Mesajul lui Marcel Ciolacu pentru pensionarii din România. Ce s-a decis în şedinţa de Guvern VIDEO

Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că principala prioritate a coaliției PSD-PNL este să crească plafonul de impozitare a pensiilor la 3.000 de lei. Premierul a transmis şi un mesaj tuturor pensionarilor și le-a dat asigurări că a dat deja ordin în sistem pentru a se corecta toate erorile apărute în urma recalculării.
Filip Stan
02 sept. 2024, 09:22
Mesajul lui Marcel Ciolacu pentru pensionarii din România. Ce s-a decis în şedinţa de Guvern VIDEO
Mesajul lui Marcel Ciolacu pentru pensionarii din România. Ce s-a decis în şedinţa de Guvern

Veste de ultimă oră pentru pensionarii din România. „Pentru că azi începe și sesiunea parlamentară, anunț că prima urgență a coaliției PSD-PNL este dezbaterea în regim de urgență a proiectului de lege privind majorarea plafonului de impozitare a pensiilor la 3000 de lei. Adoptăm în proces accelerat acest proiect și dăm astfel timp caselor de pensii să pregătească sistemul pentru a aplica decizia din 1 octombrie. Închei cu un mesaj pentru pensionari”, a spus Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

„Toți cei care, în urma recalculării au decizii cu pensii majorate, să aibă certitudinea că această decizie nu mai poate fi anulată! Și ii asigur că nimeni nu se poate atinge de banii lor! De asemenea, toți cei care dovedesc că li s-a aplicat eronat recalcularea pensiei vor primi un răspuns prioritar, cu detalii clare privind rezolvarea situației. Iar în cazul pensionarilor nevăzători și cu dizabilități, pregătim rapid un mecanism de compensare ca să le asigurăm o pensie decentă. Reparăm toate aceste nedreptăți și demonstrăm că prețuim munca celor care au ridicat această țară! Doar așa putem construi în viitor o Românie corectă!”, a adăugat premierul României.

Citeşte şi: Simona Bucura-Oprescu răspunde atacurilor PNL: „Am obosit un pic, prefer să vedem câți români au de câștigat. Să înțeleg că nu au citit legea, înainte să o voteze?”

Cu doar o zi înainte, Simona Bucura-Oprescu, ministra Muncii, a spus că legea care stă la baza recalculării pensiilor este corectă și echitabilă, având în vedere că pensiile vor fi raportate la contribuțiile individuale, indiferent de momentul ieșirii la pensie. Această măsură urmărește să asigure o distribuție echitabilă a beneficiilor, bazată pe contribuțiile efectuate pe parcursul carierei profesionale.

„Legea este buna. Cred ca romanii sunt multumiti, cu atat mai mult cu cat de maine vor incepe sa primeasca pensiile recalculate. Din pacate nu auzim prea des si vocea celor multumiti. Poate nici noi nu am comunicat destul. De ani de zile s-a spus ca vrem pensii care sa fie raportate la cat am contribuit, indiferent de momentul in acre am ajuns la pensie. Avem peste 3,8 milioane de pensionari care, datorita recalcularii, au primit mariri ale pensiilor. Da, avem si circa 200.000 de pensionari care raman la aceeasi suma, dar nimeni nu pierde. În cazul acestor romani, ei au avut beneficii suplimentare fata de romanii care au muncit si au contribuit la fel ca si ei. Este incorect fata de romanii care au iesit la pensie pe legi mai vechi, ca cei care au iesit dupa 2010 sa aiba indice de corectie. Pe noua lege nu mai avem acest indice, astfel ca suntem intr-o zona de echilibru. Fiecare ne dorim dreptate si corectitudine in calitatea de asigurat”, a declarat Simona Bucura-Oprescu la România TV.

Spynews
Fiica lui Tzancă Uraganu și a Alinei Marymar a împlinit un an. Cum a arătat petrecerea organizată pentru micuță | FOTO
Bzi.ro
Câte kilograme are Inna: S-a urcat pe cântar și și-a uimit fanii!
Fanatik.ro
Ce se află pe insula misterioasă pe care oamenii nu au voie să se ducă. Se află lângă un mare oraș, milioane de persoane au văzut-o, dar foarte puțini știu ce e acolo
Capital.ro
ADIO, DAN! România a pierdut vocea sa de aur: A plecat azi dintre noi
Playtech.ro
Uluitor ce schimbare! Păpușa de la Glina s-a transformat TOTAL acum. E de nerecunoscut la 18 ani
DailyBusiness
Chiriile ating noi recorduri în septembrie! Mulți chiriași vor să recurgă la înțelegerea fără contract, din disperare
Adevarul
Cel mai șocant caz de iubire obsesivă din istorie. De ce a fost în stare un medic pentru a trăi alături de dragostea vieții sale
Spynews
Radu Vâlcan și-a descoperit noi pasiuni, după botezul fiicei Laurei Cosoi! Prezentatorul TV s-a apucat de olărit! | VIDEO
Spynews
Cristi Tănase și soția lui se întâlnesc, din nou, în instanță! Dodel, acuzat că nu s-ar implica în creșterea fiicei lor | FOTO
Evz.ro
Asia Express sezonul șapte. Cele mai tari aventuri din viață pentru Betty Salam şi Cătălin Vişănescu
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
Gheorghe Dincă aruncă bomba, la 5 ani de la cazul Caracal! Ce i-a făcut, de fapt, Alexandrei Măceșanu
Cancan.ro
Diandra se dă designer, dar adevărul este cu totul altul. Cum face bani femeia care i-a spart casa lui Andrei Rotaru
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Se zice sau nu „La mulți ani!” la data de 8 septembrie 2024? Este celebrată Nașterea Maicii Domnului
Capital.ro
A murit cea mai iubită actriță. Românii o iubeau. Odihnește-te în pace!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Te trec fiorii! Gheorghe Dincă, detalii cutremurătoare la 5 ani de la cazul Caracal. Ce a povestit despre fetele care au dispărut din curtea sa: „Cu ce sunt monstru?”
substantial.ro
Adolescentă din Yokohama provoacă o tragedie: două vieți pierdute în urma unui gest sinucigaș
MediaFlux
Începe O NOUĂ ETAPĂ de recalculare A PENSIILOR. BANI IN PLUS pentru un milion de oameni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...