Ludovic Orban explică de ce au eșuat negocierile cu USR pentru ”unificarea dreptei”: ”Leadership-ul slab, sectarismul partinic, orgoliile nejustificate, lipsa de viziune și foamea de funcții au dus la un rezultat pe care nu l-am dorit”

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afrimă că a încercat să pună umărul la coagularea formaţiunilor de centru-dreapta fiind dispus şi la concesii, dar s-a lovit de lipsa de disponibilitate la compromis a celorlalți lideri politici.
Mircea Filipescu
09 sept. 2024, 14:29
Ludovic Orban explică de ce au eșuat negocierile cu USR pentru ”unificarea dreptei”: ”Leadership-ul slab, sectarismul partinic, orgoliile nejustificate, lipsa de viziune și foamea de funcții au dus la un rezultat pe care nu l-am dorit”

Ludovic Orban subliniază că partidul pe care îl conduce va fi prezent în alegerile de anul acesta, iar el va continua lupta contra PSD şi contra sateliţilor acestuia şi va face tot ce este posibil ”pentru a împiedica realizarea planului de dominaţie al PSD, care urmăreşte capturarea tuturor instituţiilor statului şi impunerea unui monopol politic”.

”Am tăcut o perioadă pentru că am încercat să pun umărul la coagularea formaţiunilor politice de centru-dreapta. Am căutat soluţii de unire a forţelor democratice pentru o strategie care să dea posibilitatea câştigării alegerilor prezidenţiale de un candidat de dreapta şi formării unei coaliţii de guvernare de orientare liberală după alegeri. Am fost dispus la concesii importante doar pentru a putea realiza unirea forţelor. Nu am avut cu cine. Leadership-ul slab, sectarismul partinic, orgoliile nejustificate, lipsa de viziune şi foamea de funcţii au dus la un rezultat pe care nu l-am dorit”, afirmă Orban într-o postare pe Facebook.

El subliniază însă că, chiar şi în aceste condiţii va promova în continuare principiile, valorile şi soluţiile liberale.

Citește și: Marcel Ciolacu anunță o ședință cu Nicușor Dan și primarii de sectoare pe tema traficului îngreunat: ”Începerea școlii aduce și probleme în marile orașe, în mod special în Capitală”

”Convingerea mea este că România nu îşi poate atinge potenţialul de dezvoltare decât prin politici liberale. Voi lupta la fel de determinat ca şi până acum pentru a realiza în România o democraţie autentică care să garanteze drepturile şi libertăţile pentru fiecare cetăţean român şi care să permită fiecărui om să se realizeze în viaţă prin propriile merite. Voi continua lupta contra PSD şi contra sateliţilor acestuia. Voi face tot ce este posibil pentru a împiedica realizarea planului de dominaţie al PSD, care urmăreşte capturarea tuturor instituţiilor statului şi impunerea unui monopol politic”, declară Ludovic Orban.

El anunţă că Forţa Dreptei va fi prezentă în aceste alegeri, ”cu o viziune pentru România, cu programe realiste şi bine fundamentate, cu candidaţi oneşti şi bine pregătiţi”.

Citește și: Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: ”Mergem mai departe fără niciun fel de problemă. Nu intru la concurență cu nimeni pe trecut”

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți cei care au cultivat așa ceva
Capital.ro
A lovit tragedia! Marele sportiv al ţării s-a stins. L-a ucis un șofer beat, chiar pe trotuar
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Vești excelente pentru pensionari! Se confirmă încă un venit suplimentar
Adevarul
Marea armată cecenă a lui Kadîrov nu există. Ce trucuri folosește omul lui Putin pentru a masca realitatea
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
România i-a lăsat fără cuvinte. Străinii care au lăsat mesaje incredibile
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
De ce a fost ucisă Marina Gavril, de fapt. S-a aflat motivul crimei din Brăila! 😲
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
„M-a împietrit de tot durerea ta…” Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața în timp ce se întorcea de la muncă
Capital.ro
Elena Udrea suferă cumplit. Alexandrov i-a rupt inima: O durere pe care n-o pot descrie în cuvinte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani
substantial.ro
Marian Staș: „80% din școala românească este de o mediocritate strigătoare la cer”
MediaFlux
PENSIONARII care NU primesc PENSIE în următoarele DOUĂ LUNI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...