S-a ales praful de afacerile familiei lui Dumitru Buzatu, după problemele cu legea ale fostului președinte al CJ Vaslui. Fiul său și secretara s-au ocupat de ele

Tudor, fiul lui Dumitru Buzatu, și Ana Maria Obreja, fosta secretară a acestuia, sunt cei care se ocupă acum de firmele fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui.
Alina Costache
01 sept. 2024, 08:36
S-a ales praful de afacerile familiei lui Dumitru Buzatu, după problemele cu legea ale fostului președinte al CJ Vaslui. Fiul său și secretara s-au ocupat de ele

Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, e cercetat sub control judiciar pentru luare de mită, după ce procurorii de la Direcția Națională Anticorupție au decis să înlocuiască măsura arestului la domiciliu.

În perioada 8 mai – 7 septembrie 2023, Dumitru Buzatu, atunci când era în funcția de președinte al Consiliului Judeţean Vaslui, ar fi cerut de la un om de afaceri sume de bani reprezentând 10% din valoarea de aproximativ 3.000.000 euro, sumă care reprezenta un contract pentru repararea unui drum județean.

Citește și Cine va primi cea mai mare pensie din România, după marea recalculare. Ministrul Muncii: „A lucrat în domeniul financiar-bancar”

Oamenii legii i-au organizat un flagrant în urma căruia s-au descoperit 1,25 milioane lei, bani aflați în portbagajul mașinii sale. Pe lângă funcția într-o instituție publică, Dumitru Buzatu are și o afacere în domeniul agriculturii. A înființat firma SC Acip Perla SRL în 2018, iar obiectul ei de activitate este “cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase”.

Dumitru Buzatu e singurul acționar, iar administrator e Ana Maria Obreja, secretara sa de la CJ Vaslui, care a fost și ea audiată în dosar.  Firma a mers mult în jos în 2023, când Buzatu a fost arestat preventiv. Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, Acip Perla SRL a bifat anul trecut un profit net de 37.706 lei, la o cifră de afaceri de 590.377 lei. Asta în timp ce în 2022, firma a avut un profit de aproape două ori mai mare, 75.000 de lei, deși cifra de afaceri a fost mai mică, de 342.994 lei. Anul 2020 a fost cea mai bună perioadă a firmei, când a înregistrat un profit net de 88.867 lei, potrivit Fanatik.

S-au adunat datorii record la finalul lui 2023, firma are restanțe de 2.110.149 lei. În iulie 2023, firma lui Dumitru Buzatu a parafat un contract de ipotecă mobiliară, creditor fiind Deutsche Leasing Romania IFN SA, iar suma împrumutată a fost de 159.497,49 euro.

Nu e singura afacere deținută de familia Buzatu. Fiul fostului președinte al CJ Vaslui, Tudor, e asociat în firma Sungreenpark SRL, înființată în 2022, care are ca obiect de activitate “producția de energie electrică”. El și-a dat demisia din funcția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului  după ce tatăl lui a fost prins în flagrant.

Nici firma lui Tudor Buzatu nu merge excelent deloc. În 2022 nu a avut activitate și a raportat o cifră de afaceri 0, un profit net negativ de 36.361 lei și datorii de 39.100 lei. În 2023, pierderea firmei a fost de 8.802 lei, mai mică decât cea consemnată în anul precedent, în timp ce datoriile au scăzut la 3.700 lei. Tudor Buzatu deține 50 de acțiuni la Sungreenpark SRL, valoarea acestora fiind de 50.000 lei.

Citește și Iohannis, întrebat dacă ar accepta funcția de premier după încheierea mandatului de președinte: „Nu cred că va mai fi relevantă persoana mea”

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Ce să pui, de fapt, în apa în care fierbi orezul pentru a avea un pilaf delicios. Este un truc al gospodinelor din Dobrogea pe care puțini îl mai cunosc. O să-i schimbi gustul și nu o să se mai lipească niciodată
Capital.ro
S-a mai stins o stea! A murit marea doamnă a filmului: Una din cele mai bune actrițe ale generației
Playtech.ro
„E prima oară când dau Like la un WC”. Un bărbat și-a făcut toaletă în fundul curții, apoi a...
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru toamna 2024. Apare un nou tip de program „Rabla” pentru români
Adevarul
Tot ce trebuie să știi despre noua lege a pensiilor. Principalele modificări care intră în vigoare la 1 septembrie 2024
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Google Maps, schimbare revoluționară. Ajutor fantastic pentru utilizatori
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Cancan.ro
Prezentatoare TV, trimisă la psihiatrie! S-a ales cu brățară la picior, după ce a terorizat 2 bărbați! A vrut să seducă un medic, la restaurant, de față cu soția și...
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
A murit actorul Julian Ortega cunoscut pentru rolul din serialul „Elite”: Actorul s-a prăbușit în timp ce se afla pe o plajă din Spania
Capital.ro
UE a dat ordin. Nimeni nu va trece fără să fie scanat. Se va întâmpla în toată Europa
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Mort la 39 de ani! 'Un erou pentru noi toți' - BREAKING NEWS
substantial.ro
Dreptul de a te deconecta: O nouă lege în Australia pentru echilibrul muncă-viață personală
MediaFlux
ERORI în deciziile de recalculare a pensiilor. Simona Bucura-Oprescu anunță CE TREBUIE SĂ FACĂ PENSIONARII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...