Aberaţia zilei în politică. Elena Lasconi face praf aritmetica electorală şi anunţă că ar putea ajunge din primul tur la Cotroceni. Nici Şoşoacă nu a avut tupeul ăsta!

Candidaţii la alegerile prezidenţiale spun lucruri trăsnite, iar Elena Lasconi ar fi prima într-un top al prostiilor electorale apărute în ultimele săptămâni.
Filip Stan
10 sept. 2024, 11:47
Aberaţia zilei în politică. Elena Lasconi face praf aritmetica electorală şi anunţă că ar putea ajunge din primul tur la Cotroceni. Nici Şoşoacă nu a avut tupeul ăsta!

Elena Lasconi face greu tranziţia de la primăria din Câmpulung la candidatura la cea mai înaltă funcţie în stat. Primăriţa pe care jurnalistul Cristian Tudor Popescu o numea „ţoapa Lasconi” a afirmat nici mai mult, nici mai puţin că, dacă ar fi susţinută de PNL, ar câştiga din primul tur alegerile prezidenţiale: „Va fi pentru prima dată în istorie când vom câştiga din primul tur”.

Dacă v-aţi oprit din râs, vă anunţăm că Lasconi, luată de valul euforiei, respinge ideea de a susţine un candidat al PNL la alegerile prezidenţiale din acest an şi lansează către liberali o invitaţie la dialog.

Kovesi a pus tunurile pe Primăria Câmpulung. Elena Lasconi, președinta USR, implicată într-un dosar de corupție și fraudă

Şi „porumbeii continuă!”. În timp ce liderul PNL Nicolae Ciucă anunţă de câte ori este întrebat că mai degrabă găseşte loc în agendă pentru o fasole la popotă decât pentru dna Lasconi, lidera USR anunţă că deschide uşi la eşaloanele inferioare.

„Eu am vorbit cu mulţi membri PNL, importanţi, dar care nu ies în faţă acum, care bineînţeles că vor cu noi, e evident că vor cu noi, nu cu PSD. Dar nu ai cu cine să vorbeşti”, a afirmat Elena Lasconi.

Întrebată dacă ar susţine un candidat comun al PNL şi USR care să fie din partea PNL, Elena Lasconi a răspuns: ”Nu, pentru că nu au în momentul de faţă”.

Dacă ei m-ar susţine pe mine la prezidenţiale (…) Eu vă spun un  lucru: dacă se va întâmpla asta (să primească susţinerea PNL în cursa pentru preşedinţia României  – n.r.) va fi pentru prima dată în istorie când vom câştiga din primul tur şi pentru prima dată în istorie când vom avea preşedinte femeie”, afirmă Lasconi.

Lasconi îi acuză pe cei de la PNL de lipsă de maturitate, deşi o lecţia de aritmetică de clasa a II-a, că tot a început şcoala, nu i-ar strica nici candidatei #rezist la alegerile prezidenţiale,

Şi o lectură cu degetul arătător pe Art. 81, referitor la Alegerea Preşedintelui, poate nu i-ar strica înainte de campania electorală:
(1) Preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.
(2) Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale.

Conform datelor oficiale, numărul total de alegători înscriși în Registrul Electoral este de 18.987.675 de persoane,  din care 18.835 au drepturile de vot radiate la data 26.05.2019, ca urmare a încadrării în prevederile art. 39 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, referitor la radierea din Registrul electoral a alegătorilor cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege sau au fost puși sub interdicție.

Numărul total de alegători români înscriși în listele electorale permanente (persoane care au domiciliul sau reședința în România) este 18.267.997 de persoane.

Cu alte cuvinte, candidata care crede că a apucat electoratul de picior în urbea cu 30.000 de suflete, ar avea nevoie de peste 9 milioane de voturi în primul tur pentru a-şi face un permanent înainte de visa să ajungă di  primul tur la Cotroceni.

EXCLUSIV Dana Budeanu pune tunurile pe preşedintele României: „În zece ani, nu a ştiut să negocieze nimic, a schimbat nu ştiu câţi premieri. Singurul prim-ministru care i-a făcut treabă lui Iohannis a fost Ciolacu”

Singura explicaţie logică, mai ales că nu mai avem nici Mercur retrograd, ar fi că dna Elena Lasconi a confundat alegătorii cu evaziunea fiscală de la primărie. Reamintim că Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța-Kovesi, suspectează posibile fraude cu un proiect european derulat de  Primăria Municipiului Câmpulung, condusă de Elena Lasconi.  Proiectul finanțat din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene a avut alocat un buget de 11.169.169, 52 RON, ceea ce, transformat în voturi, ar fi suficient pentru Elena Lasconi să ajungă, din prima sentinţă, dacă nu la Cotroceni, măcar în spatele gratiilor, cu votul majoritar al judecătorilor.

Aşa va scăpa şi Cristian Tudor Popescu de dileme, deoarece a adăugat însă că dacă opțiunile pentru turul doi vor fi Ciolacu, Ciucă, Geoană și „țoapa” Lasconi, atunci va alege să „dea cu banul” pentru a decide pe cine să voteze. Ar putea să comenteze, în schimb, despre „zmeura de aur” în politica românescă, meritată categoric de Elena Lasconi. Şi nici nu a început oficial campania electorală!

Spynews
Cine sunt tinerele ucise cu sânge rece pe litoral, de cel supranumit Șacalul. Denisa avea 28 de ani, iar Delia 34. Ambele femei fuseseră date dispărute / FOTO
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
De ce e bine să adaugi sare în cafea. Trucul pe care din ce în ce mai multe persoane îl pun în aplicare
Capital.ro
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
Playtech.ro
Detalii șocante despre moartea stewardesei românce găsită moartă în Japonia. Ce au aflat anchetatorii
DailyBusiness
Schimbare MAJORĂ pentru mame și tați. Când vor putea ieși la pensie
Adevarul
Degeaba ridicăm F-urile să urmărească dronele rusești, degeaba le identificăm și le luăm la țintă: „Probabil politicienii noștri așteaptă pierderi de vieți umane”
Spynews
Despărțire surprinzătoare în showbiz! Au pus punct relației după șase ani, deși aveau planuri de căsătorie
Spynews
Ce răspuns a dat Cristina de la Insula Iubirii la întrebarea: "De ce mai ai poze cu Andrei pe Instagram?" Care e, în prezent, relația foștilor concurenți / VIDEO
Evz.ro
Serghei Mizil a fost spectator. Lecția pe care i-a dat-o o brunetă. Video
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
Mormântul Denisei Răducu a ARS ca o torță!!! Imagini șocante de la cimitirul din Ștefănești, părinții ei sunt devastați
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Adio, maestre! A murit cel mai iubit ACTOR al românilor. A fost idolul a generații întregi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Audiență record pentru Digi FM și PRO FM în 2024
MediaFlux
NOUL PRAG de IMPOZITARE a PENSIILOR! SIMONA BUCURA OPRESCU a anunțat EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...