Obiceiul negativ care îți poate afecta organismul pe timpul nopții. Vlad Ciurea: „Singuri trebuie să realizăm acest lucru”

Obiceiul care îți poate afecta organismul deseori și care apare pe parcursul verii îl are mai multă lume. Vlad Ciurea îți explică care sunt efectele negative.
Filip Stan
09 sept. 2024, 20:35
Obiceiul negativ care îți poate afecta organismul pe timpul nopții. Vlad Ciurea:

Un obicei comun care îți afectează organismul și care este practicat de mulți oameni, în special pe timpul verii, este utilizarea aerului condiționat pe parcursul nopții. Deși poate părea o metodă eficientă de a combate căldura și de a asigura un somn confortabil, medicul Vlad Ciurea avertizează că acest obicei poate fi deseori periculos și poate avea efecte negative asupra sănătății.

Citește și: Alexandru Rafila, anunț important despre Spitalul Pantelimon. Secția de Terapie Intensivă va fi relocată: „Va intra într-un proces de renovare complet”

Cum îți menții organisul sănătos?

Pentru a menține un creier și un organism sănătos, odihna este esențială. De asemenea, un stil de viață echilibrat, care include activități regulate și o alimentație sănătoasă, este important pentru bunăstarea generală. Cu toate acestea, anumite obiceiuri aparent inofensive pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre, iar utilizarea aerului condiționat pe timp de noapte este unul dintre ele.

Potrivit medicului Vlad Ciurea, aerul condiționat perturbă funcțiile organismului și nu permite corpului să se relaxeze așa cum ar trebui înainte de culcare. Deși mulți cred că răcirea camerei prin utilizarea aerului condiționat le va oferi un somn mai odihnitor, adevărul este că acest dispozitiv poate agita organismul și poate împiedica obținerea unui somn profund și reparator.

”Fără aer condiționat! Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci nu vom reuși să ne liniștim. Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului”, a explicat Vlad Ciurea la Antena3.

Citește și: STUDIU Apa tratată ar putea duce la scăderea semnificativă a IQ-ului copiilor şi ar putea cauza probleme neurologice grave

Ce soluții oferă medicul Vlad Ciurea?

Ca alternativă la aerul condiționat, medicul Vlad Ciurea recomandă adoptarea unor obiceiuri care promovează relaxarea înainte de culcare. De exemplu, citirea unei cărți poate fi o modalitate mult mai eficientă de a induce starea de somnolență și de a pregăti corpul pentru odihnă. În plus, este important să ne îndepărtăm de orice dispozitiv electronic cu cel puțin o oră înainte de culcare, deoarece acestea emit lumină albastră care interferează cu producția de melatonină, hormonul somnului. Totodată, un duș cald înainte de culcare poate ajuta la relaxarea mușchilor și la scăderea temperaturii corpului, facilitând astfel un somn mai odihnitor. Crearea unui mediu propice somnului, cum ar fi o cameră întunecată și liniștită, poate, de asemenea, să contribuie la îmbunătățirea calității somnului.

„Nu este bine să ne încărcăm cu tot felul de somnifere, trebuie să stabilim o oră de somn, iar ora de somn trebuie să fie cat mai corectă posibil. Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră”, a mai spus neurochirurgul la Antena 3 CNN.

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți cei care au cultivat așa ceva
Capital.ro
Mașinile care nu vor mai putea fi înmatriculate. Măsura se aplică din 2035
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Vestea momentului despre taloanele de pensie. E important ca toți pensionarii să știe asta!
Adevarul
Disperare în vreme de război: un ucrainean de 28 de ani s-a căsătorit cu soacra sa pentru a se muta în străinătate
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
Anunț important pentru pensionari: Au 45 de zile la dispoziție
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
De ce a fost ucisă Marina Gavril, de fapt. S-a aflat motivul crimei din Brăila! 😲
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
O tânără stewardesă din Bistrița a fost găsită moartă în apartamentul ei din Japonia! Care este cauza decesului
Capital.ro
A lovit tragedia! Marele sportiv al ţării s-a stins. L-a ucis un șofer beat, chiar pe trotuar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani
substantial.ro
Mircea Lucescu critică gazonul de pe Stadionul Steaua după victoria României cu Lituania
MediaFlux
VIN PENSIILE MAJORATE! Daniel BACIU a anunțat DATA EXACTĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...