Prognoza meteo. Ciclon polar în weekend peste România, zile cu promoroacă şi temperaturi de îngheț

Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu înnorări la sfârșitul nopții în vestul țării - unde izolat, vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări spre dimineață în sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali.
Filip Stan
12 sept. 2024, 13:35
Prognoza meteo. Ciclon polar în weekend peste România, zile cu promoroacă şi temperaturi de îngheț

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Valorile termice vor fi mai scăzute față de intervalul precedent în vestul teritoriului, dar în rest vremea se va menține caldă pentru mijlocul lunii septembrie, iar în sud și sud-est va fi o după-amiază călduroasă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 și 31 de grade, iar cele minime se vor situa în marea lor majoritate între 9 și 21 de grade. Pe parcursul zilei, treptat, aria nebulozității și a ploilor va cuprinde Banatul, Crișana, cea mai mare parte a Olteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, nordul și nord-vestul Munteniei, iar noaptea vor fi înnorări accentuate și va ploua pe arii relativ extinse în majoritatea regiunilor. Vor fi mai ales averse însoțite de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare – cu precădere la deal și la munte – cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla moderat, local și temporar cu intensificări, precum și de scurtă durată asociate ploilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali rafalele vor depăși 70…80 km/h. Dimineața, pe alocuri se va semnala ceață.

La Nina îl detronează pe El Nino. Fenomenul va produce o răcire atmosferică, dar nu suficient de puternică încât să oprească încălzirea globală

București

Vremea va deveni călduroasă după-amiaza, când se va înregistra o temperatură maximă de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară, dar mai ales noaptea, când vor fi intervale cu averse, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil descărcări electrice. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Vremea se va răci accentuat față intervalul precedent, astfel valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date, exceptând regiunile estice și de sud-est unde vor fi apropiate de cele normale. Temperaturile maxime se vor situa în general între 14 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 17 grade. Ziua, nebulozitatea va fi în general persistentă și vor fi averse, însoțite de descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate (peste 15…25 l/mp), în timp ce în celelalte regiuni vor fi înnorări și ploi locale în prima parte a intervalului. Noaptea, cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi în general slabe cantitativ în vestul și nord-vestul țării; izolat se va forma ceață. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale mai ales ziua în est, sud-est și în zonele de munte.

București

Vremea se va răci față de intervalul anterior, astfel temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade. În prima parte a zilei cerul va avea înnorări și probabilitatea de ploaie va fi ridicată, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla în general moderat, ziua.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

În cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa sub mediile multianuale caracteristice pentru mijlocul lunii septembrie. În vestul și sud-vestul teritoriului cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, iar în celelalte zone vor fi înnorări temporare și ploi – pe spații mai mici. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 13 și 24 de grade, iar cele minime se vor încadra între 5 și 15 grade. Vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

Citește și: PROGNOZA TOAMNEI 2024. Climatologii anunţă furtuni violente în România: „Va trebui să ne adaptăm la fenomenele extreme”

București

Valorile termice se vor menține sub mediile specifice perioadei. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade. Cerul va avea înnorări temporare și trecător, cu o probabilitate mai mare după-amiaza și noaptea, vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo LUNI
În Țară

Regimul termic se va menține comparabil cu cel din intervalul anterior și va caracteriza o vreme răcoroasă, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va prezenta înnorări temporare și va ploua local în vestul, centrul, nordul teritoriului și izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 16 și 23 de grade, iar cele minime se vor încadra între 4 și 15 grade. Vântul va sufla în general moderat, ziua, mai ales în sudul și sud-estul țării, anunţă ANM.

București

Regimul termic va fi comparabil cu cel din intervalul anterior. Cerul va fi temporar noros și trecător vor mai fi condiții de ploaie slabă la începutul intervalului. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă de va fi 8…10 grade.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI
În Țară

Vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Local și temporar va ploua în prima zi a intervalului în majoritatea regiunilor, apoi mai ales în cele sudice.

București

Valorile termice, mai ales cele diurne, vor fi în creștere ușoară și vor fi apropiate de mediile multianuale. Vor fi posibile intervale cu ploi slabe.

Spynews
Cum arată părul natural al Biancăi Drăgușanu. Multe femei și-ar dori să îl aibă așa fără niciun efort | FOTO
Bzi.ro
Fiica Iuliei Albu a făcut furori în prima zi de școală! Cum a venit îmbrăcată tânăra
Fanatik.ro
Ce să agăți la intrarea în casă pentru a avea noroc și a fi ferit de rele. Obiectul care atrage bunăstarea ca un magnet
Capital.ro
Ungurii încalcă legea. VERDICT pentru Ungaria de la UE
Playtech.ro
Îți aduci aminte de Aylin Cadîr din trupa Pops? Cum arată la 20 de ani de la lansarea în muzică
DailyBusiness
România înfruntă UE. Burduja cere compensații urgente pentru prețurile exorbitante la energie!
Adevarul
Analiza primului interviu comun al șefilor CIA și MI6. De ce sunt atât de optimiști cu privire la victoria Ucrainei?
Spynews
Nuntă în familia lui Sorinel Copilul de Aur! Fratele lui, Adi de Adi, s-a căsătorit. Imagini de la eveniment / FOTO
Spynews
Liviu Vârciu recunoaște că a înșelat-o pe Anda Călin. Cum a convins-o să îl ierte: "Nu pot trăi fără ea"
Evz.ro
Toți ce care locuiesc la bloc sunt vizați. Pregătirile încep săptămâna viitoare
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ce mesaje avea Ana-Maria de la Gabriel Vasiliu! Ce o încuraja pe propria soție să facă în Olanda
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 12 septembrie 2024: Ce valoare au azi moneda euro și dolarul american
Capital.ro
Rusia avertizează: Suntem gata să folosim arme nucleare
StirileBZI
Luxemburgul caută muncitori români. În anumite domenii, salariul este de 6.000 de euro pe lună.
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă
substantial.ro
Ministerul Educației introduce sancțiuni pentru părinții care nu semnează contractul educațional
MediaFlux
AU INTRAT BANII pe CARD! Decizie pentru SENIORI! Vești bune!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...