Vacanța de Revelion ar putea fi mărită. Câte zile libere primesc românii pentru petrecere din noaptea dintre ani. Când pică Anul Nou 2025

A venit toamna, așa că românii se gândesc deja la vacanța de Revelion. Cei care vor să facă trecerea în Anul Nou 2025 departe de casă se vor bucura când vor afla că ar putea primi mai multe zile libere.
Mircea Filipescu
14 sept. 2024, 18:30
Vacanța de Revelion ar putea fi mărită. Câte zile libere primesc românii pentru petrecere din noaptea dintre ani. Când pică Anul Nou 2025
Revelion 2025. Câte zile libere primesc românii de Anul Nou

Vacanță Revelion 2025. Românii obișnuiesc de câțiva ani să petreacă noaptea dintre ani cât mai departe de casă. De aceea, mulți își pregătesc petrecerea de Anul Nou în străinătate, mai ales că structura anului poate aduce o mare surpriză.

Crăciunul și Revelionul pică, anul acesta, în zile din mijlocul săptămânii, așa că este foarte posibil ca mulți români să lege liberele respective de weekenduri pentru a obține o vacanță mai mare.

Revelion 2025. Câte zile libere primesc românii

Citește și: Profesorii au mai multe zile libere în anul școlar 2024-2025. Cum arată calendarul complet

Anul Nou 2025 pică într-o zi de miercuri, lucru care îi poate ajuta pe români să-și prelungească vacanța de iarnă. Există șansa ca mulți români să obțină posibilitatea de a crea punți cu zișeșe de weekend.

Există posibilitatea ca mulți români să poată recupera zilele prin care se formează aceste punți cu weekendurile. Totodată, elevii și studenții vor fi în vacanța de iarnă, astfel că mulți angajați pot obține prelungirea vacanței pentru a petrece mai mult timp alături de cei dragi.

Începutul Anului Nou 2025 pică în cursul săptămânii, iar zilele de 1 ianuarie 2025, miercuri, și 2 ianuarie 2025, joi, sunt considerate zile libere legale, luni , 6 ianuarie 2025, Boboteaza, şi marţi, 7 ianuarie 2025, Sf. Ioan Botezătorul, este foarte posibil ca şi ziua de vineri, 3 ianuarie 2025, să fie declarată zi liberă.

Citește și: Zile libere în 2025. Angajații români vor avea mai multe minivacanțe, prima fiind chiar în ianuarie

Astfel, românii ar putea obține o vacanță de cel puțin o săptămână, în perioada 1 – 7 ianuarie 2025. Asta dacă nu, în funcție de jobul avut, angajații să aibă posibilitatea să lege săptămâna respetivă de zilele libere de dinainte, respectiv de weekendul 28 – 29 decembrie 2024 sau chiar de vacanța de Crăciun.

Zile libere în 2025. Angajații români vor avea mai multe minivacanțe

Anul 2025 începe cu o veste excelentă pentru angajați, oferindu-le o minivacanță extinsă chiar din prima lună. Începând de luni, 1 ianuarie, până luni, 6 ianuarie, românii se vor bucura de o serie de zile libere. Acest interval cuprinde Anul Nou, a doua zi de Anul Nou, Boboteaza și Sfântul Ioan Botezătorul. Astfel, angajații pot planifica o vacanță de șase zile, legând sărbătorile într-o perioadă continuă de odihnă.

Zilele libere din 2025: calendarul complet

Românii vor beneficia de următoarele zile libere în 2025:

1 ianuarie (miercuri) – Anul Nou;
2 ianuarie (joi) – A doua zi de Anul Nou;
6 ianuarie (luni) – Bobotează;
7 ianuarie (marți) – Sfântul Ioan Botezătorul;

24 ianuarie (vineri) – Ziua Unirii Principatelor Române;
18 aprilie (vineri) – Vinerea Mare a Paștelui;
20 aprilie (duminică) – Paștele;
21 aprilie (luni) – A doua zi de Paște;

1 mai (joi) – Ziua Muncii;
1 iunie (duminică) – Ziua Copilului;
8 iunie (duminică) – Rusalii;
9 iunie (luni) – A doua zi de Rusalii;

15 august (vineri) – Adormirea Maicii Domnului;
30 noiembrie (duminică) – Sfântul Andrei;
1 decembrie (luni) – Ziua Națională a României;
25 decembrie (joi) – Crăciunul;
26 decembrie (vineri) – A doua zi de Crăciun.

Minivacanțe pe parcursul anului 2025

A doua minivacanță semnificativă din 2025 va avea loc de Paște. Capital scrie că Paștele Ortodox și Catolic vor fi sărbătorite pe 20 aprilie, oferind o oportunitate de odihnă prelungită. Minivacanța de Paște poate începe de vineri, 18 aprilie, cu Vinerea Mare, continuând cu zilele de Paște și a doua zi de Paște, 21 aprilie.

Luna iunie aduce o altă minivacanță cu ocazia Rusaliilor. Ziua de 9 iunie, luni, este liberă și poate fi legată de vineri, 6 iunie, pentru a crea un weekend prelungit. În plus, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, care cade pe 15 august (vineri), oferă încă o ocazie pentru un weekend prelungit, perfect pentru relaxare sau scurte călătorii.

Anul 2025 se va încheia într-o notă festivă, cu două zile libere oferite de sărbătorile de iarnă: joi, 25 decembrie, și vineri, 26 decembrie. Această perioadă de sărbătoare poate fi prelungită prin adăugarea unei zile de concediu pe 27 decembrie, creând astfel o punte între Crăciun și Revelion

Spynews
Dani de la Insula Iubirii o face praf pe fosta iubită, ispita Mădălina! A postat conversația pe Internet: ”Tot adevărul...”
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Planta care nu te lasă să îmbătrânești. Este bogată în colagen, conține multe vitamine și i se mai spune “aurul verde al frumuseții”
Capital.ro
Un iubit actor a plecat spre stele. A fost un actor cameleonic, un monstru sacru al cinematografiei
Playtech.ro
Oana Turcu, de nerecunoscut după ce a slăbit spectaculos. Zici că e o altă persoană, cum arată acum
DailyBusiness
Cum să economisești la facturi cu o investiție mică. Există cu truc de 80 de lei!
Adevarul
Ororile dictaturii mareșalului Antonescu. Ce a însemnat „curățirea terenului” și cum au fost măcelăriți 380.000 de oameni
Spynews
Familia lui Viorel Stegaru, surprinsă de inundația ciclonului Boris! Localitatea Blăgești din Vaslui, puternic afectată de fenomen
Spynews
3 zodii cu noroc la bani în toamna 2024. Nativii scapă de griji și probleme
Evz.ro
Veste proastă de la ANM. Când scăpăm de Ciclonul Boris
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
O nouă lovitură pentru pensionari, după recalculare! Pensiile acestora vor scădea, chiar dacă au crescut după recalculare
Capital.ro
Serviciul militar redevine obligatoriu. S-a decis: Vrem să-i descurajăm pe cei care ne amenință
StirileBZI
Așa poți ieși la pensie cu 5-10 ani mai devreme! Totul este prevăzut în noua lege a pensiilor
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Donald Trump promite expulzări în masă susținând acuzații false la adresa imigranților haitieni
MediaFlux
ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI! ESTE INTERZIS TOTAL AZI conform tradiției
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...