ANTENA 1 LIVE VIDEO KOSOVO-ROMÂNIA ONLINE: Hai România! Primul meci al naţionalei cu Mircea Lucescu pe bancă

Echipa naţională debutează vineri în noua ediţie a Ligii Naţiunilor. Meciul cu Kosovo, primul pentru selecţionerul Mircea Lucescu de la revenirea la cârma tricolorilor
Viorel Dobran
06 sept. 2024, 12:01
ANTENA 1 LIVE VIDEO KOSOVO-ROMÂNIA ONLINE: Hai România! Primul meci al naţionalei cu Mircea Lucescu pe bancă

ANTENA 1 LIVE VIDEO KOSOVO-ROMÂNIA ONLINE: Echipa naţională debutează, vineri seară, de la ora 21.45, în noua ediţie a Ligii Naţiunilor. Meciul cu Kosovo este primul pentru selecţionerul Mircea Lucescu de la revenirea la cârma tricolorilor.

Partida dintre Kosovo şi România se va disputa vineri, de la ora 21:45, şi va fi transmisă în direct la Antena 1 şi Radio România Actualităţi. Aceasta este prima partidă a echipei naţionale din noua ediţie a Ligii Naţiunilor şi meciul de debut pe banca echipei naţionale al selecţionerului Mircea Lucescu.

KOSOVO-ROMÂNIA ONLINE pe Antena 1

Kosovo – România, echipele probabile

Kosovo (3-4-3): Muric – Rrahmani, Aliti, Paqarada – Hadergjonaj, Fisnik Asllani, Rexhbecaj, Vojvoda – Zhegrova, Muriqi, Rashica
Selecționer: Franco Foda (58 de ani)

România (4-1-4-1): Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – Marius Marin – Man, Răzvan Marin, Stanciu, Mihăilă – Drăguș
Selecționer: Mircea Lucescu (79 de ani)

Stadion: „Fadil Vokrri”, Priștina (Capacitate: 13.980 locuri, UEFA ****)
Arbitru: Aliyar Aghayev (Azerbaijan) / Arbitru asistent 1: Zeynal Zeynalov (Azerbaijan) / Arbitru asistent 2: Akif Əmirəli (Azerbaijan) / Arbitru de rezervă: İnqilab Məmmədov (Azerbaijan) / Observator de arbitri UEFA: Michail Argyrou (Cipru) / Delegat UEFA: Andrey Medintsev (Bulgaria)

Revenit la conducerea echipei naţionale în august, după 38 de ani, tehnicianul în vârstă de 79 de ani va conduce tricolorii la meciul cu Kosovo, de la Priştina, primul din actuala ediţie a Ligii Naţiunilor.

După partida de la Priştina, tricolorii vor juca, luni, pe stadionul Steaua, tot de la ora 21.45, cu naţionala Lituaniei.

Echipa naţională de fotbal a României a efectuat, joi seară, antrenamentul oficial înaintea meciului cu Kosovo, din Liga Naţiunilor.

Gică Hagi vinde încă 10% din Farul. Cumpărătorul este un afacerist din Constanţa, fost coordonator al filialei AUR

ANTENA 1 LIVE VIDEO KOSOVO-ROMÂNIA ONLINE: Şedinţa de pregătire s-a desfăşurat pe stadionul Fadil Vokrri din Priştina şi a durat 60 de minute, conform regulamentului UEFA. Selecţionerul Mircea Lucescu a folosit această sesiune de antrenament pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de debutul său oficial pe banca tehnică a tricolorilor.

În comparaţie cu meciul disputat de tricolori în anul trecut pe acelaşi stadion, suprafaţa de joc este diferită. Stadionul din Priştina beneficiază acum de un gazon hibrid. În iunie 2023 a plouat înaintea meciului, iar terenul a fost unul foarte dificil, îmbibat cu apă.

Lotul convocat pentru acest meci este următorul:

PORTARI

Florin NIŢĂ (Damac | Arabia Saudită, 25/0), Ştefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Laurenţiu POPESCU (Universitatea Craiova (0/0);

FUNDAŞI

Andrei RAŢIU (Rayo Vallecano | Spania, 21/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 31/1), Radu DRĂGUŞIN (Tottenham | Anglia, 21/0), Virgil GHIŢĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Iulian CRISTEA (Universitatea Cluj, 4/0), Nicuşor BANCU (Universitatea Craiova, 39/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6);

MIJLOCAŞI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 28/7), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 74/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 59/5), Marius MARIN (Pisa | Italia, 22/0), Darius OLARU (FCSB, 20/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoţia, 39/5), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 24/4), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 17/1), Alexandru MITRIŢĂ (Universitatea Craiova | 18/3), Andrei ARTEAN (CFR Cluj | 0/0);

ATACANŢI

Denis DRĂGUŞ (Trabzonspor | Turcia, 15/3), George PUŞCAŞ (Bodrum | Turcia, 44/11), Denis ALIBEC (Farul Constanţa, 39/5).

Partida va fi arbitrată de azerul Aliyar Aghayev, ajutat de Zeynal Zeynalov şi Akif Amirali, iar rezervă va fi Ingilab Mammadov.

ANTENA 1 LIVE VIDEO KOSOVO-ROMÂNIA ONLINE: Nicolae Stanciu: Suntem pregătiţi pentru atmosfera de la partida cu Kosovo. Ştim că ne va aştepta un meci greu

Căpitanul echipei naţionale, Nicolae Stanciu, a declarat joi seară, într-o conferinţă de presă, că el şi colegii săi sunt pregătiţi pentru atmosfera din tribune de la meciul din deplasare cu selecţionata din Kosovo, el precizând că va fi o partidă dificilă.

Cornel Dinu, internat de urgenţă la Spitalul Elias. Ce s-a întâmplat cu simbolul lui Dinamo: „Ţâşnea sângele ca pe front”

“Ştim că naţionala din Kosovo are jucători foarte buni, care joacă în campionate puternice. Ştim că ne va aştepta un meci greu. Va fi un meci greu, dar încercăm să lăsăm deoparte ce se vorbeşte aici. Sunt lucruri pe care noi nu le putem controla, noi am venit să jucăm fotbal pe teren. Alte lucruri, dacă se vor întâmpla, nu e treaba noastră. Am jucat şi pe stadioane cu atmosferă ostilă, aşa că suntem pregătiţi”, a spus Stanciu.

România va întâlni Kosovo, vineri, de ora 21.45, pe stadionul Fadil Vokrri din Priştina, în primul meci din ediţia 2024/25 a Ligii Naţiunilor.

Mircea Lucescu despre Horaţiu Moldovan: Dacă îl forţam venea. Nu vreau să-mi încep mandatul cu ameninţări

Selecţionerul Mircea Lucescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că el a fost cel care a decis să îl lase pe Horaţiu Moldovan la Sassuolo, deoarece este mai important ca portarul să îşi câştige locul de titular acolo şi să joace meci de meci într-un campionat puternic.

“M-a rugat să îl lasă că vrea să devină titular. Eu vreau să devină titular acolo. E mai imprtant pentru noi, decât să-l ţinem rezervă la prima echipă să rămână acolo să se antreneze să devină titular la Sassuolo. Să avem un portar care joacă într-un campionat puternic meci de meci. Nu regret absolut nimic. A fost decizia mea. Nu a lui. Dacă îl forţam venea. Nu vreau să-mi încep mandatul cu ameninţări. Prefer o relaţie umană importantă”, a spus Lucescu.

Tehnicianul a vorbit şi despre Ianis Hagi, spunând că l-a convocat având în vedere criteriul valorii acestuia. “Pe Ianis îl vor toate echipele din România, adică automat ar fi prezent în echipa naţională. Trece printr-un moment mai dificil, aţi văzut ce se întâmplă acolo, dar sunt convins că va reuşi să treacă peste acest moment”.

Lucescu l-a lăudat, de asemenea, pe Alexandru Mitriţă. “Mitriţă merită convocarea la echipa naţională. Sper ca echipa naţională să joace într-o zi la Craiova, cu el în faţă, în faţa publicului lui”.

Mircea Lucescu a precizat că va face “absolut totul” să mulţumească suporterii. “Mă aştept la o atmosferă sportivă, să nu fie incidente. Avem în noi acest element de fair-play. Toate misiunile sunt grele, nu există misiune uşoară. Ştiu la ce m-am angajat şi încercăm împreună să facem ceea ce trebuie să facem. Lucrăm foarte mult la nivel mental, discutăm despre foarte multe lucruri pe care le-am observat. Mă bucur că am întâlnit un grup bun. E ca şi cum aş fi fost permanent aici, m-am adaptat foarte rapid. Spiritul meu a rămas destul de tânăr pentru a putea să cobor eu la nivelul lor”, a mai afirmat selecţionerul.

România va întâlni Kosovo, vineri, de ora 21.45, pe stadionul Fadil Vokrri din Priştina, în primul meci din ediţia 2024/25 a Ligii Naţiunilor.

Programul României în Liga Națiunilor 2024/2025:
Vineri, 6 septembrie 2024, 21:45: Kosovo – România
Luni, 9 septembrie 2024, 21:45: România – Lituania
Sâmbătă, 12 octombrie 2024, 21:45: Cipru – România
Marți, 15 octombrie 2024, 21:45: Lituania – România
Vineri, 15 noiembrie 2024, 21:45: România – Kosovo
Luni, 18 noiembrie 2024, 21:45: România – Cipru

Mircea Lucescu, despre convocarea lui Ianis Hagi: ”Trebuie să-l ajutăm”

Printre jucătorii selecționați la lotul național s-a regăsit și Ianis Hagi (25 de ani), fotbalist care se confruntă cu probleme la echipa de club, după ce Rangers a decis să îl trimită la echipa secundă.

Mircea Lucescu nu a ținut cont de acest aspect și l-a convocat pe ”Hagi Jr.” la naționala României pentru a-i oferi continuitate și încredere.

”La națională trebuie să vină jucătorii care au continuitate la echipele de club. Cred că așa se și întâmplă. Dar nu e vorba doar de continuitatea de a juca.

Mai există și termenul de valoare. Pe Ianis îl vor toate echipele din România, adică automat ar fi prezent în echipa națională.

Trece printr-un moment mai dificil. Ați văzut cu toții ce se întâmplă acolo (n.r. la Rangers), dar sunt convins că va reuși să treacă peste acest moment.

Trebuie să-l ajutăm și pe el și pe cei care sunt în această situație. Ianis s-a antrenat permanent”, a declarat Mircea Lucescu, înaintea meciului Kosovo – România.

  • 2 milioane de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, potrivit Transfermarkt.
    În 39 de selecții la naționala României, Ianis Hagi a marcat 5 goluri.

Florin Prunea: ”Eu sunt convins că Ianis merită ajutat”

Cu doar o zi înainte de meciul contra primei reprezentative din Kosovo, Florin Prunea a vorbit despre motivul pentru care ”Prințul” a fost convocat.

Membrul ”Generației de Aur” este convins că Mircea Lucescu încearcă să-l ajute pe Ianis Hagi să-și revină la forma pe care a avut-o în trecut.

”Ianis a avut impact în preliminarii, dar și la turneul final. Eu sunt de acord. Când un jucător are nevoie, trebuie să fie chemat. Ianis este un jucător care sunt convins că va reveni.

Nu i-a fost ușor după accidentare, dar în momentul în care ai nevoie de ajutor, eu sunt convins că merită ajutat.

Da, este un ajutor pe care îl primește. Nu avem mulți jucători și el merită acest ajutor. Dacă eram acolo, preferam să câștig un asemenea jucător. Noi nu avem mulți jucători cu calitatea lui”, a spus Florin Prunea, la ”Digi Sport Special”.

Spynews
Scandal uriaș acasă la Ionel Ganea! Polițiștii ar fi intervenit de urgență, după ce fostul atacant și-ar fi bătut un vecin
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Animalul pentru care plătești 800 de dolari pe oră ca să-l vezi. Este una dintre cele mai sălbatice experiențe
Capital.ro
Cutremur în TV. Demisie de răsunet la „Neatza cu Răzvan și Dani”. Marea vedetă a spus adio
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
Intrarea totală în Schengen a României ar putea sta în mâinile noilor alegeri din Austria
Adevarul
Denumirea Transnistria, interzisă de regimul de la Tiraspol și asociată cu fascismul, stârnește îngrijorări în rândul experților
Spynews
Exclusiv! Primele declarații ale Adrianei Simionescu despre despărțirea de soțul ei, Nicu. Fiica lui Adrian Minune spune că NU divorțează de tatăl fetiței sale
Spynews
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Cristian Costin de la Insula Iubirii despre relația de dragoste cu Justyna Gradek, fosta lui Alex Bodi! Unde s-au cunoscut cei doi. Au bifat deja o vacanță împreună
Evz.ro
Mihai Bobonete, ironic la o fotografie postată de Mădălina Ghenea. Mesajul s-a viralizat rapid
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
Aroganță uriașă a milionarilor Dedeman! Frații Pavăl au cumpărat un hotel de lux în Albii Elvețieni. Imagini fantastice cu proprietatea veche de 150 de ani
kanald.ro
Ploi și vijelii de la mijlocul săptămânii viitoare. Care sunt zonele vizate
Capital.ro
Adio, maestre! Românii îl plâng pe marele cântăreţ. A murit mult prea devreme
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
Bombă din Al Doilea Război Mondial descoperită într-un transport de sfeclă la Roman
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...