Prognoza meteo. Oscilaţii mari de la o regiune la alta, cu furtuni violente, grindină, dar şi ultima zvâcnire a verii

Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a teritoriului și va ploua. Îndeosebi în Muntenia și Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului
Filip Stan
10 sept. 2024, 15:10
Prognoza meteo. Oscilaţii mari de la o regiune la alta, cu furtuni violente, grindină, dar şi ultima zvâcnire a verii

Prognoza meteo MIERCURI

În Țară
Valorile termice diurne, comparabile cu cele din ziua precedentă în vest, centru și nord, dar în scădere în sud-sud-est, se vor situa în marea lor majoritatea în jurul celor specifice datei, iar cele nocturne vor fi în general mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va avea înnorări, temporar mai accentuate și va ploua în jumătatea de est a teritoriului și local în rest. În Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. În celelalte regiuni local va ploua moderat cantitativ, cu o probabilitate mai mare în zonele montane și submontane, precum și în restul Moldovei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade. Izolat, noaptea, se va forma ceață.

București
Vremea se va răcori. Cerul va fi mai mult noros și vor fi perioade cu averse (în general 15…20 l/mp) și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo JOI
În Țară
Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei în zona montană și submontană, precum și în centrul și estul țării, unde local va ploua și trecător vor fi descărcări electrice, iar noaptea în vest-sud-vest unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 11 și 20 de grade, mai scăzute în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

Alertă de ultimă oră. Prăpăd în 19 judeţe în următoarele 36 de ore

București
Vremea se va încălzi, astfel că valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va avea înnorări la începutul intervalului când vor mai fi posibile averse slabe, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 28 de grade, iar minimă va fi de 12…15 grade, potrivit ANM.

Prognoza meteo VINERI
În Țară
Vremea se va răci mai ales în vest și sud-vest, iar în restul țării va fi comparabil din punct de vedere termic cu intervalul precedent. Aria nebulozității și a ploilor va fi în extindere treptată dinspre regiunile vestice și va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi mai ales averse însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla moderat, local cu intensificări, precum și de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în extremitatea vestică și 32 de grade în sud-sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 grade în vest și 21 de grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

București
Vremea va continua să se încălzească și va deveni caldă pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare și va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară
Procesul de răcire a vremii va continua, astfel că valorile termice se vor situa sub cele specifice perioadei, excepție făcând extremitatea estică, unde acestea vor fi în jurul mediilor multianuale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 13 și 25 de grade, iar cele minime se vor încadra între 4 și 14 grade. Cerul va fi temporar noros și local va ploua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, mai ales în vest, sud și centru. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

București
Valorile termice vor fi în scădere semnificativă față de ziua anterioară și se vor situa sub mediile specifice perioadei. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie se va menține ridicată. Vântul va sufla în general moderat.

Citește și: Date de ultimă oră de la radarul meteo. Un front atmosferic lung de 4.000 de kilometri va afecta şi România

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI
În Țară
Valorile termice, cu mici oscilații de la o zi la alta și de la o regiune la alta, se vor situa în general sub cele specifice perioadei. Local și temporar va ploua.

București
Valorile de temperatură vor fi în scădere ușoară și se vor menține sub mediile multianuale specifice perioadei. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată spre finalul intervalului.

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Ispita Diandra arată senzațional după ce a slăbit 8 kilograme! Ține post negru luni, miercuri și vineri
Fanatik.ro
Ce să pui alături de varză în borcane ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul neașteptat care o transformă într-un deliciu pe care-l vei savura la iarnă
Capital.ro
Trădare pentru Antena 1. O altă vedetă părăsește trustul și se alătură PRO TV: ”Șoc. E oficial”
Playtech.ro
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
DailyBusiness
Alimentul de care românii nu se pot lipsi! E importat din Spania la prețuri uriașe!
Adevarul
Degeaba ridicăm F-urile să urmărească dronele rusești, degeaba le identificăm și le luăm la țintă: „Probabil politicienii noștri așteaptă pierderi de vieți umane”
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Oana Mizil, dezvăluiri incendiare. Adevărul despre agresiunile lui Vanghelie
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
2 români, stabiliți în Italia, au avut parte de șocul vieții lor într-un supermarket din România. Cât au plătit pentru un coș de cumpărături
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Durere infinită în muzica populară. S-a stins maestrul naiului din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Niculae Havrileţ, fost preşedinte ANRE, trimis în judecată pentru obținerea de foloase necuvenite
MediaFlux
NOUL PRAG de IMPOZITARE a PENSIILOR! SIMONA BUCURA OPRESCU a anunțat EXACT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...