Când vor avea loc examenele de Evaluare Națională 2025 și Bacalaureat 2025. Ministerul Educației a publicat calendarul

Ministerul Educaţiei a publicat calendarul examenelor naţionale pentru anul şcolar viitor. Evaluarea naţională va avea loc în 23 şi 25 iunie, examenul de bacalaureat între 30 mai şi 16 iunie.
Alina Andrei
30 aug. 2024, 09:11
Când vor avea loc examenele de Evaluare Națională 2025 și Bacalaureat 2025. Ministerul Educației a publicat calendarul

Ministerul Educaţiei anunţă joi, că în Comisia de Dialog Social a fost avizat calendarul examenelor naţionale pentru 2025. Conform datelor publicate de instituţie, examenul de Evaluare Naţională va avea loc în zilele de 23 iunie – proba la Limba Română, 25 iunie – proba la matematică şi 27 iunie – proba la limba maternă. În 3 iulie de vor afişa rezultatele iniţiale, în 4-5 iulie se vor depune contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 10 iulie.

Simularea evaluării naţionale se va desfăşura în zilele de 17, 18 şi 19 martie.

Sesiunea de vară a examenului de bacalaureat va avea loc între 10 şi 16 iunie. Pe 10 iunie va avea loc proba de Limba şi literatura română, pe 11 iunie se va desfăşura proba scrisă obligatorie a profilului, pe 13 iunie va avea loc proba la alegere a profilului, pe 16 iunie vor da examen elevii care susţin proba la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 20 iunie, perioada de depunere a contestaţiilor este în zilele de 23 şi 24 iunie, iar rezultatele finale se cor afişa pe 30 iunie.

Înainte de aceste probe, în perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 29-31 ianuarie 2025 se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 3 şi 5 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar între 5 şi 7 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale.

Probele de simulare a bacalaureatului vor avea loc între 24 şi 27 martie.

Citește și: Schimbări majore la examenul de Rezidențiat. Din 2026, viitorii medici vor face față unei noi provocări. Detaliile proiectului de OUG care transformă concursul. Vor exista patru subdomenii și subiecte naționale unice

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat 2025 se va desfăşura începând cu 4 august, dată la care vor debuta evaluările, din 11 august se vor organiza probele scrise, iar rezultatele finale se vor afişa pe 26 august.

„Am ţinut cont de propunerile primite şi între fiecare dintre probele scrise ale evaluării naţionale copiii vor avea o zi liberă. De asemenea, la bacalaureat candidaţii vor avea o zi liberă după primele două probe. Am introdus opţiunea ca lucrările să poată fi vizualizate după afişarea rezultatelor iniţiale şi înainte de depunerea contestaţiilor, tot ca urmare a feedbackului primit”, a transmis  ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Anul viitor, admiterea la liceu se va desfăşura la fel ca până acum. Repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a va avea loc pe 23 iulie 2025, iar opţiunile pentru admiterea la liceu se vor completa între 14 şi 21 iulie.

Spynews
Viața fără filtru. Cu ce se ocupă Cristian Cioacă în prezent, după ce a petrecut aproape un deceniu în spatele gratiilor. Fostul polițist s-ar fi angajat
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Locul din România care atrage tot mai mulți turiști străini. Oamenii se bucură de liniște și de natură aici
Capital.ro
A murit cel mai iubit rege. Supușii sunt în lacrimi: E un moment de tristețe pentru întreaga nație
Playtech.ro
ȘOC! Ramona Gabor, transformată de operațiile estetice. E altă persoană acum
DailyBusiness
Este anunțul finalului de august! Ce se întâmplă cu românii care au rate la bancă
Adevarul
De ce e Dacia o marcă extrem de vândută în Europa de Vest. Mihai Bordeanu, director general Dacia: „Avem o rețetă inimitabilă”
Spynews
Viața fără filtru. Mama Elodiei Ghinescu, declarații la 17 ani de când fiica ei a dispărut. Femeia merge zilnic să aprindă o lumânare la un mormânt gol: "Ce pot să fac"
Spynews
Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul. E bine să-l citești la vreme de necaz și supărare, ce cuvinte puternice să folosești
Evz.ro
Vali Nebunu, bătut de interlopi. Agresorul se afla în arest la domiciliu
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
S-au închis în toaleta avionului de întoarcere din Thailanda, apoi i-am fotografiat intimi în seara finalei!
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Se modifică Programul Casa Verde Fotovoltaice: Cresc sumele care pot fi cerute de la stat pentru montarea panourilor solare
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Când se dă ora înapoi în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
stirilekanald.ro
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
substantial.ro
Populația României în creștere, dar îmbătrânirea demografică se accentuează
MediaFlux
RĂSTURNARE de situație în SUA! Scorul lui TRUMP în ultimul SONDAJ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...