Ziua Crucii 2024. Este păcat să ne spunem rugăciunea din pat? Ce spune părintele Calistrat

Se spune despre rugăciune că trebuie să facă parte din obiceiurile noastre cotidiene. În lipsa ei, lucrurile nu se vor întâmpla conform așteptărilor. Mulți credincioși se roagă din pat, dar oare cât de bine procedează?
Alina Costache
13 sept. 2024, 20:44
Ziua Crucii 2024. Este păcat să ne spunem rugăciunea din pat? Ce spune părintele Calistrat

Ziua Crucii 2024.  Sâmbătă este zi de mare sărbătoare, iar rugăciunile pot fi alinare pentru mulţi credincioşi. Seara este momentul când se roagă cei mai mulți oameni. Înainte de a adormi își rostesc dorințele sau mulțumirile față de Dumnezeu, doar că uneori sunt prea obosiți după muncă și nu mai au puterea de a sta în genunchi în fața icoanei și se roagă din pat.

De-a lungul timpului, s-a răspândit ideea că rugăciunea spusă din pat este un păcat și că nu va fi ascultată de Duhul Sfânt. Asta cu excepția celor bolnavi la pat, care nu se pot mișca sau care au trecut recent printr-o operație și nu au voie să facă efort.

Ziua Crucii 2024.  Părintele Calistrat, unul dintre cei mai apreciați duhovnici ai vremurilor actuale, spune că nu este păcat să ne spunem rugăciunea din pat, de la marginea patului sau dacă stai pe scaun, în condițiile în care ești bolnav sau prea obosit.

”În rest, pentru vârstă, oboseală, boli cronice, boli patologice, boli acute… și dacă stai pe scăunel e primită rugăciunea, și dacă stai la marginea patului e primită rugăciunea, și dacă ești bolnav, poți să te rogi în pat”, a explicat părintele Calistrat pentru emisiunea online, BZI Live.

Părintele Calistrat a mai mărturisit în aceeași emisune că a văzut persoane care se rugau în timp ce se uitau la televizor. Nu recomandă, dar subliniază importanța dorinței de a ne ruga, să nu renunțăm la aceasta oricât de obosiți, bolnavi sau ocupați am fi.

”Eu vă spun că am văzut în viața mea culmea rugăciunii: era un fotbal la televizor, persoana respectivă stătea pe marginea patului, mânca semințe, se uita la televizor, mânca semințe, se uita la televizor și citea psaltirea.

Eu am început să râd și am zis: ‘Dar ce faci, cauți un verset pentru predica de duminică’? ‘Nu, vreau să fac două acatiste că am rămas în urmă cu pravila’. Îi zic: ‘Dă televizorul mai încet să te poți concentra!’ ‘Nu, că-s atent să văd cine dă gol’”, a mai detaliat părintele.

Ziua Crucii 2024. Rugăciunea scurtă pe care o putem rosti dimineața și seara
Părintele Calistrat ne amintește și să spunem rugăciunea inimii de șapte ori dimineața și de șapte ori seara. Este cea mai scurtă rugăciune și poate fi rostită chiar întreaga zi, de câte ori simțiți nevoia. ”Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul!”.

Ce spune părintele Calistrat Chifan despre tinerii care se căsătoresc după 30 de ani. „Nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească…”

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a vorbit recent despre Taina Sfintei Cununii. Duhovnicul spune că tinerii care așteaptă să împlinească vârsta de 30 de ani pentru a se căsători, fac o greșeală mare, pentru că atracția trupească și sufletească dispare până la acești ani.

 Părintele Calistrat Chifan, sfaturi despre căsătorie pentru tineri

Pentru tineri, este din ce în ce mai greu să își găsească partenerul potrivit, cu toate că unii dintre ei își doresc foarte mult să se căsătorească. Cu toate că mulți tineri nu găsesc răspunsuri, părintele Calistrat Chifan face lumină și spune că totul ține de modul în care tratezi persoana de alături.

Citește și: Părintele Calistrat, despre cuplurile în care diferența de vârstă este mare: „Vrei să îi speli izmenele ca să ai de un ruj? Nu simți nici fericire trupească și îți bați joc și de Taina Cununiei”

Duhovnicul susține că în momentul în care o tânără se dăruiește rapid unui tânăr, acesta își pierde interesul și nu mai simte nevoie să continue relația sau să respecte fata de alături. Însă, dacă tânăra nu ar ceda ușor, băiatul ar prețui-o și nu ar lăsa-o să plece, pentru că i-ar vedea valoarea cu adevărat și s-ar căsători în timp scurt.

„Faptul că astăzi avem mai multe mode sau mai multe paradigme în ce privește căsătoria, apare următorul lucru. Eu le-am prins pe toate și pot vorbi despre toate. În anii ’70, ’73, ’75 până în ’80, fata, dacă trecea de 18 sau 19 ani, deja era o nenorocire, era bătrână. Ce era în această tradiție rămasă naturală? Te mărită și te însoară cât ești numai foc și pară și să ai tot ce-are o floare, și parfum, miros, culoare. Deci în momentul în care tu auzi un „te iubesc”, tresari, te-a pupat un băiat, tremuri, vezi un băiat frumos, îți sclipesc ochii. Normal că la 30 de ani nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească, pe care ai avut-o în tinerețe, când aveai 18, 19 sau 20. De aceea, cele mai frumoase căsătorii și cele mai reușite sunt în vremea studenției”, spune acesta.

Citește și: EXCLUSIV Părintele Calistrat, despre cuplurile în care diferența de vârstă este mare: „Vrei să îi speli izmenele ca să ai de un ruj? Nu simți nici fericire trupească și îți bați joc și de Taina Cununiei”

Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Țara pe care e bine s-o eviți când mergi în vacanță. Deși mulți turiști o consideră spectaculoasă, “are multe orașe urâte, nu te simți în siguranță noaptea”
Capital.ro
Boala care te lasă fără permis. NU îți mai reînnoiește permisul de conducere
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ cu Simona Halep. S-a afișat public cu noul iubit? Nu se mai ascunde
DailyBusiness
Unde câștigi cel mai bine în Europa. Iată ce înseamnă un salariu bun
Adevarul
Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită pe 14 septembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi
Spynews
Ce să nu faci de Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoare importantă pentru creștini pe 14 septembrie
Spynews
Ce a apărut pe cer, în Eforie Nord! Fenomenul care pe mulți i-a speriat: "Ne privește Dumnezeu" / FOTO
Evz.ro
Cumpărarea de vechime în muncă. Ce prevede noua lege a pensiilor
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
Cine sunt femeile implicate în accidentul în care a murit Andrei Piedemonte, pilotul de curse. Acestea se luptă între viață și moarte
Capital.ro
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Germania solicită amânarea directivei UE privind defrișările
MediaFlux
CASA de PENSII, ANUNȚ pentru PENSIONARI privind PROBLEMELE cu RECALCULAREA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...