Victor Ciutacu desluşeşte misterul: cum a ajuns România TV să obţină drepturile de difuzare a meciului FCSB – LASK Linz: „Se învârt milioanele în oferte precum cireşele roşii la păcănele”

Gigi Becali a vândut drepturile de difuzare a meciului FCSB – LASK Linz pe bani mulţi, mai exact pe cea mai mare sumă care i s-a oferit. Iar această cea mai mare sumă s-a întâmplat să fie oferită de postul România TV.
Irina Dumitrescu
29 aug. 2024, 18:59
Victor Ciutacu desluşeşte misterul: cum a ajuns România TV să obţină drepturile de difuzare a meciului FCSB – LASK Linz:

De ce tocmai Gigi Becali, unul dintre cei mai bogaţi români, este atras de sume cu multe zerouri?

Victor Ciutacu explică miza lui Gigi Becali de a vinde drepturile de difuzare a meciului FCSB – LASK Linz postului România TV

Victor Ciutacu explică miza pe care a avut-o afaceristul pentru a vinde drepturile de difuzare a meciului dintre FCSB şi austriecii de la LASK pe 150.000 euro: o calificare a FCSB în grupe, dar şi o eventuală… revenire în politică.

A fost nevoie să intervină o stație de știri în lupta pentru drepturile de televiziune pentru ca milioanele de iubitori ai fotbalului din România să aibă posibilitatea să vadă la liber meciul FCSB cu austriecii de la Lask Linz.

Dacă nu ar fi apărut oferta imbatabilă a România TV suprapusă iritării latifundiarului din Pipera că e jucat pe degete de negustorii de meciuri, milioanele de suporteri ar fi fost iar obligaţi să scormonească prin cotloanele internetului şi ar fi înjurat cu năduf în reţelele sociale.

Miza e mare din mai multe puncte de vedere. În primul rând, e vorba de mulţi bani. Indiferent cât de bogat ar fi Gigi Becali – şi e – 18 milioane de euro nu e o sumă care să te lase indiferent.

O calificare a FCSB în grupe i-ar garanta mormanul ăsta de bani şi, în plus, i-ar oferi o piaţă atractivă de desfacere pentru marfa umană pe care şi-o expune cu voluptate pe tarabă. Face unul un meci bun, se învârt milioanele în oferte precum cireşele roşii la păcănele. 

În al doilea rând, dicolo de aspectul strict mercantil, determinant în zilele noastre, când brânza e numai pe bani, importante sunt atât aspectul sportiv, cât şi cel simbolic. Pentru că, după ani de zile, în care a râvnit la titlul intern degeaba, odată ieşit campion, tot nea Gigi ar fi cel care ar aduce fotbalul românesc de club în calendarul echipelor din ţările cu apă caldă la robinet.

Nici nu mai ştiu românii cum arată o grupă de cupe europene. S-a săturat toată lumea de fotbalul trist, jucat în perioada în care fotbaliştii adevăraţi se odihnesc, iar suporterii sunt în Thassos.

Nu în ultimul rând, sincer şi pragmatic vorbind, altfel te întorci în politică, după ce ţi-ai curăţat cazierul, ţi-ai făcut mâna ca antrenor din umbră, ai câştigat titlul intern şi ţi-ai calificat echipa de-adevăratelea în cupele europene. Iar Gigi Becali, mai încărunţit şi, eventual, mai înţelepţit după experienţa privativă de libertate, pare să se fi săturat să facă pe neutrul dezinteresat de mersul lucrurilor la vârful ţării.

Patru televiziuni s-au bătut ca să obţină dreptul de transmisie a meciului FCSB-LASK

România TV, Pro TV, Prima Sport și Digi Sport au fost interesate să cumpere drepturile de difuzare a meciului.

Pro TV a făcut două propuneri către FCSB:

  • meciul să fie difuzat și pe TV, caz în care propunerea financiară a fost mult sub cea de la meciul cu Sparta Praga. Atunci a plătit 110.000 de euro, acum oferta a fost, conform surselor golazo.ro, în jur de 60.000-70.000 de euro;
  • meciul să fie oferit exclusiv online, pe platforma Voyo, caz în care Pro TV a făcut o propunere aproape dublă față de prima, în jur de 100.000 de euro.

Oferta nu a fost pe placul lui Becali, care a decis să vândă drepturile de difuzare postului România TV, punând punct negocierilor.

Se vede la România TV. Am vorbit acolo și am oprit toate negocierile. Am dat la România TV„, a declarat Gigi Becali.

Spynews
Viața fără filtru. Cu ce se ocupă Cristian Cioacă în prezent, după ce a petrecut aproape un deceniu în spatele gratiilor. Fostul polițist s-ar fi angajat
Bzi.ro
Andreea Marin, super sexy în Sardinia! S-a afișat cu sutienul la vedere, la 49 de ani!
Fanatik.ro
Cele 4 zodii pe care soarta le pune la încercare în septembrie 2024. Se anunță zile încărcate pentru ele, dar și recompense pe măsură
Capital.ro
Proprietarii de terenuri sunt obligați. Se dau amenzi de până la 20.000 de lei
Playtech.ro
WOW! Iustina de la Insula iubirii e SUPERBĂ înainte să nască! Apariție de SENZAȚIE după finala emisiunii
DailyBusiness
Marcel Boloș asigură toți pensionarii! 116 miliarde de lei, injectate azi în conturile Casei de Pensii!
Adevarul
Trump amenință că îl aruncă pe Zuckerberg în pușcărie. „Îl urmărim îndeaproape”, transmite fostul președinte al SUA
Spynews
Viața fără filtru. Mama Elodiei Ghinescu, declarații la 17 ani de când fiica ei a dispărut. Femeia merge zilnic să aprindă o lumânare la un mormânt gol: "Ce pot să fac"
Spynews
Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul. E bine să-l citești la vreme de necaz și supărare, ce cuvinte puternice să folosești
Evz.ro
Reguli noi la vânzarea mașinilor second-hand. Intră în vigoare în scurt timp
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Singura zodie care este binecuvântată de astre în septembrie 2024. Va lovitura pe toate planurile!
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Turista dată dispărută pe Insula Samos, din Grecia, a fost găsită! Trupul său neînsuflețit a fost descoperit într-o râpă
Capital.ro
Răsturnare de situaţie în cazul Elodia-Cioacă. Mama Elodiei Ghinescu a mărturisit totul după 17 ani de la dispariția fiicei sale: Mi s-a interzis
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
stirilekanald.ro
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
substantial.ro
Fostul viceministru al Apărării din Rusia, Pavel Popov, arestat pentru corupție
MediaFlux
Control total de la ANAF. Românii trebuie să raporteze ORICE MIȘCARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...