Date de ultimă oră de la radarul meteo. Un front atmosferic lung de 4.000 de kilometri va afecta şi România

Vremea își schimbă registrul în această săptămână. Mai întâi vin ploi și furtuni în mai multe regiuni ale țării, apoi se anunță o răcire bruscă în weekend.
Filip Stan
10 sept. 2024, 08:28
Date de ultimă oră de la radarul meteo. Un front atmosferic lung de 4.000 de kilometri va afecta şi România

Radarul meteo arată banda frontală de precipitații, care se întinde din Norvegia până în Africa. O bandă de precipitații deosebit de lungă se întinde în prezent de pe coasta Norvegiei până în nordul Libiei. Aceasta separă aerul mai rece din vest de aerul mai cald din est.

Aerul mai rece care pătrunde în spatele frontului declanșează, de asemenea, ploi torențiale și furtuni în jurul Mediteranei și în țările balcanice.

Vin ploile în București și în țară. Meteorologii Accuweather anunță precipitații timp de trei zile încontinuu

Frontul va afecta și vestul României în această noapte.Frontul va afecta și regiunile vestice ale României începând din această seară și pe parcursul nopții dinspre luni spre marți, 9 – 10 septembrie, scrie meteoradar.ro.

Ploile și aversele vor continua și marți în jumătatea vestică a țării, iar de miercuri se vor extinde treptat și în celelalte regiuni.

Adio vară? Ploi și furtuni, apoi vreme mai rece

Săptămâna va aduce averse și ploi în mai multe regiuni, apoi este așteptată o răcire a vremii .Vremea își schimbă registrul în această săptămână. Mai întâi vin ploi și furtuni în mai multe regiuni ale țării, apoi se anunță o răcire bruscă în weekend.

A doua săptămână din luna septembrie începe cu temperaturi încă ridicate pentru această perioadă a anului. După încă o noapte caldă în vestul țării, maximele vor atinge, luni, chiar și 30 – 32°C în sudul Olteniei și al Munteniei, cu aproape 5°C peste media climatologică.

Încă de la începutul săptămânii, o zonă de joasă presiune va cuprinde o bună parte a Europei, astfel că vremea își va schimba brusc aspectul. În loc de Soare și căldură, vor fi tot mai mulți nori și intervale cu ploi și, local, averse însoțite de descărcări electrice.

Alertă meteo: Ploi și averse în mai multe regiuni

Până miercuri dimineața, aceste fenomene vor afecta mai ales jumătatea vestică a țării, urmând ca în a doua jumătate a săptămânii să se extindă și în celelalte regiuni. Local, cantitățile de precipitații vor depăși 40 – 50 l/mp până joi, dar vor fi și zone sub 10 l/mp.

Cantitățile de precipitații estimate de modelul german ICON până vineri, 13 septembrie.Între timp, aerul rece care va pătrunde în vestul Europei va determina formarea unei depresiuni atmosferice în bazinul nordic al Mediteranei.

Deocamdată, nu se știe exact ce traiectorie va avea aceasta și dacă va afecta și țara noastră, dar există riscul unor ploi abundente în unele regiuni.

După pasajul acestei depresiuni, este așteptată o răcire bruscă a vremii. Cel mai probabil, temperaturile vor scădea spre valori normale pentru mijlocul lunii septembrie, adică în jur de 20 – 22°C la prânz.

Totuși, unele scenarii indică și temperaturi mai scăzute, iar după atâtea săptămâni de căldură, vom avea senzația că toamna a sosit pe neașteptate.

 

Prognoza meteo pentru 9 septembrie – 7 octombrie – Temperaturi uşor mai ridicate decât cele specifice în est şi nord-est şi mai coborâte decît cele normale, în vest şi sud-vest, în această săptămână /Primele două săptămâni ale intervalului vor fi ploioase

Temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice în est şi nord-est şi mai coborâte decît cele normale în vest şi sud-vest, în săptămâna 9 – 16 septembrie. De asemenea, până în 23 septembrie sunt anunţate ploi în toate regiunile. Ultima săptămână din septembrie şi prima săptămână din octombrie vor fi caracterizate de temperaturi apropiate de cele specifice ale perioadei şi de un regim pluviometric conform celui normal pentru acest interval.

Săptămâna 09.09.2024 – 16.09.2024

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice, dar mai ales în cele nord-estice, iar în regiunile vestice şi sud-vestice vor fi mai coborâte decât cele normale. În restul teritoriului temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice.

Citește și Val de aer polar peste România. Se schimbă vremea, vijelii puternice la această oră în multe zone. Harta ANM

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice şi la munte.

Săptămâna 16.09.2024 – 23.09.2024

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, posibil uşor mai coborâte în extremitatea de vest a ţării.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile.

Săptămâna 23.09.2024 – 30.09.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 30.09.2024 – 07.10.2024

Mediile valorilor termice vor în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile.

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Top 3 alimente congelate sănătoase cu beneficii uimitoare pentru organism. Protejează inima și sunt recomandate în diete
Capital.ro
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
Playtech.ro
Dumnezeul cât de bine arată! Demi Moore, apariție de INFARCT la 61 de ani.
DailyBusiness
ANAF lansează ofensiva împotriva tranzacțiilor cu CRIPTOMONEDE în 2024! Fiscul îi lovește dur pe cei care încearcă să evite taxele!
Adevarul
Degeaba ridicăm F-urile să urmărească dronele rusești, degeaba le identificăm și le luăm la țintă: „Probabil politicienii noștri așteaptă pierderi de vieți umane”
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
Zilele în care este bine să te tunzi în luna septembrie. Frizerii știu de ce
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
Andreea Bălan e OUT de la „Te cunosc de undeva”! Şefii de la Antena 1 au CONCEDIAT-O după 13 ani de jurizare. Motivul este
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Adio, maestre! A murit cel mai iubit ACTOR al românilor. A fost idolul a generații întregi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Noi acuzații de abuz aduc atenția asupra artistului Prince într-un documentar controversat
MediaFlux
RUSIA, GATA de PACE! Anunțul venit de la MOSCOVA!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...