La ce pericole majore te expui atunci când consumi mezeluri. Celebrul medic Mihail Pautov dezvăluie ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău

Mihail Pautov susţine că mezelurile și carnea ultra-procesată din supermarketuri sunt produse cancerigene. Celebrul medic a tras un semnal de alarmă, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, despre pericolul din spatele consumului de mezeluri.
Filip Stan
15 sept. 2024, 07:20
La ce pericole majore te expui atunci când consumi mezeluri. Celebrul medic Mihail Pautov dezvăluie ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău
La ce pericole majore te expui atunci când consumi mezeluri. Celebrul medic Mihail Pautov dezvăluie ce se întâmplă, de fapt, în organismul tău

Ce pericole se află în spatele consumului de mezeluri. Celebrul medic susţine că, de fapt, consumul excesiv de mezeluri poate fi periculos pentru sănătate, bazat fiind pe studii și recomandări medicale. Mezelurile precum șunca, salamul, cârnații și alte produse din carne procesată pot conține substanțe care cresc riscurile pentru sănătate, în special atunci când sunt consumate în cantități mari și pe termen lung.

Citeşte şi: Dr Mihail Pautov dezvăluie efectele devastatoare pe care consumul de alcool le are asupra organismului: „E ca și cum ai turna clor într-un acvariu. Otrăvești mediul și faci rău peştilor”

Mihail Pautov atrage atenţia că acestea cconțin adesea conservanți precum nitriții și nitrații, care pot contribui la formarea de compuși cancerigeni în organism. Acești aditivi sunt utilizați pentru a preveni alterarea și pentru a păstra culoarea și aroma produselor. În plus, multe mezeluri sunt bogate în grăsimi saturate, care pot contribui la creșterea nivelului de colesterol rău (LDL) și la dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Mezelurile mai conțin, de asemenea, și alți aditivi precum potențiatorii de aromă, stabilizatorii sau coloranții artificiali, care pot avea efecte negative asupra sănătății.

Citeşte şi: Motivul pentru care ar trebui să facem duș cu apă rece dimineața. Recomandările medicului Mihail Pautov: „Corpul o să spună că nu ai de ce să faci asta”

„O substanță cancerigenă pe care o consumăm zilnic fără să ne dăm seama de asta este carnea procesată. Avem dovezi foarte clare că acea carne procesată: șunculița, salamul, cârnați afumați, crenvurști, acea vitrină din supermarket unde ai acele mezeluri e vitrina cancerigenă. Acum depinde cât mănânci. Este absolut esențial să eviți consumul constant de carne procesată, mezeluri. Dacă mănânci asta și ajungi să faci din asta un obicei, ajungi aproximativ ca un fumător. Fumezi o țigară si răul pe care ți-l face este asemănător cu 4-5 crenvurști”, a precizat cel cunoscut drept Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

Acesta a adăugat că, pe de altă parte, consumul ocazional de mezeluri nu este neapărat periculos, dar moderația este importantă.

 

Mihaela Bilic ne învață cum să consumăm mezeluri în mod sănătos. „Trebuie să le tăiem extrem de subțire”

Mihaela Bilic a oferit sfaturi importante privind alimentația în cadrul unei recente apariții la Doctor de bine. Conform acesteia, mezelurile pot face parte dintr-o dietă echilibrată, atâta timp cât sunt consumate cu moderație.

Mihaela Bilic a subliniat că mezelurile, deși sunt adesea considerate alimente de evitat, pot fi incluse într-un regim alimentar sănătos dacă sunt consumate în cantități mici și nu foarte des.

Citește și : Cu cine se iubește Mihaela Bilic. Nutriționista în vârstă de 54 de ani a vorbit despre relația amoroasă. ”Sunt împlinită”

„Un produs, de exemplu, de 100 de grame, a fost obținut din 150 sau 120 de grame de carne. Astea sunt, aș spune, mezelurile premium, mezelurile crud-uscate, deci asupra cărora nu s-a intervenit din exterior cu niciun fel de substanță, ci efectiv carnea respectivă a fost amestecată cu grăsime sau bucata de carne care conținea deja grăsimea de la animal a fost pusă la afumat, la fezandat. Mezelurile sunt intense în gust”, a explicat Bilic.

Ce recomandă nutriționista?

Nutriționista recomandă să tăiem mezelurile în felii subțiri pentru a controla porția consumată. De exemplu, pentru Salamul de Sibiu, Bilic sugerează că o porție corectă ar trebui să fie între 30 și 50 de grame, mult mai mică decât porția de carne obișnuită.

„Atunci când le consumăm trebuie să le tăiem extrem de subțire. Porția corectă de mezeluri, pentru că de aici vine toată problema, trebuie să fie mult mai mică decât de carne. Prin afumare, prin deshidratare, pierd apa și atunci concentrează proteinele și grăsimea. Deci dacă la carne avem porție corectă de 125-150 de grame, la mezeluri, cum ar fi salamul de Sibiu, porția corectă este ca și la brânzeturi – 30-50 de grame” a precizat aceasta.

Citește și : Ce s-a schimbat în alimentația nutriționistei Mihaela Bilic după șase luni petrecute la țară: „Am constatat, cu surpriză și bucurie, că viața simplă este al naibii de frumoasă și perfect echilibrată alimentar”

Bilic a mai adăugat că, pentru cei care nu au un cuțit bun sau nu știu să taie mezelurile subțire, opțiunea de a cumpăra salamul gata feliat este ideală.

„În 100 de grame de salam sunt mai mult de 30 de felii. Deci, o felie de pâine cu patru-cinci feliuțe de salam este un deliciu. Cantitatea face diferența”, a spus nutriționista.

Spynews
Oana Lis, în doliu! Vestea tristă care a răvășit-o pe soția lui Viorel Lis: ”Rămas bun” | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Cele șase zodii care vor avea noroc triplu în următoarele 6 luni. Vine perioada lor de aur, Berbecii și Balanțele, printre cele mai avantajate
Capital.ro
Doliu la Naționala României. A murit un mare campion: Îi vom onora moștenirea
Playtech.ro
Ciclonul Boris își schimbă direcția. Ce județe vor fi afectate de ploile torențiale în următoarele ore
DailyBusiness
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de 60 de milioane de euro. Cât plătește anual pentru asigurarea aeronavelor sale
Adevarul
Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii
Spynews
Diandra de la Insula Iubirii și-a recuperat contul de Instagram, când nu mai avea nicio speranță. Ce s-a întâmplat cu profilul ispitei | FOTO
Spynews
De ce l-a acuzat Ema Oprișan pe Răzvan Kovacs că a abandonat-o, de fapt. Fostul concurent de la Insula Iubirii știa prin ce trece soția lui: ”Ajungem să oferim...”
Evz.ro
Zodiile care scapă de singurătate în octombrie. Iubirea este la un pas de ele
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ce mamă are Livian Pop! Soția lui Nelson Mondialu' a atras toate privirile la nunta fiului ei 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
„Frumoasa noastră fiică ne-a fost smulsă.” La doar 8 ani, Mia și-a pierdut viața din cauza sepsisului. Fetița a fost trimisă acasă de două ori, în ciuda simptomelor grave
Capital.ro
Simona Halep spune adevărul despre Mouratoglou. Ce relație e între ei
StirileBZI
Se dă un salariu de 1.000 de euro lunar! Nu este nevoie de studii superioare!
Prosport.ro
Ana Bogdan, imagini hot în costum de baie. Îi prieşte viața de femeie singură
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Un pasager obligat să plătească pierderile de combustibil după un incident la bord
MediaFlux
FOCURI de ARMĂ la un pas de DONALD TRUMP! Fostul PREȘEDINTE JUCA GOLF...
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...