Elon Musk ar putea deveni primul om cu o avere de peste un triliard de dolari până în 2027

Elon Musk este pe cale să devină primul trilionar din lume până în 2027, potrivit unui nou raport al unui grup care urmăreşte bogăţia la nivel mondial.
Mircea Filipescu
09 sept. 2024, 14:56
Elon Musk ar putea deveni primul om cu o avere de peste un triliard de dolari până în 2027

Concluzia Informa Connect Academy despre şeful producătorului de maşini electrice Tesla, compania privată de rachete SpaceX şi platforma de social media X (fostă Twitter) provine din faptul că averea lui Musk a crescut cu o rată medie anuală de 110%.

El este, de asemenea, cea mai bogată persoană din lume, cu 251 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, în timp ce raportul Informa Connect Academy a fost publicat vineri.

Analiza sugerează că fondatorul conglomeratului de afaceri Gautam Adani din India va deveni al doilea care va obţine statutul de trilionar. Se pare că acest lucru s-ar întâmpla în 2028, dacă rata de creştere anuală a acestuia rămâne la 123%.

Jensen Huang, directorul general al companiei de tehnologie Nvidia, şi Prajogo Pangestu, mogul indonezian al energiei şi mineritului, ar putea deveni, de asemenea, trilionari în 2028, dacă traiectoriile de creştere a averilor lor se vor menţine.

Bernard Arnault, şeful LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton şi al treilea cel mai bogat om din lume, cu aproximativ 200 de miliarde de dolari, este pe cale să ajungă la o avere de 1trilion de dolari în 2030 – în acelaşi an cu Mark Zuckerberg, CEO al Meta.

Mai multe companii şi-au asigurat evaluări de piaţă de peste 1 miliard de dolari. Cel mai recent, Berkshire Hathaway a depăşit o capitalizare bursieră de 1 trilion de dolari la sfârşitul lunii august, cu câteva zile înainte ca fondatorul său, Warren Buffett, să-şi sărbătorească 94 de ani de naştere.

Citește și: „Nostradamus al alegerilor”, de acord cu sondajele electorale, după multă vreme. Analistul a prezis cine va câştiga alegerile din SUA, dintre Kamala Harris şi Donald Trump

Nvidia s-a alăturat clubului de 1 miliard de dolari în mai 2023 şi în iunie a atins 3 miliarde de dolari, poziţionându-se după Microsoft şi înaintea Apple ca a doua cea mai valoroasă companie din lume.

Cu toate acestea, după cum a menţionat CNBC, întrebarea despre cine ar putea fi primul trilionar al globului a fascinat publicul încă de când lumea şi-a încoronat primul miliardar în 1916. Acesta a fost americanul John D Rockefeller, fondatorul şi, la acea vreme, cel mai mare acţionar al Standard Oil.

În ciuda acestei fascinaţii, mulţi analişti văd acumularea unei bogăţii imense ca pe o boală socială. Un raport a calculat că cei mai bogaţi 1% din umanitate reprezintă mai multe emisii de carbon – un factor principal al crizei climatice în curs – decât cei mai săraci 66%.

Cu doar câteva zile înainte ca Informa Connect Academy să spună că Elon Musk este cel mai probabil să devină primul trilionar din lume, una dintre postările sale pe X i-a adus reacţii din partea multor utilizatori ai platformei.

Postarea sa spunea că un interviu între fostul gazdă de la Fox News Tucker Carlson şi podcasterul Darryl Cooper – un coleg din mass-media de dreapta – a fost ”foarte interesant. Merită urmărit.”

Cooper a susţinut în interviu că naziştii nu au intenţionat să ucidă atât de mulţi oameni când au efectuat Holocaustul şi au ucis 6 milioane de evrei în timpul celui de-al doilea război mondial. În schimb, a remarcat Cooper, regimul nazist al lui Adolf Hitler pur şi simplu nu era echipat să aibă grijă de ei – iar podcasterul l-a învinuit pe prim-ministrul britanic Winston Churchill pentru că ”războiul a ajuns ceea ce a ajuns”.

Musk şi-a şters în cele din urmă postarea, iar Casa Albă a condamnat interviul lui Carlson cu Cooper drept ”o insultă dezgustătoare şi sadică la adresa tuturor americanilor”.

Miliardarul a anunţat în august că îl susţine pe Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane din acest an, din noiembrie. La alegeri candidează şi Kamala Harris, vicepreşedinta democrată a SUA.

Citește și: Donald Trump spune că îl va numi pe Elon Musk şeful Comisiei pentru eficienţă guvernamentală, dacă va fi ales preşedinte al SUA

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți cei care au cultivat așa ceva
Capital.ro
A lovit tragedia! Marele sportiv al ţării s-a stins. L-a ucis un șofer beat, chiar pe trotuar
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Vești excelente pentru pensionari! Se confirmă încă un venit suplimentar
Adevarul
Marea armată cecenă a lui Kadîrov nu există. Ce trucuri folosește omul lui Putin pentru a masca realitatea
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
România i-a lăsat fără cuvinte. Străinii care au lăsat mesaje incredibile
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
De ce a fost ucisă Marina Gavril, de fapt. S-a aflat motivul crimei din Brăila! 😲
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
„M-a împietrit de tot durerea ta…” Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața în timp ce se întorcea de la muncă
Capital.ro
Elena Udrea suferă cumplit. Alexandrov i-a rupt inima: O durere pe care n-o pot descrie în cuvinte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani
substantial.ro
Dronă rusească echipată cu explozibili a căzut în Letonia
MediaFlux
PENSIONARII care NU primesc PENSIE în următoarele DOUĂ LUNI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...