PDL va boicota lucrările comisiei de revizuire a Constituţiei

Parlamentarii PDL nu vor mai participa la lucrările Comisiei de revizuire a Constituţiei, a decis luni Biroul Permanent Naţional al partidului, informează Agerpres.
Filip Stan
17 iun. 2013, 11:07
PDL va boicota lucrările comisiei de revizuire a Constituţiei

„PDL refuză să gireze încălcarea suveranităţii poporului şi a statului de drept de către majoritatea USL. Printr-o decizie majoritară a Biroului Permanent de astăzi (luni -n.r.), PDL a decis părăsirea discuţiilor din Comisia de revizuire a Constituţiei şi refuzul în viitor de a participa la dezbaterile din plenul Parlamentului pe tema revizuirii Constituţiei. USL, prin modul în care încearcă revizuirea Constituţiei, încalcă suveranitatea poporului, refuzând să pună în aplicare rezultatul referendumului din 2009”, a declarat vicepreşedintele democrat-liberal Alin Tişe, luni, la finalul BPN al partidului.

El a subliniat că, potrivit prevederilor constituţionale, suveranitatea poporului se exercită şi prin referendum şi faptul că USL refuză să pună în aplicare rezultatul scrutinului din 2009 înseamnă că „încalcă articolul 2 din Constituţie şi statul de drept”.

„PDL nu va gira o Constituţie care aparţine USL, nu va gira o Constituţie care încalcă statul de drept, ci PDL va apăra întotdeauna o Constituţie care va fi a poporului”, a adăugat Tişe.

Vicepreşedintele democrat-liberal a anunţat în context că PDL va desfăşura la nivelul ţării, cu implicarea membrilor din organizaţiile democrat-liberale judeţene, acţiuni de protest în stradă faţă de modul cum se desfăşoară procesul de revizuire a Constituţiei.

„Vom participa la acţiuni în stradă prin care vom informa cetăţenii cu privire la încălcarea statului de drept de către majoritatea USL care a transformat Parlamentul României în Marea Adunare Naţională. Vom avea acţiuni atât în Parlament, prin parlamentarii noştri care vor participa în mod direct, dar vom avea acţiuni în toate judeţele României cu implicarea organizaţiilor noastre judeţene. Calendarul acţiunilor noastre va fi adus la cunoştinţa dvs. în scurt timp”, a afirmat Alin Tişe.

Liderii USL au convenit să amâne votul din plenul Senatului asupra proiectului de revizuire a Constituţie pentru începutul lunii septembrie, în condiţiile în care avizul Curţii Constituţionale ar putea veni după încheierea actualei sesiuni parlamentare, au declarat pentru Mediafax surse din USL.

Liderii USL au analizat, luni, calendarul în care ar putea fi votat proiectul de revizuire în plenul Senatului (prima Cameră sesizată), în condiţiile în care înainte de acest moment documentul trebuie să fie analizat de Consiliul Legislativ şi Curtea Constituţională.

Surse din USL au relatat că proiectul de revizuire ar urma să fie finalizat până miercuri în Comisia de revizuire a Constituţiei, urmând să fie transmis Consiliului Legislativ. Apoi, procedura parlamentară prevede că documentul, împreună cu avizul Consiliului Legislativ, se transmite Curţii Constituţionale spre analiză. Potrivit legii, CC are termen 10 zile pentru a emite un punct de vedere asupra proiectului de revizuire.

Conform estimărilor liderilor USL, în situaţia în care judecătorii acordă un termen maximal, votul din plenul Senatului ar urma să fie amânat pentru luna septembrie, la începutul sesiunii parlamentare, au declarat surse din USL.

De asemenea, liderii USL sunt sceptici cu privire la convocarea unei sesiuni extraordinare în situaţia în care avizul Curţii Constituţionale va fi emis la mai multe zile după încheierea actualei sesiuni ordinare.

Iniţial, liderii USL preconizau că în octombrie ar fi putut avea loc referendumul pentru validarea Constituţiei.

Spynews
Românii s-au bătut crunt cu polițiștii din Leeds! Au răsturnat și incendiat mașini: „Să vină mascații de la București” | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din România supranumit litoralul de la munte. Puține persoane știu de existența lui, deși zona e plină de atracții turistice
Capital.ro
Proprietarii de terenuri din România au interzis. Amenzi între 7.500 și 15.000 de lei
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
Au fost găsite noi fragmente osoase în Vaslui. Și acestea ar purta „semnătura” Narcisei și a lui Zoro
Spynews
30 de elevi din Coreea de Nord, uciși pentru că s-au uitat la seriale sud-coreene. Au fost împușcați în văzul tuturor
Evz.ro
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Răsturnare de situație în cazul morții Mariei Diana, tânăra ucisă de urs la Jepii Mici: ”Băiatul era singur și
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mai mulți români din Marea Britanie s-au luptat cu polițiștii englezi, ba chiar le-au răsturnat mașina: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia îi dărâmăm”
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Ministrul Sorin Grindeanu își cere scuze pentru întârzierea bagajelor pe Aeroportul Otopeni
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'