Vacanță Revelion 2025. Românii obișnuiesc de câțiva ani să petreacă noaptea dintre ani cât mai departe de casă. De aceea, mulți își pregătesc petrecerea de Anul Nou în străinătate, mai ales că structura anului poate aduce o mare surpriză.
Crăciunul și Revelionul pică, anul acesta, în zile din mijlocul săptămânii, așa că este foarte posibil ca mulți români să lege liberele respective de weekenduri pentru a obține o vacanță mai mare.
Citește și: Profesorii au mai multe zile libere în anul școlar 2024-2025. Cum arată calendarul complet
Anul Nou 2025 pică într-o zi de miercuri, lucru care îi poate ajuta pe români să-și prelungească vacanța de iarnă. Există șansa ca mulți români să obțină posibilitatea de a crea punți cu zișeșe de weekend.
Există posibilitatea ca mulți români să poată recupera zilele prin care se formează aceste punți cu weekendurile. Totodată, elevii și studenții vor fi în vacanța de iarnă, astfel că mulți angajați pot obține prelungirea vacanței pentru a petrece mai mult timp alături de cei dragi.
Începutul Anului Nou 2025 pică în cursul săptămânii, iar zilele de 1 ianuarie 2025, miercuri, și 2 ianuarie 2025, joi, sunt considerate zile libere legale, luni , 6 ianuarie 2025, Boboteaza, şi marţi, 7 ianuarie 2025, Sf. Ioan Botezătorul, este foarte posibil ca şi ziua de vineri, 3 ianuarie 2025, să fie declarată zi liberă.
Citește și: Zile libere în 2025. Angajații români vor avea mai multe minivacanțe, prima fiind chiar în ianuarie
Astfel, românii ar putea obține o vacanță de cel puțin o săptămână, în perioada 1 – 7 ianuarie 2025. Asta dacă nu, în funcție de jobul avut, angajații să aibă posibilitatea să lege săptămâna respetivă de zilele libere de dinainte, respectiv de weekendul 28 – 29 decembrie 2024 sau chiar de vacanța de Crăciun.
Anul 2025 începe cu o veste excelentă pentru angajați, oferindu-le o minivacanță extinsă chiar din prima lună. Începând de luni, 1 ianuarie, până luni, 6 ianuarie, românii se vor bucura de o serie de zile libere. Acest interval cuprinde Anul Nou, a doua zi de Anul Nou, Boboteaza și Sfântul Ioan Botezătorul. Astfel, angajații pot planifica o vacanță de șase zile, legând sărbătorile într-o perioadă continuă de odihnă.
Românii vor beneficia de următoarele zile libere în 2025:
1 ianuarie (miercuri) – Anul Nou;
2 ianuarie (joi) – A doua zi de Anul Nou;
6 ianuarie (luni) – Bobotează;
7 ianuarie (marți) – Sfântul Ioan Botezătorul;
24 ianuarie (vineri) – Ziua Unirii Principatelor Române;
18 aprilie (vineri) – Vinerea Mare a Paștelui;
20 aprilie (duminică) – Paștele;
21 aprilie (luni) – A doua zi de Paște;
1 mai (joi) – Ziua Muncii;
1 iunie (duminică) – Ziua Copilului;
8 iunie (duminică) – Rusalii;
9 iunie (luni) – A doua zi de Rusalii;
15 august (vineri) – Adormirea Maicii Domnului;
30 noiembrie (duminică) – Sfântul Andrei;
1 decembrie (luni) – Ziua Națională a României;
25 decembrie (joi) – Crăciunul;
26 decembrie (vineri) – A doua zi de Crăciun.
Minivacanțe pe parcursul anului 2025
A doua minivacanță semnificativă din 2025 va avea loc de Paște. Capital scrie că Paștele Ortodox și Catolic vor fi sărbătorite pe 20 aprilie, oferind o oportunitate de odihnă prelungită. Minivacanța de Paște poate începe de vineri, 18 aprilie, cu Vinerea Mare, continuând cu zilele de Paște și a doua zi de Paște, 21 aprilie.
Luna iunie aduce o altă minivacanță cu ocazia Rusaliilor. Ziua de 9 iunie, luni, este liberă și poate fi legată de vineri, 6 iunie, pentru a crea un weekend prelungit. În plus, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, care cade pe 15 august (vineri), oferă încă o ocazie pentru un weekend prelungit, perfect pentru relaxare sau scurte călătorii.
Anul 2025 se va încheia într-o notă festivă, cu două zile libere oferite de sărbătorile de iarnă: joi, 25 decembrie, și vineri, 26 decembrie. Această perioadă de sărbătoare poate fi prelungită prin adăugarea unei zile de concediu pe 27 decembrie, creând astfel o punte între Crăciun și Revelion