Ce salarii au angajații din sistemul de învățământ privat. Un profesor de gimnaziu poate ajunge la 8.000 de lei

Angajații din sistemul de învățământ privat se bucură de salarii foarte bune și nu au niciun motiv să se plângă. În ultimii ani, s-au deschis foarte multe grădiniţe, şcoli private, instituţii de tip before & after school, care generează anual peste peste 7.000 de locuri de muncă şi 350.000 de aplicări.
Alina Costache
29 aug. 2024, 13:22
Ce salarii au angajații din sistemul de învățământ privat. Un profesor de gimnaziu poate ajunge la 8.000 de lei
Salarii de 8.000 de lei pentru profesorii de gimnaziu

Salarii foarte bune sistemul de învățământ privat. Cei mai mulţi angajatori caută în această perioadă candidaţi pentru poziţiile de educator, învăţător, profesor de limbi străine sau asistent medical.

Citește și: Ce salarii au vânzătoarele de la Carrefour. Ce alte beneficii și compensații primesc casierițele și ce trebuie să facă pentru a ocupa acest post

În oraşele mari, s-a format şi o piaţă competitivă pentru acest domeniu, inclusiv din punct de vedere salarial, în condiţiile în care sunt tot mai multe instituţii de acest tip, dar nu şi suficienţi candidaţi eligibili. Este, totodată, un domeniu în care retenţia de personal este esenţială şi, pentru asta, angajatorii sunt atenţi la pachetele pe care le oferă candidaţilor.

Spre exemplu, numărul de zile de concediu poate ajunge şi la 40 pe an, acesta fiind un beneficiu extra care se adaugă altora precum bonuri de masă ori cursuri de formare şi certificare profesională”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs.

Astfel, un educator care lucrează într-o grădiniţă privată din Bucureşti câştigă între 4.000 şi 5.000 de lei pe lună, în timp ce un asistent educator are un salariu cuprins între 3.500 şi 4.000 de lei.

Un asistent medical pentru o grădiniţă privată câştigă, în medie, 3.500 de lei net în fiecare lună, în timp ce un psiholog poate avea un salariu de 4.000 de lei. Plafoanele salariale variază în funcţie de experienţa pe care o au candidaţii şi de certificările profesionale obţinute. Cele mai mari salarii sunt în Bucureşti, în oraşele mai mici nivelul fiind cu aproximativ 25% mai mic decât în Capitală.

Salarii de 8.000 de lei pentru profesorii de gimnaziu

În cazul şcolilor private, pragurile salariale diferă în funcţie de ciclul de învăţământ. Astfel, dacă salariul unui învăţător debutant este de aproximativ 4.000 de lei pe lună, pentru cei care au cel puţin 5 ani de experienţă depăşeşte 5.000 de lei. Un profesor din ciclul gimnazial câştigă între 5.000 şi 8.000 de lei, în funcţie de vechime, dar şi de specializarea pe care o are.

Deşi vorbim despre joburi care se adresează atât candidaţilor entry level, cât şi celor cu experienţă, angajatorii au o serie de cerinţe destul de specifice, precum studii universitare absolvite sau în curs de absolvire, studii psihopedagogice absolvite, dar şi o serie de soft skills necesare atunci când lucrezi cu copiii, precum empatie, bune abilităţi de comunicare cu copiii şi cu părinţii şi răbdare”, detaliază Roxana Drăghici.

Spynews
Viața fără filtru. Cu ce se ocupă Cristian Cioacă în prezent, după ce a petrecut aproape un deceniu în spatele gratiilor. Fostul polițist s-ar fi angajat
Bzi.ro
Andreea Marin, super sexy în Sardinia! S-a afișat cu sutienul la vedere, la 49 de ani!
Fanatik.ro
Comuna din România unde aproape 100 de locuitori au peste 80 de ani. Care este secretul longevității
Capital.ro
Coșmar pentru Halep. Nu va uita vreodată ziua aceasta. Cea mai mare nedreptate pentru România
Playtech.ro
Unde și când va fi înmormântat tatăl lui Cătălin Măruță. Avem toate detaliile BOMBĂ
DailyBusiness
Salarii explozive în educație. Noi creșteri anunțate de Liderul sindical Marius Nistor
Adevarul
Horodincă, James Bond de România eșuat în SUA. Viața de film a spionului care dezertat pe tărâmul făgăduinței
Spynews
Viața fără filtru. Mama Elodiei Ghinescu, declarații la 17 ani de când fiica ei a dispărut. Femeia merge zilnic să aprindă o lumânare la un mormânt gol: "Ce pot să fac"
Spynews
Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul. E bine să-l citești la vreme de necaz și supărare, ce cuvinte puternice să folosești
Evz.ro
Crima mondenă a secolului, în Spania. Condamnare pe viață
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Pe ce dată se întoarce canicula în România! Meteorologii Accuweather anunță temperaturi sahariene în București
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Un tânăr din Buzău a murit din cauza unor dureri de cap puternice! Diagnosticul uluitor pe care l-a primit când a ajuns la spital
Capital.ro
Cutremur în România. Iohannis, amenințat direct de Rusia. Risc național
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
substantial.ro
Calendarul examenelor naționale 2025 aprobat, cu zile libere între probe
MediaFlux
Rusia AMENINȚĂ România. Klaus Iohannis, ȚINTA DIRECTĂ a criticilor
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...