Alexandru Rafila, anunț important despre Spitalul Pantelimon. Secția de Terapie Intensivă va fi relocată: „Va intra într-un proces de renovare complet”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Pantelimon va fi relocată pentru a intra într-un proces de renovare complet.
Filip Stan
04 sept. 2024, 22:36
Alexandru Rafila, anunț important despre Spitalul Pantelimon. Secția de Terapie Intensivă va fi relocată: „Va intra într-un proces de renovare complet”
Alexandru Rafila a anunțat că Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Pantelimon va fi relocată

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, despre Spitalul Pantelimon, că Secția de Terapie Intensivă va fi relocată pentru a intra într-un proces de renovare. Mai mult, el a precizat că experții internaționali chemați de minister în urma scandalului morților suspecte de la această unitate spitalicească vor veni cu siguranță anul acesta, urmând să aibă loc o discuție deschisă în ceea ce privește protocoalele care trebuie utilizate și în România în cazul pacienților aflați în stadii terminale.

„M-am întâlnit în repetate rânduri cu noua conducere a spitalului, a existat şi o vizită pe teren, la spital, ceea ce vom face în perioada următoare va fi de amenajare a unui spaţiu, în care să fie relocată secţia sau parte din secţia de Terapie Intensivă, care va intra într-un proces de renovare complet ,aşa cum am promis şi eu şi premierul din perioada acelui scandal”, a spus ministrul Alexandru Rafila.

Citește și: Alexandru Rafila face anunţul aşteptat de pacienţi: „Extinderea decontării la toate tipurile de servicii de radioterapie pentru pacienţii oncologici, indiferent de localizarea tumorii”

Rafila a subliniat că Spitalul Pantelimon nu a beneficiat de astfel de reabilitări, de mulți ani și inclusiv condițiile de lucru ale medicilor nu erau cele mai bune.

„Am identificat un spaţiu în care a funcţionat un compartiment de terapie intensivă, în timpul pandemiei, va fi igienizat, renovat, dotat corespunzător, se vor muta echipamentele. Chiar dacă activitatea va fi mai restrânsă, este important este să fie liberă secţia actuală pentru a putea fi renovată în totalitate”, a adăugat el.

„Trebuie să dăm şi noi un semnal clar opiniei publice, pacienţilor, că în Spitalul Pantelimon lucrurile evoluează într-un mod care să le dea încredere să se adreseze acestui spital. E un lucru pe care mi-l asum, spitalul are mulţi profesionişti de bună calitate şi e păcat să nu utilizăm acest corp medical profesionist din spital”, a arătat Rafila.

Citește și: Alexandru Rafila caută „analgezice” în scandalul Pantelimon: „E un conflict vechi, au fost reclamaţii de ambele părţi”. Cum se schimbă legea

Cât despre experții internaționali care urmează să vină în țara niastră, în urma scandalului legat de morțile suspecte, Alexandru Rafila a afirmat că aceștia vor veni până la finalul acestui an.

„Noi am accesat două organizaţii, organizaţia europeană şi cea mondială a specialiştilor în terapie intensivă. Ideea nu este neapărat să evalueze situaţia de acolo de pe Pantelimon, ei nu vin să facă o anchetă, ei vin să facă o evaluare profesională, legată de protocoale, proceduri şi mai mult decât atât, să putem avea o discuţie deschisă în spaţiul public dar şi în zona profesională, în ceea ce priveşte protocoalele care trebuie utilizate şi în România pentru pacienţii aflaţi în faze terminale”, a arătat Rafila.

Spynews
Iustina de la Insula iubirii, prima imagine cu fetița ei și a lui Cornel! Postarea cu care și-a înduioșat fanii / FOTO
Bzi.ro
Irina Loghin a ajuns la poliție! „Sunt extrem de supărată și întristată!”
Fanatik.ro
Vacanța unei românce s-a transformat într-un coșmar. A lăsat pe altcineva să-i conducă mașina prin Istanbul, aflându-se în dreapta, și a rămas fără ea. Polițiștii i-au confiscat-o: „Cei de la Consulat m-au băgat și mai tare în ceață”
Capital.ro
Când se schimbă, de fapt, banii în România? Se va trece la Euro: Ani foarte grei
Playtech.ro
CUTREMURĂTOR! Drama prin care a trecut Selina. Detalii șocante din trecutul iubitei lui Victor Slav
DailyBusiness
BANI GREI pentru educație! Iată cât costă începutul școlii în România
Adevarul
Vladimir Putin schimbă tactica pentru a îngenunchea Ucraina
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după percheziții. “Câtor studente le-ați zis să se dezbrace?” Sociologul: “Hai, măi, lăsați-mă! “
Spynews
Cele mai frumoase imagini de la botezul fiicei Laurei Cosoi! Ce nu s-a văzut până acum de la marele eveniment | FOTO
Evz.ro
Cele mai nebunești acțiuni ale marilor „spioni” Coldea și Dumbravă constatate de DNA
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Bomba anului! Ilie Năstase se 'călugăreşte'. Se retrage lângă mănăstire
Playsport.ro
ĂSTA e apartamentul INDECENT al lui Țiriac! E cât 10 terenuri de tenis și are pat cât o „garsonieră”, de 16 metri pătrați, tapițat cu piele de elefant
kanald.ro
Ea este Andreea, tânăra de doar 18 ani care a fost lovită mortal de un TIR! Adolescenta coborâse din microbuz și a vrut să traverseze strada
Capital.ro
Traian Băsescu s-a cutremurat: Îl plângea că e pe moarte! Răsturnare totală de situaţie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
Naționala României a ajuns în Priștina pentru debutul în Nations League împotriva Kosovo
MediaFlux
L-au ciuruit. DONALD TRUMP, mai sărac cu 163 milioane de dolari
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...