Florin Piersic își pregătește turneul de adio. Marele actor iese oficial din scenă cu un șir special de evenimente: „O serie de amintiri care vor rămâne pentru eternitate”

Florin Piersic se pregătește de un turneu special de adio. Evenimentul va debuta la București, pe 27 ianuarie 2025, în ziua în care marele actor va împlini 89 de ani. Acesta ar urma să ofere interviuri speciale în cadrul unor spectacole care vor ajunge și la Timișoara, Iași, Cluj-Napoca și Oradea.
Alina Costache
07 sept. 2024, 18:25
Florin Piersic își pregătește turneul de adio. Marele actor iese oficial din scenă cu un șir special de evenimente: „O serie de amintiri care vor rămâne pentru eternitate”
Florin Piersic se pregătește să se retragă oficial de pe scenă

Florin Piersic este gata de ultimul gong. Marele actor își pregătește în culise ieșirea oficială din scenă și retragerea. Persoane apropiate acestuia au dezvăluit că acest lucru se va întâmpla în prima partea anului viitor.

Actorul va participa la o serie de conferințe la care va avea rolul principal, așa cum a făcut-o de-a lungul carierei sale.

„Vor fi de fapt niște interviuri de colecție, în care marele Piersic să povestească oamenilor din trecutul său, rememorând o serie de amintiri care vor rămâne pentru eternitate”, au spus cei din anturajul actorului, pentru Libertatea.ro.

Florin Piersic urmează să fie intervievat la aceste evenimente speciale, de prietenul său, Dan Negru. Din primele informații, turneul de retragere al actorului e programat să înceapă la București, pe 27 ianuarie, atunci când acesta împlinește 89 de ani.

„Evenimentul de deschidere al acestui turneu de mulțumire pentru publicul din România va începe la București, la Sala Palatului”, spun cei care se ocupă în culise de organizarea evenimentului.

Citește și: Adela Popescu se îmbracă de la second hand. Vedeta le-a arătat fanilor ce cumpărături a făcut: „Foarte mulțumită”

„Am dat oamenilor mult , dar am primit înzecit de la ei! Da, da, este adevărat. Fără voi, fără aplauzele pe care mi le dăruiți, fără mesajele pe care mi le scrieți, fără privirile voastre calde când ne întâlnim pe strada, aș fi fost… sărac. Pentru mine, asta e adevărata bogăție. Cea mai de preț”, era mesajul pe care Florin Piersic îl transmitea publicului său, într-o postare pe Facebook.

Florin Piersic își ia adio de la scenă și de la colegi

Până acum au fost luate în calcul orașele București, Iași, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca pentru innerviurile-spectacol care urmează ă aibă loc. În funcție de starea de sănătate a actorului și de interesul publicului, numărul evenimentelor de colecție ar putea crește, apărând pe listă și alte orașe în turneul de adio, care se va numi „The last tour”.

„Am dat și am primit iubire de la voi toți,cei care îmi sunteți alături cu gândurile voastre bune, cu prietenia pe care mi-o arătați și care mă umple mereu de speranța unei alte zile, unui alt an plin de bucuria de a va vedea în sala de spectacol sau de a vă ști în fata micului ecran”, spunea Florin Piersic în mesajul de la împlinirea vârstei de 88 de ani.

La fiecare spectacol susținut de Florin Piersic, va exista cel puțin un invitat special: un actor alături de care acesta a jucat, un om care a reprezentat la superlativ cultura românească. Discuțiile ar fi fost deja începute cu mai mulți actori care să poată confirma prezența la evenimentele ce vor avea loc anul viitor. Unii ar fi confirmat deja prezența.

Care mai este starea de sănătate a marelui actor

Piersic a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca pe 29 aprilie, iar mai apoi a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici. Pe 7 mai, medicii au decis să îl transfere la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

Pe 8 mai, Florin Crișan, managerul de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, spunea că actorul a suferit o infecție generalizată în sânge, adică septicemie, „care îi poate pune viața în pericol”.

Adrian Marinescu, director medical la „Matei Balș”, declara la acea vreme că viața actorului nu este în pericol.

Pe 9 mai, legendarul actor a fost operat la Spitalul de ortopedie Foișor pentru scoaterea protezei de genunchi, care a fost înlocuită cu una temporară „purtătoare de antibiotic”. El fuse transferat de la Balș cu „o stare generală gravă”.

Pe 10 mai, reprezentanții Spitalului Foișor au transmis pentru prima dată că actorul are o „evoluție lent favorabilă” a stării de sănătate, nu are febră, este cooperant și mănâncă de unul singur.

Ulterior, o zi mai târziu, pe 11 mai, Spitalul Foișor a transmis că starea generală de sănătate a lui Florin Piersic se îmbunătățește și că s-a ridicat în picioare, la marginea patului, după mai multe săptămâni.

Pe data de 3 iunie, marele actor a părăsit spitalul și s-a reîntors acasă, la Cluj-Napoca, acolo unde locuiește în prezent. La scurt timp a început tratamentul de recuperare la o clinică privată din oraș.

Citește și: Cornelia Patrichi și-a îndeplinit visul cel mare: „Le mulțumesc și le sunt recunoscătoare lui Vasile Muraru și Valentinei Fătu”

Cariera fabuloasă a marelui Florin Piersic

Florin Piersci este unul dintre cei mai iubiți actori români, cu roluri celebre în filme, piese de teatru și seriale de televiziune. Rolurile lui au fost variate, jucând în comedii, drame și filme istorice.

Cel mai cunoscut rol al său este Mărgelatu, pe care l-a interpretat în șase filme. Seria Mărgelatu este o serie de filme istorice românești care au marcat cinematografia românească a anilor ’80.

Marele actor a abolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (IATC, azi UNATC), promoția 1957. Doi ani mai târziu a primit primul său rol, în piesa „Discipoul diavolului”, jucată pe scena Teatrului Național București.

Pentru cei nostalgici, iată o listă cu o parte dintre filmele în care a jucat Florin Piersic:

  • Ciulinii Bărăganului (1958)
  • Neamul Șoimăreștilor (1965)
  • Eliberare (Osvobozhdenie) (1968)
  • Mihai Viteazul (1970)
  • Haiducii lui Șaptecai (1971)
  • Frații Jderi (1974)
  • Roșcovanul (1976)
  • Eu, tu și Ovidiu (1977)
  • Drumul oaselor (1980)
  • Visul unei nopti de iarna (1980)
  • Trandafirul galben (1981)
  • Misterele Bucureștilor (1983)
  • Masca de argint (1985)
  • Colierul de turcoaze (1986)
  • Totul se plătește (1987)

Spynews
„Ați divorțat amândouă?”. Cum răspund Adriana și Karmen Simionescu întrebării care stă pe buzele tuturor
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Gara monumentală din România care va fi modernizată. Face parte din epoca de aur a căilor ferate, dar timpul și-a pus amprenta asupra ei
Capital.ro
Doliu la Digi și Antena 1. Tragedia a lovit lumea televiziunii: Să citiți și să-l pomeniți
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Se dau bani de la Guvern pentru încă 4 milioane de români! Anunțul major în România
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Spynews
Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr., înțepătură pentru fiul manelistului, după ce a fost acuzată de infidelitate: „Fostul ruinează acum viața altcuiva”
Spynews
Soția lui Florin Salam, mesaj cu subînțeles: „Vei realiza cât rău mi-ai făcut”. Postarea cu care Roxana Dobre și-a surprins urmăritorii / FOTO
Evz.ro
Cum să ascuți cuțitele de bucătărie. Durează doar câteva secunde
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Momentul în care o gravidă în 9 luni îşi prinde soţul cu amanta pe plajă. Ce a putut să-i spună infidelul când a dat cu ochii de ea
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depunerea dosarelor
Capital.ro
Se naște o nouă putere mondială. E partenerul României. Rusia devine istorie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Gloria Bistriţa debutează cu victorie în Liga Campionilor împotriva CSM Bucureşti
MediaFlux
VICTORIE pentru DONALD TRUMP. Când se va pronunța SENTINȚA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...