Pensii 2024. Când se livrează pensiile majorate, ministrul Finanţelor anunţă că deja se livrează banii în conturi

Pensiile majorate vor fi plătite la timp, fără întârzieri. Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, anunţă că s-au luat toate măsurile necesare pentru a asigura plata pensiilor crescute începând cu luna septembrie 2024.
Filip Stan
28 aug. 2024, 12:17
Pensii 2024. Când se livrează pensiile majorate, ministrul Finanţelor anunţă că deja se livrează banii în conturi
Marcel Ciolacu intervine în scandalul pensiilor private și îi cere ministrului Boloș să găsească soluții pentru Pilonul 2! 

Pensii 2024. Ministrul Finanţelor dă asigurări că pensiile majorate vor ajunge la timp la toţi pensionarii. „Echipa Ministerul Finanţelor a lucrat intens pentru a se asigura că totul decurge conform planului, iar pensionarii vor primi banii în conturile lor cât mai curând. Odată cu aprobarea de astăzi a Memorandumului pentru stabilirea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament pe luna septembrie 2024, la propunerea MF, asigurăm majorarea bugetului lunar pentru pensii cu peste 2 miliarde lei. Astfel, mâine vom opera deschiderea de credite bugetare, care se traduce prin asigurarea sumelor pentru cei 3,8 milioane personari care primesc pensii majorate din septembrie”, anunţă Boloş.

Marcel Ciolacu a făcut anunţul oficial: Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate de la 1 octombrie

Potrivit acestuia, pentru Guvern, respectiv Ministerul Finanţelor, este un efort de suplimentar de aproximativ 10 miliarde lei, pe care trebuie să îi asigure în contul Casei Naţionale de Pensii Publice, pe parcursul anului 2024.

De la o medie lunară de circa 10,5 miliarde lei, MF va asigura către Casa Naţională de Pensii Publice aproximativ 13 miliarde lei lunar.

Pensii 2024. Când intră pensiile recalculate pe card în septembrie 2024 și când le aduc poștașii: Anunțul Ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat recent datele privind plata pensiilor recalculate în luna septembrie 2024. Conform declarațiilor oficiale, pentru pensionarii care își primesc banii pe card, pensiile recalculate vor fi virate în conturi începând cu data de 12 septembrie 2024. Această dată este crucială pentru toți cei care și-au planificat cheltuielile în funcție de noile sume anunțate, având în vedere creșterile promise.

Procesul de recalculare a pensiilor a fost unul complex, implicând actualizarea valorii punctului de pensie și ajustarea în funcție de diverse criterii, precum vechimea în muncă și contribuțiile efectuate de-a lungul anilor. Deși acest proces a durat câteva luni, el este acum finalizat pentru majoritatea beneficiarilor, asigurându-se astfel că noile pensii vor reflecta mai bine contribuțiile reale ale fiecărei persoane.

Pentru cei care optează pentru primirea pensiei prin intermediul Poștei Române, livrarea efectivă a pensiilor recalculate va începe pe 2 septembrie 2024. Este de menționat că această dată marchează debutul procesului de distribuție, iar durata până la primirea efectivă a pensiei poate varia în funcție de locație și de eficiența logistică a serviciilor poștale din fiecare zonă.

Poșta Română joacă un rol vital în acest proces, având responsabilitatea de a asigura livrarea la timp și în condiții de siguranță a pensiilor către beneficiari. Într-o perioadă în care digitalizarea avansează rapid, menținerea acestei opțiuni de livrare directă este esențială pentru a răspunde nevoilor persoanelor care nu au acces la servicii bancare sau care preferă să își primească banii în numerar.

Marcel Ciolacu pregăteşte amnistia fiscală pentru a recupera din arierate: „Ai scăpat de dobânzi şi de accesorii, iar mie îmi plăteşti baza”

Procesul de recalculare a pensiilor a avut un impact semnificativ asupra valorii acestora pentru majoritatea pensionarilor. Din cele 4.609.830 de pensii din sistemul public, un procent de 82,56%, adică 3.806.270 de pensii, au fost majorate în urma recalculării. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă, cu scopul de a alinia mai bine veniturile pensionarilor cu realitățile economice actuale.

În iulie 2024, pensia medie în România era de 2.250 de lei. După recalculare, începând din septembrie 2024, această sumă va crește la 2.761 de lei. Este important de menționat că aceste majorări nu sunt uniforme și variază semnificativ în funcție de istoricul contributiv al fiecărui pensionar.

Pensii 2024. Conform datelor furnizate de Ministerul Muncii, distribuția creșterilor este următoarea:

  • 1.960.012 pensii au fost majorate cu sume cuprinse între 1 și 500 de lei.
    1.033.580 pensii au înregistrat o creștere între 501 și 1.000 de lei.
    721.360 pensii au fost majorate cu sume cuprinse între 1.001 și 2.000 de lei.
    83.637 pensii au beneficiat de creșteri între 2.001 și 3.000 de lei.
    7.681 pensii au înregistrat o majorare de peste 3.000 de lei.

Aceste creșteri reflectă eforturile autorităților de a corecta inechitățile din sistemul de pensii și de a oferi un sprijin financiar adecvat celor care au contribuit la dezvoltarea societății românești.

Spynews
Cum arată acum Larisa, femeia cu care Bogdan de la Ploiești a fost căsătorit. Seamănă perfect cu Cristina Pucean, actuala iubită / FOTO
Bzi.ro
Irina Columbeanu uimește cu talentul ei în materie de fashion! Fiica Monicăi Gabor ar putea face carieră din asta!
Fanatik.ro
Planta delicioasă pe care mulți români o consumă, dar nici măcar nu știu cum se numește. Are o aromă aparte și se regăsește într-o mulțime de preparate
Capital.ro
Dincă, nevinovat?! Cutremur în dosarul Caracal. Bunicul Luizei a recunoscut tot
Playtech.ro
I-au ieșit SÂNII din rochie! Monica Bîrlădeanu, DECOLTEU năucitor înainte de nunta cu Valeriu Gheorghiță
DailyBusiness
Ministrul Finanțelor, anunț. Când vor primi românii pensiile majorate după recalculare?
Adevarul
Cele mai populare buncăre pentru apocalipsă printre ultrabogații lumii
Spynews
Ema Oprișan, mesaj dureros după ce ar fi fost părăsită de Răzvan Kovacs, tatăl copilului! Ce a transmis fosta concurentă de la Insula Iubirii: "Te simți nevăzut și neauzit..." / FOTO
Spynews
Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană, din nou în sala de judecată! Vedeta, declarații exclusive despre noul proces
Evz.ro
Scandal uriaș în sănătate. Șase cunoscuți medici, acuzați de luare de mită
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Andra și Cătălin Măruță, în doliu! A murit în urmă cu câteva ore
Playsport.ro
Gestul total neașteptat al miliardarului Țiriac. De ce i-a cerut supercampioanei Ionela Cozmic să returneze mașina Hyundai la câteva zile după ce a primit-o
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dispariției Luizei Melencu. Ce dezvăluire cutremurătoare a făcut bunicul tinerei și de ce nu crede că Gheorghe Dincă este vinovatul: „Am avut o premoniție “
Capital.ro
Lege pentru bărbații din România. Se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba
substantial.ro
Modernizare la Magistrala 4 a Metroului din București: Integrarea cu celelalte magistrale de metrou
MediaFlux
BĂTĂLIA pentru CASA ALBĂ. SONDAJUL care dă toate calculele peste cap
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...