Donald Trump spune că îl va numi pe Elon Musk şeful Comisiei pentru eficienţă guvernamentală, dacă va fi ales preşedinte al SUA

Fostul preşedinte a discutat de săptămâni întregi despre ideea unei comisii guvernamentale pentru eficienţă, cu consilieri, au declarat pentru Reuters persoane care cunosc aceste conversaţii.
Filip Stan
05 sept. 2024, 21:23
Donald Trump spune că îl va numi pe Elon Musk şeful Comisiei pentru eficienţă guvernamentală, dacă va fi ales preşedinte al SUA

Candidatul republican la preşedinţia SUA Donald Trump a declarat joi că va înfiinţa o comisie guvernamentală pentru eficienţă condusă de susţinătorul său miliardar Elon Musk, dacă va câştiga alegerile din 5 noiembrie, în timpul unui discurs amplu în care a prezentat viziunea lui economică pentru ţară, transmite Reuters.

Fostul preşedinte a discutat de săptămâni întregi despre ideea unei comisii guvernamentale pentru eficienţă, cu consilieri, au declarat pentru Reuters persoane care cunosc aceste conversaţii.

Cu toate acestea, în discursul său de la New York Economic Club de joi a fost prima dată când a susţinut public ideea. A fost, de asemenea, prima dată când Trump a spus că Musk a fost de acord să conducă o astfel de comisie.

El nu a detaliat cu exactitate cum va funcţiona comisia, în afară de faptul că a spus că va dezvolta un plan pentru eliminarea ”fraudelor şi plăţilor necorespunzătoare” în termen de şase luni de la constituire.

Donald Trump, în dialog cu Elon Musk, a numit-o pe Kamala Harris „frumoasă” şi a asemănat-o cu Melania. Fostul preşedinte a revenit imediat la atacurile obişnuite: „E groaznică, groaznică”

”Voi crea o comisie guvernamentală pentru eficienţă însărcinată să efectueze un audit financiar complet şi al performanţei întregului guvern federal şi să facă recomandări pentru reforme drastice”, a spus Trump.

Musk a spus într-un podcast din 19 august că a purtat conversaţii cu fostul preşedinte despre această problemă şi că ar fi interesat să servească în comisie.

”Aştept cu nerăbdare să servesc America dacă se va ivi o oportunitate. Fără plată, fără titlu, nu este nevoie de recunoaştere”, a scris Musk pe X, joi.

Propunerea lui Trump pentru comisie a atras un reproş imediat din partea lui Everett Kelley, preşedintele Federaţiei Americane a Angajaţilor Guvernamentali, un sindicat care reprezintă aproximativ 750.000 de lucrători federali.

El i-a acuzat pe Trump şi Musk că vor să distrugă serviciul public non-partizan şi să înlocuiască lucrătorii concediaţi cu aliaţi.

”Nu este nimic eficient în asta”, a scris Kelley într-o declaraţie pentru Reuters.

Guvernul SUA are deja Biroul de responsabilitate guvernamentală (GAO), o agenţie federală de supraveghere însărcinată cu investigarea cheltuielilor şi performanţei federale.

În timpul discursului său, Trump şi-a reiterat planul de a reduce cota impozitului plătit de corporaţii din SUA la 15%, de la 21%, dar numai pentru companiile care produc pe plan intern.

El a mai spus că va oferi terenuri federale pentru construirea de case, în încercarea de a reduce costurile locuinţelor. Aceste noi zone de locuinţe ar fi cu ”taxe scăzute” şi „reglementare scăzută”, a spus Trump, fără a detalia.

”Vom deschide ţara noastră pentru a construi case ieftin, astfel încât tinerii şi alţi oameni să poată cumpăra case”, a spus el.

Deşi Trump a spus deja că doreşte să reducă cota de impozitare la 15%, el nu a legat anterior această cotă mai mică de menţinerea producţiei în interiorul ţării.

Trump a cerut, de asemenea, crearea unui fond suveran de avere, parţial pentru a finanţa proiecte majore de infrastructură, inclusiv autostrăzi, aeroporturi şi centre de producţie.

Mult-așteptatul interviu acordat de Donald Trump lui Elon Musk, pe platforma X, s-a confruntat cu probleme tehnice. Musk reclamă „un atac cibernetic masiv”

În timpul discursului său, Trump a arătat o serie de lideri de afaceri din audienţă, inclusiv CEO-ul JP Morgan, Jamie Dimon, CEO-ul Blackstone Group, Stephen Schwarzman, şi propriul său fost secretar al Trezoreriei, Steve Mnuchin.

Printre participanţii la evenimentul de joi s-au numărat şi directorul general al Cantor Fitzgerald, Howard Lutnick, care este copreşedinte al echipei de tranziţie a lui Trump.

Pe parcursul campaniei electorale, Trump a acuzat-o frecvent pe candidata democrată Kamala Harris pentru creşterea preţurilor la bunurile de zi cu zi în timpul mandatului preşedintelui Joe Biden.

În timp ce inflaţia generală a scăzut în ultimii doi ani, mulţi consumatori din SUA sunt încă nemulţumiţi de preţurile mai mari pe care trebuie să le plătească pentru alimente, gaze şi alte bunuri, potrivit sondajelor de opinie.

Trump este văzut ca un administrator mai competent al economiei de către majoritatea alegătorilor. Dar avantajul său faţă de Harris în această problemă se erodează, arată sondajele.

Spynews
Michele Morrone, comportament controversat în timpul vizitei în România! A dat cu piciorul într-o mașină în care se afla o echipă de paparazzi și a arătat și gesturi obscene jurnaliștilor / PAPARAZZI
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu, devastatoare în costum de baie, la 45 de ani! Cum a reacționat Valeriu Gheorghiță când a văzut pozele iubitei lui
Fanatik.ro
Stațiunea din România pe care trebuie s-o evite toți turiștii în perioada următoare. Îți strici vacanța dacă ajungi aici
Capital.ro
Noi reguli pentru mașinile electrice. UE schimbă legea. Dezavantaj pentru România
Playtech.ro
ȘOC! Cum a ajuns să arate Theodor Stolojan. Imagini uimitoare cu fostul premier
DailyBusiness
ROMÂNII TRĂIESC PE DATORIE! Care e cel mai periculos risc în această perioadă
Adevarul
Românul desemnat „cel mai frumos bărbat din Germania”, eliberat după 7 ani de pușcărie. Și acum e urmărit de 80 de polițiști
Spynews
Claudia Pătrășcanu, noi acuzații la adresa lui Gabi Bădălău! Artista vrea să dovedească că băieții vor să stea cu ea: ”Nimeni nu i-a dat o zi în plus”
Spynews
Ce se întâmplă între Marina Almășan și Georgică Cornu. Ce au discutat avocații celor doi în particular
Evz.ro
Obiceiul nociv pe care îl are Mircea Badea. Nici medicilor nu le-a venit să creadă
Ego.ro
”M-au torturat ca pe Isus!” Ce a pățit în închisoare Gheorghe Dincă
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Nașul Cristian Țânțăreanu, declarații neașteptate despre Anca Țurcașiu! Motivul pentru care nu a mers la botezul nepoatei artistei! Ce relație există acum între ei, de fapt?: „N-am treabă cu...”
Cancan.ro
Unde a ajuns să lucreze fiica Marianei și a lui Horia Moculescu: 'E distrusă, trăiește pe barbiturice!'
Playsport.ro
Imagini fierbinți cu Ronaldo și Georgina! A atins-o când credea că nimeni nu vede ce fac pe iaht. Imaginile au scăpat pe net
kanald.ro
Un nou cutremur a lovit România! Ce magnitudine a avut și care sunt zonele afectate
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut: A plecat în altă parte…
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
substantial.ro
UE întărește Frontex în contextul crizei migranților la granițele Europei
MediaFlux
TRUMP, o primă VICTORIE. Kamala i-a ACCEPTAT condițiile
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...