Sondaj Sociopol: După ce și-a anunțat candidatura, Marcel Ciolacu crește în sondaje. Finala prezidențială s-ar da între liderul PSD și George Simion

Cel mai nou sondaj Sociopol arată că finala prezidențială s-ar da între Marcel Ciolacu și George Simion. Liderul PSD se află pe primul loc în preferințele electoratului.
Filip Stan
05 sept. 2024, 09:13
Sondaj Sociopol: După ce și-a anunțat candidatura, Marcel Ciolacu crește în sondaje. Finala prezidențială s-ar da între liderul PSD și George Simion

Cel mai nou sondaj Sociopol, realizat între 26 august – 3 septembrie, arată că Marcel Ciolacu ocupă primul loc în clasamentul pentru alegerile prezidențiale, 26% dintre cetățenii români afirmându-și încrederea față de liderul PSD, în funcția de președinte al României. Totodată, George Simion este pe locul 2, devenind astfel principalul rival al lui Ciolacu. Liderul AUR are cele mai mari șanse să între în turul doi, alături de actualul premier al României.

Marcel Ciolacu, favorit în sondaje pentru alegerile prezidențiale

Sondajul Sociopol a fost publicat pe pagina de Facebook de Mirel Palada, iar potrivit rezultatelor, finala prezidențială s-ar putea da între Marcel Ciolacu și George Simion. Pe locul trei se clasează Mircea Geoană, cu 14% din voturi, pe locul patru Elena Lsasconi, de la USR, tot cu 14% din voturi, iar Nicolae Ciucă se află abia pe locul cinci, cu 10% din voturi.

„Cel mai recent sondaj Sociopol, realizat la sfârșitul lunii august (26 august – 3 septembrie), scoate la iveală o cursă strânsă în turul unu al alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestei toamne.
Pe primul loc, Marcel Ciolacu, candidatul PSD, cu 26%. Lansarea formală a candidaturii lui Ciolacu l-a ajutat pe acesta să-și consolideze locul 1.
Lupta pentru cel de-al doilea loc în finala turului doi este strânsă.

Pe locul doi, și cu cele mai mari șanse să intre în turul 2 alături de Marcel Ciolacu, este candidatul suveranist George Simion, cu 19%.
Evoluția lui Simion este una constantă în sondajele Sociopol, ușor sub 20%”, a scris Palada pe pagina de Facebook.

Citește și: Nicolae Ciucă nu crede în ruperea coaliţiei înaintea alegerilor: Am spus românilor că asigurăm guvernarea, că asigurăm stabilitatea politică, asta vom face până la capăt

În același timp, potrivit lui Mirel Palada, Nicolae Ciucă nu ar avea nicio șansă să intre în turul doi.

„Pe locurile trei – patru, practic la egalitate și la cinci puncte procentuale în spatele lui Simion, găsim în sondajul Sociopol doi candidați anti-PSD, ambii cu 14%.
Mircea Geoană, candidat independent, dar cu o platformă și mai ales cu un electorat anti-PSD bine definite. Și Elena Lasconi, reprezentanta celui mai vehement nucleu electoral anti-PSD, votanții USR.
Tendințele de evoluție ale celor doi sunt divergente. Geoană scade, dând semne din ce în ce mai clare de erodare. Lasconi, în schimb, crește.
Pe locul cinci, candidatul PNL, Nicolae Ciucă, cu 10%. E din ce în ce mai evident că Nicolae Ciucă nu are nici o șansă să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale.
Competiția electorală este încheiată de doi candidați sub 10%: Diana Șoșoacă, SOS România, cu 9%, și Cristian Diaconescu, independent, cu 7%.
Ceilalți candidați obțin scoruri reziduale.
Cursa pentru intrarea în finala turului doi este din ce în ce mai intensă. Primele șanse le au Marcel Ciolacu, PSD, și George Simion, AUR.
Sondajul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată cu rezidența în România. Volumul eşantionului: 1,005 persoane.
Perioada de culegere a datelor: 26 august – 3 septembrie 2024. Metoda culegerii datelor: interviuri telefonice (CATI). Marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%.”, apreciază Mirel Palada.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu, vizită oficială în Israel, unde se întâlnește cu Benjamin Netanyahu: „Este o vizită importantă, în contextul din Orientul Mijlociu”

 

Spynews
Iustina de la Insula iubirii, prima imagine cu fetița ei și a lui Cornel! Postarea cu care și-a înduioșat fanii / FOTO
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu, devastatoare în costum de baie, la 45 de ani! Cum a reacționat Valeriu Gheorghiță când a văzut pozele iubitei lui
Fanatik.ro
Singura țară din lume care are o clădire pe drapel. Nu mai există un alt steag la fel
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut: A plecat în altă parte…
Playtech.ro
ȘOC! Cum a ajuns să arate Theodor Stolojan. Imagini uimitoare cu fostul premier
DailyBusiness
Cea mai bună veste pentru românii cu credit la bancă! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele
Adevarul
Abuzurile sexuale tolerate de statul român. Sociologul Gelu Duminică, revoltat de pedeapsa dată preotului Visarion Alexa
Spynews
Primele declarații ale lui Alfred Bulai după percheziții. “Câtor studente le-ați zis să se dezbrace?” Sociologul: “Hai, măi, lăsați-mă! “
Spynews
Cele mai frumoase imagini de la botezul fiicei Laurei Cosoi! Ce nu s-a văzut până acum de la marele eveniment | FOTO
Evz.ro
Marcel de la „Insula iubirii”, în lacrimi. Ce l-a făcut pe musculos să plângă
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Bomba anului! Ilie Năstase se 'călugăreşte'. Se retrage lângă mănăstire
Playsport.ro
ĂSTA e apartamentul INDECENT al lui Țiriac! E cât 10 terenuri de tenis și are pat cât o „garsonieră”, de 16 metri pătrați, tapițat cu piele de elefant
kanald.ro
La ce ore și în ce zile va fi difuzată emisiunea „Follow us!”, la Kanal D. Cum o puteți urmări live, online, pe kanald.ro
Capital.ro
Noi reguli pentru românii cu permise de conducere din afara UE. Cum se va obține un nou document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
Putin se declară pregătit pentru negocieri cu Ucraina
MediaFlux
SURPRIZĂ MAJORĂ la PREZIDENȚIALE. Sondajul care arată cine își va disputa FINALA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...