Banii au intrat deja pe card! 2.500 de lei stimulent pentru aceşti români, sume virate de primărie

Un număr de 6.200 de stimulente financiare pentru nou-născuţi au fost acordate, în primele şase luni ale acestui an, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB).
Filip Stan
11 sept. 2024, 10:42
Banii au intrat deja pe card! 2.500 de lei stimulent pentru aceşti români, sume virate de primărie

Nicuşor Dan a criticat în campanie iniţiativa Gabrielei Firea de a acorda stimulent financiar pentru nou-născuţi, dar acum se laudă cu efectele măsurii fostului primar al Capitalei.

Cererile pentru acordarea acestui stimulent financiar pentru nou-născuţi pot fi depuse în continuare la sediul DGASMB – str. Constantin Mille nr. 10, Sector 1, precizează primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Solicitările pot fi depuse şi prin e-mail, la adresa: nounascutisimonoparentale@dgas.

„Stimulentul financiar este în valoare de 2.500 de lei şi se acordă o singură dată, pentru fiecare nou-născut, iar cererea, însoţită de documentele doveditoare, se depune în termen de maxim o lună de la naştere”, scrie edilul general, pe Facebook.

DOCUMENTUL austerităţii a fost revizuit. Guvernul taie stimulentele, salariile câştigate în instanţă se plătesc în rate timp de 5 ani, iar serbările câmpeneşti se sistează

Ajutorul financiar are scopul de a contribui la acoperirea costurilor iniţiale asociate naşterii şi îngrijirii nou-născutului, oferind un sprijin direct familiilor „pentru asigurarea unui start armonios în viaţa copilului”, informează DGASMB, pe pagina sa de internet.

„Beneficiarii stimulentului financiar pentru nou-născuţi sunt părinţii/părintele copilului/copiilor nou-născuţi, cu domiciliul sau reşedinţa pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti de cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii, iar naşterea este necesar să fie înregistrată într-o maternitate din cadrul unităţilor sanitare cu paturi de la nivelul municipiului Bucureşti”, menţionează sursa citată.

Ministrul Muncii, anunţul zilei: Bani pe card pentru beneficiarii de alocaţii, stimulent de inserţie şi indemnizaţii pentru adopţie şi creşterea copilului

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu anunţă vineri, că beneficiarii de alocaţii de stat, stimulent de inserţie şi indemnizaţii pentru adopţie şi creşterea copilului şi-au primit banii în conturi, în avans faţă de data stabilită anterior. La nivel naţional sunt înregistraţi 3.484.686 de beneficiari de alocaţie de stat pentru copii, 159.601 de beneficiari de indemnizaţie pentru creşterea copilului, 83.943 de beneficiari de stimulent de inserţie pentru creşterea copilului şi 4.514 de beneficiari indemnizaţie de acomodare şi sprijin adopţie.

Câţi pensionari români beneficiază de indemnizaţii sociale din partea statului şi care este suma medie primită

”Luni, clopoţelul va suna din nou în şcoli, iar pregătirile şi emoţiile pentru începutul unui nou capitol plin de visuri şi speranţă sunt în toi. În sprijinul părinţilor şi copiilor, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, a virat în avans beneficiile de asistenţă socială”, spune Ministrul muncii într-o postare.

”Beneficiarii de alocaţii de stat, stimulent de inserţie şi indemnizaţii pentru adopţie şi creşterea copilului şi-au primit astăzi banii în conturi în avans faţă de data stabilită anterior. Fiecare copil merită susţinerea noastră pe drumul cunoaşterii, iar comunitatea – părinţi, profesori şi elevi – păşeşte împreună, plină de emoţii, dar şi de speranţă într-un viitor mai bun. Aşa cum spunea Nelson Mandela, „educaţia este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea.”. Să fie un an plin de reuşite şi învăţături, în care fiecare pas făcut să vă ducă mai aproape de visurile voastre! Succes în noul an şcolar şi spor în toate!”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu.

ANAF a definit „persoanele fizice cu averi mari” şi instrumentele prin care acestea sunt verificate. Ce riscă românii care nu-şi declară veniturile

Potrivit acesteia, la nivel naţional sunt înregistraţi 3.484.686 de beneficiari de alocaţie de stat pentru copii, 159.601 de beneficiari de indemnizaţie pentru creşterea copilului, 83.943 de beneficiari de stimulent de inserţie pentru creşterea copilului şi 4.514 de beneficiari indemnizaţie de acomodare şi sprijin adopţie.

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru se căsătoresc! Horia Brenciu a spus tot!
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă produsul Parkside pe care foarte mulți români îl caută. E la raft de joi, 12 septembrie, costă 24.99 de lei și se va vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Schimbare uriașă la ITP. Este o premieră în România. Totul va fi înregistrat și monitorizat
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Îți iei concediu în octombrie? Iată cum va fi vremea
Adevarul
E gata Zelenski să cedeze teritorii în schimbul păcii? Expert în securitate internațională: „Asta e toată problema”
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Chinuri cumplite pentru pacienții din România. Problema a ajuns în tribunale
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Cancan.ro
Soția lui Gabriel Vasiliu de la Puterea dragostei și-a PREVESTIT sfârșitul?! Mesajul cutremurător publicat înainte să fie ucisă, fără pic de milă
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cine sunt Denisa și Delia, cele două femei ucise de Șacalul! Denisa era mama unui copil de doar cinci ani: „Mami va veghea mereu asupra ta”
Capital.ro
Românii executați silit de Fisc. Asta nu e tot. Ce se întâmplă dacă nu dai banii statului
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas
substantial.ro
Drona Black Widow produsă în Ucraina, aprobată pentru uz militar
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat după DEZBATERE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...