EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre pensii: „S-a terminat şmecheria, niciun politician nu va mai putea modifica veniturile pensionarilor”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, marți seară, al România TV, despre scandalul din jurul recalculării pensiilor. Primul-ministru spune că nici un politician nu va mai putea umbla la veniturile vârstnicilor.
Filip Stan
03 sept. 2024, 21:35
EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre pensii:
Noi vești importante pentru toți pensionarii! Anunțul liniștitor făcut de Marcel Ciolacu: „Nu s-a făcut nicio nedreptate niciunei persoane”

Marcel Ciolacu a făcut, în exclusivitate la România TV,  noi precizări cu privire la recalcularea pensiilor. „Îmi pare rău că s-a comentat atât de mult. Această lege a venit în urma negocierilor mele de a elimina acel 9,4 al reziștilor.

Am făcut to felul de modificări, în funcție de cât lobby se făcea la nivelul Guvernului. Această lege a închis aceste inechități. Aceste anomalii trebuiau îndreptate. Este o lege sustenabilă pe termen lung. Am înțeles că sunt 2.500 de cereri de recalculare, noi vorbim de 4,7 milioane de pensionari.  Ministerul Muncii, anunț pentru toți pensionarii din România!

EXCLUSIV Marcel Ciolacu o apără pe Ligia Deca: „Nu e vina ei pentru scandalul de la SNSPA”

Sunt două categorii mari, vorbim de polițiști și militari, pe care i-au încadrat la pensii speciale. Viitorul este în funcție de contribuția fiecăruia.  Nu se mai pensionează nimeni la 40 de ani. Nu va scădea nici o pensie. Am insistat pe pensiile mici.

Nici un om politic nu mai poate schimba regulile jocului. Când se ajungea la putere, se schimba după interese, după bunul plac.

La 3,8 milioane de români au crescut pensiile. Dacă ai până în 3.00 de lei, ai suportul social.

EXCLUSIV. Marcel Ciolacu, faţă-n faţă cu Victor Ciutacu. Dezvăluirile momentului despre prezidenţiale, ultimele sondaje şi adevărul despre pensii

Eu înțeleg că este an electoral, dar nu mai învrăjbiți oamenii. Am primit  mesaje că unii pensionari nu vor cheltui ce au primit în plus pentru că le e frică să nu li se ia banii înapoi. Nu se dă nici un ban înapoi. E o lege închisă, nu le mai ia nimeni banii înapoi.

Nu mai există recalculări, nu se mai umblă la pensii în minus. Nu pot să vin să mint. la 1 ianuarie vor primi indexarea. regulile sunt foarte clare, banii sunt bugetați. E un acord făcut cu Comisia. Câștigăm, nu pierdem. Voi lua orice măsură este bună pentru oameni.Am văzut oameni politici, care, atunci când se întâmplă ceva cu un ministru, se dezic. Cu ce era de vină Deca cu ce se întâmpla la SNSPA„, a spus Marcel Ciolacu.

„Îmi pare rău că s-a comentat atât de mult, ministra muncii după o muncă cu întreaga echipă, o muncă susținută într-o perioadă scurtă, pentru că această lege a venit în urma negocierilor mele cu Comisia Europeană de a elimina acel 9,4 introdus de reziști, cei care țipă acum în privința legii pensiilor și nu s-a spus foarte clar de la început că aceasta privește închiderea inechităților din sistemul de pensii. O perioadă de aproape 17 ani de zile, de când suntem membri UE, am făcut tot felul de modificări, pe anumite categorii socio-profesionale, în funcție de cât lobby se făcea la nivelul Guvernului sau la nivelul Parlamentului. Ne-am trezit că aceleași persoane, cu aceeași contribuție, aveau pensii diferite. Unu mai mare, unu mai mic. Această lege a închis aceste inechități. Ne-am trezit că unii se pensionau la 40 de ani, aveau niște pensii astronomice, mai mult, aveau pensii mai mari decât câștigau când erau în activitate. Aceste anomalii trebuiau îndreptate, nu poți să le înderpți printr-o simplă lege. Am venit cu o lege negociată, sustenabilă pe timp mediu și lung de a închide toate inechitățile din societate. Am înțeles că sunt în jur de 2.500 de cereri de recalculare. Se va răspunde. Vorbim de 4,7 milioane de pensionari. Sunt două categorii mari, unde iarăți, cei care urlă acum cu nesimțire, vorbim de polițiști și de militari, de la MAPN, pe care i-au încadrat la un moment dat la pensii speciale, pentru că Ceaușescu așa a gândit, ca ei să nu aibă contribuții la pensii, în schimb viitorul este în funcție de contribuția fiecăruia la sistemul de pensii. Am decis în Coaliție mărirea pragului la 3.000 de lei. Sub 3.000 de lei nu plătești 10% CASS, sănătatea, Statul român nu mai impozitează. Cei care au pensiile speciale, am mers, am negociat, este pe o perioadă de timp lungită, nu se mai pensionează nimeni la 40 de ani”, a declarat Marcel Ciolacu, în exclusivitate la România TV.

„Eu nu iau un drept uunui om, câștigat. Cu alte cuvinte, nu va scădea nicio pensie. Și cei de la Comisie și noi am insistat foarte mult la pensiile mici. Unii oameni aveau o pensie de 1.281, pensia socială, dar munciseră 45 de ani, 35 de ani. Acelora li s-a crescut foarte mult, pentru că li s-au pus anii de muncă. Am venit explicit, după 25 de ani, câștogo 0,5, peste 30 de ani câștigi 0,75, peste un an câștigi un punct. Nimeni, niciodată, niciun om politic nu mai poate să schimbe jocurile, fiindcă, se ajunsese, când ajungeai la putere, veneai și făceai niște modificări după bunul plac, după interese. Același lucru trebuie să se termine și în sistemul bugetar, dar și în salariul minim. Astea sunt reformele trecute pentru a fi predictibil și sustenabil pe o perioadă îndelungată. Nu scade nicio pensie. La 3,8 milioane au crescut”.

„În funcție de pensia pe care o ai, dacă ai până în 3.000 de lei beneficiezi de vouchere pentru energie, pentru alimente, ai alt suport.Din punctul meu de vedere, orice Guvern la începutul anului, în funcție de inflație și de creșterea economică trebuie să vină cu niște on-off-uri cum am venit când am venit la guvernare. Când vii cu indicele de indexare, de inflație, se aplică la toată lumea egal. Eu înțeleg că este an electoral, dar opriți-vă, nu mai învrăjbiți oamenii. Am mesaje de la oameni ”dom’le, nu mai înțeleg nimic. Am câștogat 1.200, mi-au venit la pensie”. Sunt prim-ministrul României, e o lege închisă, negociată, toară lumea care a primit talonul de pensie, nu le mai ia nimeni banii înapoi. Nu putem să învrăjbim o țară, să aruncăm cu ură în noi, pentru că unii, cei care ne-au băgat 9,4, care nu au argumente, nu au mărit pensii, unii care întâmplător au ajuns prim-miniștri ai României și nu au făcut nimic pentru pensionari și salriați, vin și își dau cu părerea. Nu se dă nicun ban înapoi.”

Spynews
”De când se trezeşte...” Ce părere avea Adrian Minune despre ginerele său, înainte să se despartă de Karmen Minune. Manelistul, declarații despre Bogdan Căplescu
Bzi.ro
Maria de la Insula Iubirii a făcut senzație în costum de baie! Ce manelist a pus ochii pe blondină
Fanatik.ro
Ce a găsit un bărbat din Neamț într-o fântână la care lucra. A venit imediat poliția
Capital.ro
Avertisment pentru cei cu termopane la bloc. Sunt obligați prin lege. Amenda e 4000 lei
Playtech.ro
WOW ce schimbare totală! Păpușa de la Glina e de nerecunoscut ACUM. Dumnezeule, cât e de frumoasă
DailyBusiness
Românii dau năvală la Lidl pentru acest produs. E delicios și APROAPE GRATIS!
Adevarul
Mesajul Mongoliei după ce nu a pus în aplicare mandatul de arestare emis pe numele lui Putin: „Mâinile noastre sunt cam legate”
Spynews
Nu mai există șanse de împăcare! Perneș de la Mireasa vorbește despre despărțirea de Sabrina! De ce s-au separat și cum trebuie să fie viitoarea lui iubită
Spynews
Ce era în plicul de pe sicriul prințesei Diana pe care Harry a scris "mami"
Evz.ro
Generalul Dumbravă a depus în dosarul de la DNA o înregistrare cu denunțătorul Hideg
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Familia lui Radu Brînzan, polițistul care a murit în timp ce tundea iarba în curte, nu va primi pensia de urmaș
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului Otopeni: „Mă doare sufletul! Nu există legi care să protejeze animalele”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor și cântăreț s-a stins. România se roagă pentru sufletul lui
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă soțul ei, din cauza monoxidului de carbon emanat de mustul în fermentație. Cei cinci copii ai soților au ajuns în grija statului
substantial.ro
Polițist din Sibiu reținut după agresarea unui șofer în trafic
MediaFlux
Pensiile se CALCULEAZĂ din nou! ANUNȚUL Șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...