Marcel Ciolacu confirmă: Militarii şi poliţiştii cu pensii până în 3.000 de lei vor fi scutiţi de impozit

Premierul a precizat a precizat că Guvernul încearcă să repare multe lucruri care nu au fost în regulă în acest sistem de pensii.
Filip Stan
11 sept. 2024, 10:16
Marcel Ciolacu confirmă: Militarii şi poliţiştii cu pensii până în 3.000 de lei vor fi scutiţi de impozit
Marcel Ciolacu intervine în scandalul pensiilor private și îi cere ministrului Boloș să găsească soluții pentru Pilonul 2! 

UPDATE: Şedinţa de Guvern, programată, miercuri, la ora 11.00, se amână până la ora 18.00, pentru a finaliza documentul referitor la pensiile pentru categoriile care au fost afectate de recalculare. De asemenea, se aşteaptă OUG pentru pensiile militarilor, anunţată anterior de către premierul Marcel Ciolacu. Surse guvernamentale afirmă că actul normativ nu are avizul Consiliului Economic şi Social.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că Guvernul va emite o Ordonanţă de Urgenţă, astfel încât militarii şi poliţiştii care au pensii până în 3.000 de lei să fie scutiţi de impozit. El a explicat că aceste categorii nu au pensii speciale, ci ocupaţionale.

”În coaliţie am hotărât ca partea cu scutirea de impozit până la 3.000 de lei să se facă prin Parlament. După ce a trecut prin Parlament şi a fost promulgată de către preşedintele României, am constatat că  militarii şi poliţiştii nu au fost încadraţi în acea lege. De aceea, astăzi o să dau o ordonanţă, cum e corect, să prindem şi militarii şi poliţiştii, deoarece nici militarii, nici poliţiştii nu au pensii speciale. Au pensii ocupaţionale”, a declarat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

El a precizat că Guvernul încearcă să repare multe lucruri care nu au fost în regulă în acest sistem. ”Avem un trecut de 50 de ani de comunism. Au fost multe lucruri în neregulă, multe lucruri care nu au fost într-un sistem sustenabil, capitalist de lucru. Şi în acest moment încercăm, cu adevărat, după 30 de ani, încercăm să le reparăm”, a explicat Marcel Ciolacu.

Citește și : Pensii 2024. Vestea care va bucura 4,7 milioane de pensionari vine de la ministerul Finanţelor

El a fost întrebat despre proiectul depus de PNL în Parlament prin care se doreşte modificarea legii pensiilor.

”Eu cred că avem nevoie de responsabilitate. Am avut întâlnire şi cu persoanele cu dizabilităţi şi voi avea vineri întâlnire şi cu minerii. Cred că trebuie o discuţie aşezată, trebuie să depăşim momentul de emoţii a alegerilor şi să înţelegem odată pentru întotdeauna cu astfel de atitudini nu vom câştiga niciun vot. Dimpotrivă. Dumneavostră, reprezentanţii presei, veţi arăta acele imagini şi acele atitudini, vom râde cu toţii pentru că simţim că ele nu sunt serioase şi sunt pompieristice, ţinând cont de alegeri şi nu va câştiga nimeni. Eu v-am spus că astfel de atitudini, neţinând cont totuşi de ceea ce tu, când erai la guvernare în vestita coaliţie de dreapta, condusă de domnul Cîţu, noi ceream în Parlament să vedem acel PNRR şi ce jaloane ai trecut şi ce indicatori pe care i-am avut de respectat şi în legea pensiilor. Să vii acum cu astfel de atitudine pare neserios, dar dacă dânşii îşi doresc acest lucru n-am nicio problemă”, a declarat Ciolacu.

Pensiile au iscat, marţi, un nou scandal în coaliţie. Şi militarii ar putea beneficia de majorarea plafonului lunar al pensiilor neimpozabile, de la 2.000 lei la 3.000 de lei, după ce liderul PNL Nicolae Ciucă i-a solicitat ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, să-i includă printre cei cărora li se aplică legea adoptată recent de Parlament, promulgată deja de preşedintele Klaus Iohannis şi valabilă de la 1 octombrie.

Care sunt noile pensii care scapă de impozitare. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș: „Este, așadar, o măsură de justiție și echitate”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat, marţi, că liberalii ”reacţionează la scorurile politice jenante cu care sunt creditaţi” şi ”au ajuns să inventeze măsuri la care, în realitate, PNL s-a opus în Parlament”, referindu-se la creşterea pragului de impozitare a pensiilor militare la 3.000 de lei.

 

Anunţul referitor la impozitarea pensiilor militare a fost făcut de liberalul Florin Roman, care a mai afirmat şi că parlamentarii PNL au depus marţi proiectul de lege pentru repararea greşelilor PSD din legea pensiilor, care practic a îngheţat pensiile minerilor, siderurgiştilor, ceferiştilor, a celor cu grupe de muncă, a persoanelor cu dizabilităţi, o categorie de pensionari abandonaţi de PSD.

 

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru se căsătoresc! Horia Brenciu a spus tot!
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă produsul Parkside pe care foarte mulți români îl caută. E la raft de joi, 12 septembrie, costă 24.99 de lei și se va vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Elena Merișoreanu a ajuns la spital. Ce s-a întâmplat cu artista de muzică populară
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru românii cu credite în LEI! BNR face anunțul
Adevarul
E gata Zelenski să cedeze teritorii în schimbul păcii? Expert în securitate internațională: „Asta e toată problema”
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Chinuri cumplite pentru pacienții din România. Problema a ajuns în tribunale
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Cancan.ro
Soția lui Gabriel Vasiliu de la Puterea dragostei și-a PREVESTIT sfârșitul?! Mesajul cutremurător publicat înainte să fie ucisă, fără pic de milă
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cine sunt Denisa și Delia, cele două femei ucise de Șacalul! Denisa era mama unui copil de doar cinci ani: „Mami va veghea mereu asupra ta”
Capital.ro
Schimbare uriașă la ITP. Este o premieră în România. Totul va fi înregistrat și monitorizat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas
substantial.ro
Limbajul corpului domină dezbaterea Harris-Trump din Philadelphia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat după DEZBATERE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...