Prognoza meteo. Toamna începe tot cu caniculă, care sunt zonele cu disconfort termic ridicat

În cea mai mare parte a ţãrii, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7-10 grade Celsius peste mediile multianuale), astfel cã vremea va fi cãlduroasã, iar în Oltenia, Banat, în cea mai mare parte a Crişanei şi a Munteniei vom avea fi caniculă şi disconfort termic ridicat.
Filip Stan
02 sept. 2024, 13:31
Prognoza meteo. Toamna începe tot cu caniculă, care sunt zonele cu disconfort termic ridicat
Prognoza meteo. Toamna începe tot cu caniculă, care sunt zonele cu disconfort termic ridicat

Prognoza meteo. Conform ANM, la noapte cerul va fi variabil în estul şi sud-estul teritoriului şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în Bãrãgan şi sudul Moldovei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade, cu valori mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã spre 7…9 grade. Izolat, în special în depresiuni, vor fi condiţii de ceaţã. BUCURESTI: Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 16…18 grade.

MARTI

TARA
În cea mai mare parte a ţãrii, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7…10 grade peste mediile multianuale), astfel cã vremea va fi cãlduroasã, iar în Oltenia, Banat, în cea mai mare parte a Crişanei şi a Munteniei va fi caniculã şi disconfort termic ridicat, cu un indice temperaturã-umezealã (ITU) ce va atinge pe alocuri pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime vor fi de la 28…30 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi pe litoral şi în jurul a 37 de grade în Banat, sudul Crişanei şi vestul Olteniei, iar cele minime în general între 10 şi 21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, exceptând în orele amiezii zona montanã, iar noaptea extremitatea de est, unde vor fi unele înnorãri şi izolat averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri, pe arii restrânse, în estul ţãrii.

BUCURESTI
Vremea va deveni canicularã, iar disconfortul termic va fi în creştere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimã va fi de 18…19 grade, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Citeşte şi: Cod galben și cod portocaliu de caniculă. Meteorologii anunță temperaturi extreme în toată țara

MIERCURI

TARA
În estul şi sud-estul ţãrii, valorile termice vor fi mai scãzute faţã de ziua precedentã, iar în rest se vor menţine cu mult peste mediile multianuale (cu 7…10 grade), astfel încât vremea va continua sã fie cãlduroasã, canicularã în Banat, Crişana, cea mai mare parte a Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, unde şi disconfortul termic va fi ridicat, cu un indice temperaturã-umezealã (ITU) în jurul pragului de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse şi descãrcãri electrice, dupã-amiaza şi seara, local în zona de munte şi în nordul Olteniei şi al Munteniei şi izolat în rest, iar noaptea ploi locale se vor semnala în nord-estul teritoriului. Pe arii restrânse, cel mai probabil în Carpaţii Meridionali şi în zona deluroasã din sud, aversele vor avea şi caracter torenţial, astfel cã, în intervale scurte de timp, cantitãţile de apã vor fi de 15…25 l/mp. Izolat vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice, dar şi în timpul ploilor, în general cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 36 de grade, iar cele minime între 10 şi 21 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 8 grade.

BUCURESTI
Vremea va fi cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza şi seara, însã probabilitatea pentru ploi de scurtã duratã va fi redusã. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafalã de pânã la 35…45 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimã va fi de 16…17 grade.

JOI

TARA
Vremea va continua sã se rãcoreascã în nord-estul teritoriului, iar temperaturile vor fi în scãdere şi în nord-vest, centru şi sud-est, dar se vor situa în continuare peste normele perioadei; în vest şi în sud-vest se va menţine vremea cãlduroasã, însã caniculã va mai fi doar pe suprafeţe mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 22…23 de grade în nordul Moldovei şi 34…35 de grade în Banat şi sudul Olteniei. În nord-estul ţãrii şi în zona Carpaţilor Orientali, nebulozitatea va fi persistentã şi temporar va ploua, iar începând din orele dupã-amiezii înnorãrile se vor accentua în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, în vestul şi sudul Transilvaniei şi în nordul Olteniei şi al Munteniei unde local vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial şi descãrcãri electrice. În toate aceste zone, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse cantitãţile de apã vor fi mai însemnate (15…30 l/mp). În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar averse slabe vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu uşoare intensificãri la munte, local în regiunile estice şi pe spaţii mici în rest. Minimele termice vor fi cuprinse între 14 şi 21 de grade, pe alocuri mai coborâte în nord şi în centru, cu precãdere în zonele depresionare.

BUCURESTI
Valorile termice vor continua sã se pondereze, dar se vor menţine peste mediile multianuale, caracterizând o vreme cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare şi posibil ploi de scurtã duratã, mai ales în orele serii. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

VINERI

TARA
Valorile termice se vor situa peste normele perioadei în cea mai mare parte a ţãrii. Vor fi perioade cu înnorãri şi local averse şi descãrcãri electrice, cu probabilitate mai mare în nord-estul teritoriului, în zonele montane şi submontane. Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu uşoare intensificãri. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 12 şi 18 grade.

BUCURESTI
Vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit la începutul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi condiţii pentru averse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 30…32 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

SAMBATA, DUMINICA, LUNI

TARA
Vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în prima decadã a lunii septembrie. Perioade cu averse vor fi în majoritatea regiunilor.

BUCURESTI
Vremea se va menţine cãlduroasã şi vor fi posibile averse.

Spynews
Karmen Simionescu s-a despărțit de tatăl fetiței sale. Primele declarații ale fiicei lui Adrian Minune despre separare / VIDEO
Bzi.ro
Câte kilograme are Inna: S-a urcat pe cântar și și-a uimit fanii!
Fanatik.ro
Țeapă uriașă pe Booking.com pentru o româncă. A crezut că e o glumă când a văzut că a rămas fără banii din cont. “Cineva a luat un zbor…”
Capital.ro
ADIO, DAN! România a pierdut vocea sa de aur: A plecat azi dintre noi
Playtech.ro
WOW cum arată Eliza Iliescu la 19 ani. S-a schimbat TOTAL, 100% NU o mai recunoști
DailyBusiness
MAE, avertisment! Turiștii care vor să călătorească spre Israel TREBUIE să știe ASTA!
Adevarul
Cel mai șocant caz de iubire obsesivă din istorie. De ce a fost în stare un medic pentru a trăi alături de dragostea vieții sale
Spynews
Oana Radu a confirmat că este într-o relație! Cum și-a cunoscut artista noul iubit și cu ce se ocupă tânărul
Spynews
Acces Direct. O tânără mămică e disperată! Femeia susține că tatăl copilului l-a dus pe cel mic în vacanță și nu l-a mai adus acasă timp de 5 ani
Evz.ro
Marele comentator ne-a părăsit. Toată România îi cunoștea vocea
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Ce a făcut milionarul de 52 de ani pentru iubita cu 24 de ani mai tânără. Nu mai știe cum să o răsfețe: doar cei mai bogați își permit asta
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
De ce a murit Alina, femeia de afaceri din Gorj căreia i s-a făcut rău la volan. Verdictul medicilor
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Cum arată limuzina în formă de avion Wizz Air, care a ajuns virală pe rețelele sociale! Aceasta circulă pe străzile României și a făcut furori pe internet
Capital.ro
A murit cea mai iubită actriță. Românii o iubeau. Odihnește-te în pace!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cristiano Ronaldo și Georgina au fost fotografiați în apă, în timpul unor momente intime, când credeau că nu îi vede nimeni! Au coborât de pe iaht și au dezlănțuit pasiunea dintre ei: e prima oară când superstarul portughez e văzut în timp ce face așa ceva
stirilekanald.ro
Gheorghe Dincă a spus ce i-a făcut Alexandrei Măceșanu! Detalii șocante
substantial.ro
Senatul a aprobat donarea unui sistem de rachete Patriot către terți
MediaFlux
ANUNȚUL Poștei Române pentru PENSIONARI. Poștașii deja au trecut la TREABĂ.
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...