Vouchere sociale 2024: Câte tranşe se mai acordă pe cardurile sociale până la sfârșitul anului, după majorarea plafonului pentru beneficiari

Pentru beneficiarii tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, limita de venituri a crescut de la 2.000 la 2.210 lei.
Filip Stan
13 sept. 2024, 10:46
Vouchere sociale 2024: Câte tranşe se mai acordă pe cardurile sociale până la sfârșitul anului, după majorarea plafonului pentru beneficiari
Vești bune pentru amarâții României! Cât timp mai primesc vouchere sociale și ce valoare vor avea de acum înainte

Vouchere sociale 2024: Guvernul a decis creşterea plafonului de venituri pentru acordarea voucherelor pentru alimente, întrucât după transmiterea deciziilor recalculare veniturile multor pensionari au crescut peste limita de 2.000 de lei până la care se acordau cardurile sociale pentru alimente, iar cei aflaţi în această situaţie pierdeau următoarele tranşe, Guvernul a decis modificarea acestui plafon.

Astfel, pentru beneficiarii tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, limita de venituri a crescut de la 2.000 la 2.210 lei.

Ministrul Muncii explică de ce pensiile mici nu cresc după recalculare, chiar dacă pensionarii au vechime în muncă: ”Reflectă contibutivitatea. Punctele de stabilitate se adună”

Numărul total al persoanelor care beneficiază de aceste tichete în valoare de 50 de euro acordate o dată la două luni se va menține la același nivel cu cel pentru tranșa din luna august 2024. Este vorba despre aproximativ 1,7 milioane de pensionari, persoane cu dizabilități, familii cu un singur părinte.

„În cazul tichetelor sociale pentru alimente, creștem limita de venituri de la 2.000 la 2.210 lei. Pentru pensionarii care beneficiază de compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor, majorăm plafonul de venit de la 1.830 lei la 2020 lei pe lună. Astfel, susținem, cu fiecare dintre aceste forme de sprijin, peste două milioane de oameni, pensionari, persoane cu dizabilități și familii monoparentale.

Venim cu o decizie importantă și în privința ajutorului pentru încălzire: sumele rezultate în urma recalculării pensiilor nu se iau în calcul la stabilirea drepturilor pentru acest tip de ajutor. Rămâne valabil ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare. În acest fel, ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul în următoarea perioadă”, a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern în care s-a decis acest lucru, premierul Marcel Ciolacu.

Vouchere sociale 2024: Câte tranşe de bani mai primesc românii în 2024

În acest an, programul social „Sprijin pentru România”, care oferă românilor cu venituri mici un ajutor de 250 de lei la fiecare două luni pentru achiziționarea de alimente, se desfășoară în condiții asemănătoare cu cele din 2023, fiind modificată, aşa cum aţi citit mai sus, limita de venituri.

DOCUMENT Schimbare majoră pentru tichetele de masă şi voucherele de vacanţă

Până în prezent, beneficiarii au primit sumele corespunzătoare în lunile februarie, aprilie, iunie și august. Astfel, mai rămân de acordat doar două tranșe, în lunile octombrie și decembrie, totalizând 500 de lei.

Cine beneficiază de cardurile sociale?
Românii care fac parte din categoriile vulnerabile și beneficiază de acest program pot să utilizeze cei 250 de lei pentru achiziționarea de alimente sau pentru mese calde.

Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt:

  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii de cel mult 2.200 lei.
    familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, având venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.
    familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 lei.
    persoanele și familiile care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune.
    pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în
    baza legilor cu caracter special, cu venituri lunare de cel mult 2.000 lei.
    persoanele fără adăpost, conform reglementărilor legale în vigoare.

Spynews
Anamaria Prodan spune de ce și-a cerut foștii parteneri în căsătorie. Ce sfaturi le-a oferit sexy impresara femeilor
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Cum obții cele mai bune semințe de roșii pe care să le cultivi în grădină. Metoda prin care îți asiguri o recoltă bogată
Capital.ro
Ion Țiriac anunță divorțul anului: Este cel mai fericit om de pe planeta asta
Playtech.ro
Cât de bine arată Stana Izbașa la 55 de ani. Cântăreața le dă clasă multor tinere de 20 de ani
DailyBusiness
Burduja, anunț despre plafonarea prețurilor: „Trebuie să spunem lucrurilor pe nume!”
Adevarul
Febra și metoda „șosetelor umede”. Ce spun specialiștii despre remediul natural la modă pe tot globul
Spynews
Încă o țară din Europa va implementa taxă pentru turiști. Ce sumă va trebui scoasă din buzunar pentru vacanță
Spynews
Anunț ANM de ultim moment! Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Evz.ro
Pământul ar putea fi lovit de un asteroid în 2029. Când vom ști sigur
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cine e femeia din casa lui Alexandru Ciucu. Afaceristul, vacanțe în Italia și Grecia alături de doamna Mădă și de soțul ei, după despărțirea de amantă
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Decizie de ultimă oră privind recalcularea pensiilor. Anunțul vine din partea Ministrului Muncii: „Nicio pensie..”
Capital.ro
Demisia anului în televiziune! O celebră prezentatoare părăsește pupitrul știrilor: Merg mai departe
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Angajații Boeing încep greva după respingerea acordului salarial
MediaFlux
RĂSTURNARE privind NEGOCIERILE de PACE! RUSIA a DECIS!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...