Sondaj SOCIOPOL: Marcel Ciolacu, lider detaşat la prezidenţiale, luptă strânsă pentru locul 2 cu Simion mai bine clasat ca Geoană şi Lasconi

Cel mai recent sondaj Sociopol, realizat la sfârșitul lunii august (26 august – 3 septembrie), scoate la iveală o cursă strânsă în turul unu al alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestei toamne.
Filip Stan
04 sept. 2024, 20:40
Sondaj SOCIOPOL: Marcel Ciolacu, lider detaşat la prezidenţiale, luptă strânsă pentru locul 2 cu Simion mai bine clasat ca Geoană şi Lasconi

Sondaj SOCIOPOL: Pe primul loc, se află Marcel Ciolacu, candidatul PSD, cu 26%. Lansarea formală a candidaturii lui Ciolacu l-a ajutat pe acesta să-și consolideze locul 1.

Lupta pentru cel de-al doilea loc în finala turului doi este strânsă. Pe locul doi, și cu cele mai mari șanse să intre în turul 2 alături de Marcel Ciolacu, este candidatul suveranist George Simion, cu 19%. Evoluția lui Simion este una constantă în sondajele Sociopol, ușor sub 20%. „S-a râs de programul economic al acestui, de promisiunile de case, dar Simion a punctat cu aceste aspecte, liderul AUR şi-a consolidat poziţia pe tronsonul suveranist, în dauna Dianei Şoşoacă”, a declarat Mirel Palada, în exclusivitate la România TV, precizând că scandalul legat de lansarea cărţii i-a dăunat mult „ostaşului” Nicolae Ciucă.

Pe locurile trei – patru, practic la egalitate și la cinci puncte procentuale în spatele lui Simion, găsim în sondajul Sociopol doi candidați anti-PSD, ambii cu 14%.

EXCLUSIV. Marcel Ciolacu, faţă-n faţă cu Victor Ciutacu. Dezvăluirile momentului despre prezidenţiale, ultimele sondaje şi adevărul despre pensii

Sondaj SOCIOPOL: Mircea Geoană, candidat independent, dar cu o platformă și mai ales cu un electorat anti-PSD bine definite. Și Elena Lasconi, reprezentanta celui mai vehement nucleu electoral anti-PSD, votanții USR.

Tendințele de evoluție ale celor doi sunt divergente. Geoană scade, dând semne din ce în ce mai clare de erodare. Lasconi, în schimb, crește.


Sondaj SOCIOPOL: Pe locul cinci, candidatul PNL, Nicolae Ciucă, cu 10%. E din ce în ce mai evident că Nicolae Ciucă nu are nici o șansă să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Competiția electorală este încheiată de doi candidați sub 10%: Diana Șoșoacă, SOS România, cu 9%, și Cristian Diaconescu, independent, cu 7%.

Sondaj CURS: PSD și USR domină Capitala. Cum stau în intenţia de vot a bucreştenilor PNL şi AUR

Ceilalți candidați obțin scoruri reziduale.Cursa pentru intrarea în finala turului doi este din ce în ce mai intensă. Primele șanse le au Marcel Ciolacu, PSD, și George Simion, AUR, anunţă Mirel Palada pe Facebook.

Sondajul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată cu rezidența în România. Volumul eşantionului: 1,005 persoane.
Perioada de culegere a datelor: 26 august – 3 septembrie 2024. Metoda culegerii datelor: interviuri telefonice (CATI). Marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%.

SONDAJ SOCIOPOL Marcel Ciolacu şi George Simion, în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Cum arată intenţiile de vot ale românilor cu trei luni înainte de scrutinul pentru alegerea preşedintelui

 

Guvernul a emis trei hotărâri, miercuri, care stabilesc în detaliu calendarul acțiunilor electorale, măsuri tehnice și cheltuielile pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor pentru președintele României din 2024.

Astfel, primul tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale din 2024 are loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în 8 decembrie, potrivit Guvernului.

Calendarul alegerilor pentru Președintele României în 2024:

-► 24 septembrie este data limită până la care alegătorii care doresc să voteze în străinătate trebuie să se înregistreze în Registrul electoral ca alegător în străinătate, prin intermediul formularului online, aflat pe site-ul Autorității Electorale Permanente.
-► 5 octombrie este data limită pentru depunerea candidaturilor și a semnelor electorale la Biroul Electoral Central
-► 6 octombrie este termenul pentru stabilirea orarului pentru Campania electorală și repartizarea timpilor de antenă pentru accesul candidaților la serviciile publice de radio și televiziune
-► 10 octombrie – data limită până la care se comunică către birourile electorale județene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului București și biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate a candidaturilor și semnelor electorale, în ordinea în care au fost depuse.
-► 12 octombrie este data limită până la care BEC stabilește ordinea înscrierii candidaților pe buletul de vot
-► 25 octombrie – începerea campaniei electorale
-► 23 noiembrie, ora 7.00- încheierea campaniei electorale
-► 6 noiembrie – este data limită pentru stabilirea sediilor secțiilor de votare din străinătate
-► 22 noiembrie (între orele 12.00-21.00)- prima zi a votării în străinătate
-► 23 noiembrie- a doua zi a votării în străinătate (votul începe la ora 7.00 și se încheie la orele 21.00)
-► 24 noiembrie, ziua votării în țară. (votul începe la ora 7.00 și se încheie la orele 21.00)

În situația organizării unui al doilea tur de scrutin, calendarul este următorul:

-► 29 noiembrie- aducerea la cunoștința opiniei publice numele celor doi candidați care vor participa la al doilea tur de scrutin, precum și data alegerilor
-► 29 noiembrie- începerea campaniei electorale pentru al doilea tur de scrutin
-► 30 noiembrie- stabilirea orarului pentru campania electorală și repartizarea timpilor de antenă pentru accesul candidaților la serviciile publice de radio și televiziune
-► 6 decembrie, ora 12.00- începerea votării în străinătate
-► 6 decembrie ora 21.00 – încheierea votării în străinătate
-► 7 decembrie, ora 7.00- încheierea campaniei electorale
-► 8 decembrie- ziua votării. Votul începe la ora 7.00 și se încheie la orele 21.00

Suma totală necesară pregătirii, organizării și desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru Președintele României din anul 2024 este estimată la 1,39 miliarde lei.

Cheltuielile sunt defalcate în funcţie de tipul bugetului, de stat sau local, respectiv în funcţie de ordonatorul principal de credite, însărcinat cu efectuarea cheltuielii, acestea fiind identificate pe baza prevederilor legale în vigoare care impun efectuarea acestora.

Spynews
Iustina de la Insula iubirii, prima imagine cu fetița ei și a lui Cornel! Postarea cu care și-a înduioșat fanii / FOTO
Bzi.ro
Irina Loghin a ajuns la poliție! „Sunt extrem de supărată și întristată!”
Fanatik.ro
Vacanța unei românce s-a transformat într-un coșmar. A lăsat pe altcineva să-i conducă mașina prin Istanbul, aflându-se în dreapta, și a rămas fără ea. Polițiștii i-au confiscat-o: „Cei de la Consulat m-au băgat și mai tare în ceață”
Capital.ro
Când se schimbă, de fapt, banii în România? Se va trece la Euro: Ani foarte grei
Playtech.ro
CUTREMURĂTOR! Drama prin care a trecut Selina. Detalii șocante din trecutul iubitei lui Victor Slav
DailyBusiness
BANI GREI pentru educație! Iată cât costă începutul școlii în România
Adevarul
Vladimir Putin schimbă tactica pentru a îngenunchea Ucraina
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după percheziții. “Câtor studente le-ați zis să se dezbrace?” Sociologul: “Hai, măi, lăsați-mă! “
Spynews
Cele mai frumoase imagini de la botezul fiicei Laurei Cosoi! Ce nu s-a văzut până acum de la marele eveniment | FOTO
Evz.ro
Cele mai nebunești acțiuni ale marilor „spioni” Coldea și Dumbravă constatate de DNA
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Bomba anului! Ilie Năstase se 'călugăreşte'. Se retrage lângă mănăstire
Playsport.ro
ĂSTA e apartamentul INDECENT al lui Țiriac! E cât 10 terenuri de tenis și are pat cât o „garsonieră”, de 16 metri pătrați, tapițat cu piele de elefant
kanald.ro
Ea este Andreea, tânăra de doar 18 ani care a fost lovită mortal de un TIR! Adolescenta coborâse din microbuz și a vrut să traverseze strada
Capital.ro
Traian Băsescu s-a cutremurat: Îl plângea că e pe moarte! Răsturnare totală de situaţie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
Naționala României a ajuns în Priștina pentru debutul în Nations League împotriva Kosovo
MediaFlux
L-au ciuruit. DONALD TRUMP, mai sărac cu 163 milioane de dolari
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...