Experiența unei femei care suferea de depresie. Sfatul neașteptat primit de la psihoterapeut: „Folosește mașina de spălat vase de două ori”

Multă lume suferă de depresie, o tulburare a dispoziției care provoacă un sentiment persistent de tristețe și de pierdere a interesului sau a plăcerii. Denumită și depresie clinică, aceasta afectează modul în care o persoană simte, gândește și se comportă și poate duce la o varietate de probleme emoționale și fizice.
Alina Costache
07 sept. 2024, 14:29
Experiența unei femei care suferea de depresie. Sfatul neașteptat primit de la psihoterapeut:
Cum a reușit o femeie să se vindece de depresie

Depresia este din ce în ce mai întâlnită în zilele noastre și se diagnostică prin dificultăți în desfășurarea activităților normale de zi cu zi și, uneori, impresia că viața nu merită trăită. Episodul depresiv este trăit ca o tristețe vitală, acompaniată de pierderea bucuriei de a trăi, de golire și neliniște interioară.

Citește și: Cea mai puternică rugăciune care te scapă de depresie și problemele în dragoste! Rostește-o și tot răul va dispărea din viața ta

Cum a reușit o femeie să se vindece de depresie

„Folosește mașina de spălat vase de două ori” poate părea un sfat ciudat pentru cineva care suferă de depresie, dar pentru persoana în cauză, care avea sănătatea mintală afectată, dovedește că este, de fapt, foarte util.

Danielle Wunker, consilier profesionist, a postat pe Facebook o poveste cu impact asupra celor care se luptă cu depresia.  Povestea a pornit de la un răspuns dat la întrebarea  „Ți-a spus vreodată un terapeut ceva complet neașteptat?

Când am trecut prin unul dintre cele mai dificile momente din viața mea, din punct de vedere mental, erau zile în care nu puteam să mă ridic din pat. Nu aveam energie sau motivație și abia reușeam să mă descurc.

Făceam terapie o dată pe săptămână, iar în săptămâna respectivă nu aveam prea multe de spus la ședință. M-a întrebat cum a fost săptămâna mea și nu am avut nimic de spus. ‘Cu ce te lupți?’, a întrebat el. ‘Nu știu, omule. Cu viața’, am răspuns gesticulând.

Nemulțumit de răspunsul meu, el a spus: ‘Nu, ce anume te îngrijorează acum? Ce ți se pare copleșitor? Când te vei duce acasă după această ședință, de ce problemă te vei lovi? Știam răspunsul, dar era atât de ridicol încât nu am vrut să îl spun. Am vrut să am ceva mai substanțial, ceva mai profund. Dar nu am avut.

Știam răspunsul, dar era atât de ridicol încât nu am vrut să îl spun. Am vrut să am ceva mai substanțial, ceva mai profund. Dar nu am avut. Așa că i-am spus: ‘Sincer? Vasele. E o prostie, știu, dar cu cât mă uit mai mult la ele, cu atât mai mult nu pot să le spăl pentru că va trebui să le frec înainte de a le pune în mașina de spălat vase, pentru că mașina de spălat vase e nașpa, iar eu pur și simplu nu pot să stau și să frec vasele’.

M-am simțit ca o idioată chiar spunând asta.Ce fel de femeie în toată firea se lasă distrusă de un teanc de vase? Există oameni acolo cu reale probleme, iar eu mă plâng la terapeut de vase?Dar el a dat din cap în semn de înțelegere și apoi a spus: ‘Folosește mașina de spălat vase de două ori’. Am început să-i explic că nu e recomandat să faci asta, dar m-a întrerupt. ‘De ce naiba nu ai voie să faci asta? Dacă nu vrei să speli vasele și mașina ta de spălat nu e eficientă, pornește-o de două ori. Sau de trei ori, cine se uită?! Nu sunt reguli.

M-a uimit într-un mod pe care nu cred că îl pot exprima cum trebuie. În acea zi, m-am dus acasă, mi-am aruncat vasele urât mirositoare la întâmplare în mașina de spălat vase și am pornit-o de trei ori. Am avut senzația că am învins un dragon.

Câteva zile mai târziu, am împăturit rufele și le-am pus unde am putut. Nu mai existau reguli arbitrare pe care trebuia să le urmez, iar asta mi-a dat libertatea de a face din nou progrese. Acum că sunt într-o stare mai bună, clătesc vasele și le pun corespunzător în mașina de spălat vase. Sortez rufele. Dar într-un moment în care viața era o luptă în loc de o binecuvântare, am învățat o lecție incredibil de importantă: Nu există reguli. Folosiți mașina de spălat vase de două ori„, a relatat femeia care s-a vindecat de depresie, potrivit upworthy.com.

Spynews
„Ați divorțat amândouă?”. Cum răspund Adriana și Karmen Simionescu întrebării care stă pe buzele tuturor
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Șase zodii care vor trăi 3 luni de poveste. Bogăție, fericire și zile perfecte le așteaptă
Capital.ro
E doliu naţional! Am mai pierdut o legendă: A fost un colos al istoriei noastre
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru românii care plătesc facturi la gaz și curent! Ce se întâmplă cu prețurile până la primăvară
Adevarul
Ce limbă vorbeau românii în Evul Mediu. Cum își spuneau în vremea lui Ștefan cel Mare și de unde vine numele lor
Spynews
Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr., înțepătură pentru fiul manelistului, după ce a fost acuzată de infidelitate: „Fostul ruinează acum viața altcuiva”
Spynews
Soția lui Florin Salam, mesaj cu subînțeles: „Vei realiza cât rău mi-ai făcut”. Postarea cu care Roxana Dobre și-a surprins urmăritorii / FOTO
Evz.ro
Ce se întâmplă cu carnea când este gătită. Procesul a rămas o enigmă
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Roxana l-a lăsat din nou pe Salam?! Îşi strigă durerea, în faţa tuturor: 'Cât rău mi-ai făcut...
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depunerea dosarelor
Capital.ro
Șoc istoric în Ungaria. Se vinde țara. Ce se întâmplă la granițele României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Giorgia Meloni reafirmă sprijinul Italiei pentru Ucraina în contextul războiului cu Rusia
MediaFlux
VICTORIE pentru DONALD TRUMP. Când se va pronunța SENTINȚA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...