Monica Pop, mărturii emoționante despre lupta cu cancerul: „Trebuie să îți impui o strategie de viață, ca să duci boala. Nu e o boală incurabilă, se poate trăi cu ea”

Monica Pop a făcut mărturii emoționante despre lupta cu cancerul și impactul pe care boala l-a avut asupra vieții personale. Medicul Monica Pop are șase intervenții chirurgicale.
Filip Stan
05 sept. 2024, 16:04
Monica Pop, mărturii emoționante despre lupta cu cancerul:

În cel mai recent episod al podcastului „Super Oameni”, moderat de Alexandru Constantin, renumitul medic Monica Pop și-a deschis sufletul și a vorbit cu sinceritate despre lupta sa cu cancerul, o boală care i-a adus nu mai puțin de șase intervenții chirurgicale. În ciuda gravității situației, Dr. Pop a rămas optimistă și a povestit cum această atitudine a ajutat-o să facă față provocărilor.

Citește și Motivul pentru care Liviu Vârciu a avut o nuntă restrânsă. Ce eveniment organizează pentru anul viitor

„Și acum mai am o metastază, încercăm să o tratăm,” spune Monica Pop. „Sub tratament am făcut metastaze, dar asta e situația. Sunt șase intervenții chirurgicale pentru boala asta. Cred că și optimismul meu a ajutat; m-am gândit tot timpul: ‘Cum o fi, domnule, asta e!’, dar fără gânduri negre. Nu mă gândesc mereu la asta.”

De asemenea, Dr. Monica Pop subliniază importanța de a nu transforma boala într-un subiect central al vieții de familie. „Nu e bine să vorbești despre boala asta în familie. Pentru ce? Nu poți să fii foarte optimist în situația asta, dar asta este. Trebuie să îți impui o strategie de viață, ca să duci boala. Nu e o boală incurabilă, se poate trăi cu ea.”

Cu toate acestea, Monica Pop mărturisește că, inițial, când a aflat de boală, nu a vrut să urmeze tratamentul. Într-un moment de confesiune profundă, a povestit și despre pierderea bunicii care a crescut-o și care i-a fost ca o mamă. „Am văzut cum se ducea culoarea din ea, îmi dădeam seama că moare și nu puteam face nimic. Dacă ar mai fi bunica mea aici, nu aș mai avea nevoie de nimic.”

Monica Pop: Mestastazele, declanșate de problemele cu DNA

Monica Pop dezvăluie că este convinsă că metastaza hepatică de care suferă este legată de stresul și presiunile la care a fost supusă din cauza problemelor cu DNA-ul. „Sunt sigură că metastaza hepatică mi-a apărut din cauza problemelor cu DNA.”

Citește și Dragoș Bucur face muncă de jos. Imaginile surprinse în fața brutăriei pe care o deține

În fața acestor încercări, sprijinul familiei a fost esențial. „Soțul și fiica mea nu mă întreabă niciodată de boala asta. Mă lasă pe mine să le spun ce e de spus.”

Podcastul Super Oameni aduce în atenție poveștile celor care, prin curaj și determinare, devin exemple pentru noi toți. Episodul cu Monica Pop este acum disponibil pe YouTube și pe platformele de streaming audio, inclusiv Spotify. Super Oameni apare săptămânal, în fiecare luni, la ora 18:00.

Spynews
Michele Morrone, comportament controversat în timpul vizitei în România! A dat cu piciorul într-o mașină în care se afla o echipă de paparazzi și a arătat și gesturi obscene jurnaliștilor / PAPARAZZI
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu, devastatoare în costum de baie, la 45 de ani! Cum a reacționat Valeriu Gheorghiță când a văzut pozele iubitei lui
Fanatik.ro
Cea mai rară monedă românească s-a vândut pentru o sumă uriașă. Banul din aur a devenit o adevărată comoară
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut: A plecat în altă parte…
Playtech.ro
ȘOC! Cum a ajuns să arate Theodor Stolojan. Imagini uimitoare cu fostul premier
DailyBusiness
BANII INTRĂ DIRECT PE CARD! Vești bune pentru milioane de părinți din România
Adevarul
Abuzurile sexuale tolerate de statul român. Sociologul Gelu Duminică, revoltat de pedeapsa dată preotului Visarion Alexa
Spynews
Claudia Pătrășcanu, noi acuzații la adresa lui Gabi Bădălău! Artista vrea să dovedească că băieții vor să stea cu ea: ”Nimeni nu i-a dat o zi în plus”
Spynews
Ce se întâmplă între Marina Almășan și Georgică Cornu. Ce au discutat avocații celor doi în particular
Evz.ro
Mesajul care-i va frânge inima Elenei Udrea. Nu va vedea niciodată aceste imagini
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Nașul Cristian Țânțăreanu, declarații neașteptate despre Anca Țurcașiu! Motivul pentru care nu a mers la botezul nepoatei artistei! Ce relație există acum între ei, de fapt?: „N-am treabă cu...”
Cancan.ro
Bomba anului! Ilie Năstase se 'călugăreşte'. Se retrage lângă mănăstire
Playsport.ro
Imagini fierbinți cu Ronaldo și Georgina! A atins-o când credea că nimeni nu vede ce fac pe iaht. Imaginile au scăpat pe net
kanald.ro
Se schimbă data la care vor fi livrate alocațiile și indemnizațiile pentru copii, în luna septembrie. Anunțul făcut de autorități
Capital.ro
Noi reguli pentru românii cu permise de conducere din afara UE. Cum se va obține un nou document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
YouTube limitează recomandările pentru adolescenți la videoclipuri de sănătate și fitness
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...