştrii PSD l-a supărat cel puţin o dată, însă atât liberalilor cât şi social democraţilor le atrage atenţia în mod privat. Pe de altă parte, a precizat că l-a certat recent pe ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

„A spus în public un lucru care nu se spune: ceva despre românii care lucrează în Comisia Europeană şi i-am atras atenţia.(…) În rest, activitatea de zi, vă daţi seama că în fiecare zi am câte un ministru pe care îl sun, îi cer, îl chem, dar astea sunt lucruri normale”, a spus premierul, adăugând că nu ia în calcul o remaniere, deoarece echipa trebuie să se sudeze.

În ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, premierul a remarcat că şi comisarul european pentru politică regională Johannes Hahn a apreciat faptul că în timpul actualei Guvernări au fost deblocate POSDRU şi POR, iar absorbţia fondurilor în cazul programului operaţional Mediu a crescut de patru ori. Tot comisarul Johannes Hahn s-a declarat vineri încrezător că în cursul săptămânii viitoare va putea face anunţul final privind deblocarea Programului Operaţional Sectorial Transport.

Premierul Victor Ponta i-a cerut miercuri ministrului Culturii, Daniel Barbu, ca, în calitate de membru al Guvernului, să nu mai facă declaraţii care depăşesc domeniul său de activitate, după ce demnitarul a criticat modelul german de disciplină fiscală.

„Aş prefera ca fiecare dintre membrii Cabinetului să facă declaraţii publice în calitate de membri ai Cabinetului, nu mai sunteţi analişti politici şi unul dintre membrii Cabinetului pe care îl respect foarte mult – domnul Barbu – vă rog să nu mai intraţi în competenţele economice ale Germaniei sau ale altcuiva când nu e cazul. Şi arătăm ca un Guvern neserios. Gândiţi-vă că sunteţi miniştri şi toate declaraţiile pe care le faceţi la televizor sunt luate ca atare”, a atras atenţia Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit presei, Daniel Barbu a declarat, la începutul săptămânii, că Germania încearcă să exporte un model de disciplină fiscală nepotrivit pentru toate celelalte ţări din Uniunea Europeană, ce nu poate fi reprodus de România.

 

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Vacanța i s-a transformat într-un coșmar. Ce a pățit o româncă într-un hotel din cea mai cunoscută stațiune din Bulgaria. “Se auzeau 2-3 voci. Am așteptat dimineața să pot ieși din cameră”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Din iulie, ne așteaptă scumpiri MARI. Care sunt produsele pentru care vei plăti MAI MULT
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Un desert fabulos cu ciocolată. E gata în câteva minute
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Bugetarii vor avea o nouă minivacanță de patru zile în august
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!