Furtuni de cod portocaliu pe litoral în următoarele două zile. Ploile și vijeliile se extind în mai multe zone, apoi revine CANICULA

Prognoza se modifică radical. Meteorologii au emis noi alerte de furtuni violente în mai multe zone din țară, iar hidrologii au dat cod roșu de inundații pentru Constanța. Surpriză, însă, din weekend se întoarce canicula.
Alina Andrei
30 aug. 2024, 10:11
Furtuni de cod portocaliu pe litoral în următoarele două zile. Ploile și vijeliile se extind în mai multe zone, apoi revine CANICULA

Meteorlogii ANM au emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de furtuni pentru intervalul 30 august, ora 10 – 31 august, ora 10. În intervalul menționat, în Dobrogea, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze în general de 50…55 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Fenomene asociate instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului) vor fi după-amiaza și seara, local și în centrul, sudul teritoriului, precum și la munte.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 30 august, ora 10 – 31 august, ora 03
Fenomene vizate: averse torențiale, importante cantitativ
Zone afectate: zona litorală a județelor Constanța și Tulcea
În zona litorală a județelor Constanța și Tulcea vor fi averse torențiale și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Citește și: Cod roşu de ploi şi inundaţii pe Litoral. ANM anunță fenomene extreme în 13 localităţi din judeţul Constanţa

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
Interval de valabilitate: 30 august
Fenomene vizate: local caniculă, disconfort termic ridicat
Zone afectate: Banat și Crișana
Pe parcursul zilei de vineri în Banat și Crișana, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 33…35 de grade.

Citește și: ANM anunţă furtuni violente în următoarele ore. Unde cad ploi torenţiale, potop de grindină şi vijelii cu forţă de uragan

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 31 august și 1 septembrie
Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic ridicat
Zone afectate: Banat, Crișana, vestul și sudul Olteniei
În Banat, Crișana, vestul și sudul Olteniei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru finalul lunii august și începutul lunii septembrie (7…10 grade peste mediile multianuale). Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34…36 de grade, iar pe arii restrânse nopțile vor fi tropicale, cu minime de 17…22 de grade.
Notă: săptămână viitoare în vestul și sud-vestul teritoriului și local în rest se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în timpul după-amiezelor.

ANM-Diverse-Avertizare-Generala-240830093130

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 30.08.2024 Ora 10:00 – 31.08.2024 Ora 09:00
Cerul va fi temporar noros și mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și trecător intensificări ale vântului, în general cu viteze de 35…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 31.08.2024 Ora 09:00 – 01.09.2024 Ora 09:00
Vremea va deveni călduroasă, cu o temperatura maximă de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 17…19 grade.

Prognoză Meteorologică pentru Intervalul 01.09.2024 Ora 09:00 – 02.09.2024 Ora 09:00
Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, iar minima va fi de 16…18 grade.

 

 

Cum va fi vremea în septembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că prima lună de toamnă va avea temperaturi mai ridicate decât cele normale în septembrie.

În săptămâna 2 – 9 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată ţara, îndeosebi în regiunile vestice, nordice şi centrale.

În săptămâna 9 – 16 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii se vor situa peste normele climatologice specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în regiunile vestice.

În săptămâna 16 – 23 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru acest interval în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, în timp ce în restul teritoriului se vor situa uşor peste mediile climatologice.

În săptămâna 23 – 30 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru ultima săptămână a lunii septembrie în majoritatea regiunilor. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată ţara, au precizat meteorologii.

Spynews
Viața fără filtru. Cu ce se ocupă Cristian Cioacă în prezent, după ce a petrecut aproape un deceniu în spatele gratiilor. Fostul polițist s-ar fi angajat
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Singura zodie care are noroc la bani după 5 septembrie. Oportunități și reușite mari și pentru alți nativi de la toamnă
Capital.ro
A murit cel mai iubit rege. Supușii sunt în lacrimi: E un moment de tristețe pentru întreaga nație
Playtech.ro
ȘOC! Ramona Gabor, transformată de operațiile estetice. E altă persoană acum
DailyBusiness
INEDIT în România! Bonusuri majore pentru românii care plătesc taxele
Adevarul
De ce e Dacia o marcă extrem de vândută în Europa de Vest. Mihai Bordeanu, director general Dacia: „Avem o rețetă inimitabilă”
Spynews
Viața fără filtru. Mama Elodiei Ghinescu, declarații la 17 ani de când fiica ei a dispărut. Femeia merge zilnic să aprindă o lumânare la un mormânt gol: "Ce pot să fac"
Spynews
Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul. E bine să-l citești la vreme de necaz și supărare, ce cuvinte puternice să folosești
Evz.ro
Drumul unui homar din magazin înapoi în ocean
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
S-au închis în toaleta avionului de întoarcere din Thailanda, apoi i-am fotografiat intimi în seara finalei!
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Motivul incredibil pentru care un om a servit urșilor miere în boluri! A surprins tot momentul pe înregistrare
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Când se dă ora înapoi în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
stirilekanald.ro
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
substantial.ro
Seceta din Balcani decimează culturile agricole, dar sporește calitatea vinului
MediaFlux
RĂSTURNARE de situație în SUA! Scorul lui TRUMP în ultimul SONDAJ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...