Anomalie termică în weekend, ciclonul polar din Europa ar putea aduce prima zăpadă în România. Meteorologii anunţă vară în sud, condiţii de iarnă la munte PROGNOZA METEO lunară

Începând de vineri, un ciclon va aduce averse și furtuni în mare parte din țară, ce vor fi urmate apoi de o scădere bruscă a temperaturilor.
Filip Stan
13 sept. 2024, 09:03
Anomalie termică în weekend, ciclonul polar din Europa ar putea aduce prima zăpadă în România. Meteorologii anunţă vară în sud, condiţii de iarnă la munte PROGNOZA METEO lunară

PROGNOZA METEO. Ploile și local, furtunile, vor continua și pe parcursul zilei de sâmbătă, 14 septembrie, însoțite de o scădere bruscă și puternică a temperaturilor, în special în vest și sud-vest.

Cantitatea acumulată de precipitații va ajunge până la 20-50 l/mp până duminică dimineață, în special în vest, nord și est, iar izolat, chiar până la 50-100 l/mp.

Cod portocaliu de ploi în nord-vest și în estul țării, vineri, 13.09.2024În zonele foarte înalte de munte, la altitudini de peste 2.000 de metri, ploile se vor transforma, trecător, în lapovițe și ninsori.

Vine iarna în România. Furtuna Boris ajunge și în țara noastră în acest weekend

Același ciclon va aduce în următoarele zile cantități enorme de ploaie în Polonia, Cehia și Austria. În întreaga zonă, vor cădea între 150 și 300 de litri de ploaie pe metru pătrat. În unele zone, sunt posibile chiar și cantități totale de până la 500 de litri. În aceste țări sunt așteptate inundații catastrofale, în special pe cursurile râurilor.

Cantități imense de precipitații în Austria, sudul Poloniei și Cehia, acumulate până duminică, 15.09.2024.

Specialiștii spun că fenomenul neobișnuit a apărut din cauza unei mase de aer rece care provine din Islanda și care a provocat scăderea drastică a temperaturilor.

Și în Austria a nins ca în toiul iernii. Zăpada a luat prin surprindere atât autoritățile, cât și pe localnici.

”A nins toată noaptea și și va mai ninge până mâine! Se așteaptă să fie un strat de trei ori mai mare decât este acum”, a scris pe Facebook un cetățean care a postat pozele cu zăpada uriașă.

PROGNOZA METEO. Ciclonul Boris, care face deja ravagii în Europa, va duce furtuni și chiar prima ninsoare, fie și septembrie. Meteorologii vorbesc despre o anomalie termică. Azi-noapte am avut în toată țara temperaturi normale pentru miezul zilei. A fost cea mai caldă noapte de 11 septembrie de când se fac măsurători. În România s-au înregistrat temperaturi record la 46 de stații meteo, inclusiv în Capitală.

Vremea va rămâne liniștită doar 2 zile. Ciclonul botezat Boris în Polonia va aduce vijelii și ninsori. Vor fi, pe de o parte, ploi consistente, care, cel puțin la deal și la munte, vor lăsa în urmă cantități mari de apă ce pot trece de 40l/m² și va fi risc de inundații. De asemenea, vor fi și condiții de grindină, anunță meteorologii.

PROGNOZA METEO. La munte, cel puțin, vântul va sufla cu rafale de peste 80km/h și tot acolo, mai ales în zonele de creastă ale Carpaților Meridionali, ploile ar putea să se transforme în lapoviță și chiar în ninsoare. În așteptarea temperaturilor scăzute, compania de termoficare din București va începe probele cu apă caldă în rețea.

Vreme schimbătoare până la mijlocul lunii octombrie. Temperaturile vor fluctua şi va ploua
Meteorologii anunţă că vremea va fi schimbătoare până la mijlocul lunii octombrie. Temperaturile vor fluctua destul de mult şi va ploua în mai multe regiuni ale României.

Citește și: La Nina îl detronează pe El Nino. Fenomenul va produce o răcire atmosferică, dar nu suficient de puternică încât să oprească încălzirea globală

Prognoza meteo lunară. Vreme schimbătoare până la mijlocul lunii octombrie. Temperaturile vor fluctua şi va ploua

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că în săptămâna 16 – 23 septembrie, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice şi sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice, dar şi local deficitar în nord-vestul ţării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 23 – 30 septembrie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

În săptămâna 30 septembrie – 7 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

În săptămâna 7 – 14 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, au precizat meteorologii.

Spynews
Anamaria Prodan spune de ce și-a cerut foștii parteneri în căsătorie. Ce sfaturi le-a oferit sexy impresara femeilor
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Drumul de vis aflat într-o zonă montană superbă care va face legătura între două județe ale României. Șoseaua va străbate peisaje de poveste
Capital.ro
Informație pentru românii care stau la bloc. E interzis! Trebuie să verifice caloriferele
Playtech.ro
Alfred Bulai a ieșit din închisoare! Ce a declarat când a aflat că e cercetat în arest la domiciliu
DailyBusiness
Marcel Ciolacu vorbește despre planul fiscal. Fără taxe noi, dar surprizele sunt pe drum!
Adevarul
Febra și metoda „șosetelor umede”. Ce spun specialiștii despre remediul natural la modă pe tot globul
Spynews
Încă o țară din Europa va implementa taxă pentru turiști. Ce sumă va trebui scoasă din buzunar pentru vacanță
Spynews
Anunț ANM de ultim moment! Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit „Dutch”, din Karate Kid
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cine e femeia din casa lui Alexandru Ciucu. Afaceristul, vacanțe în Italia și Grecia alături de doamna Mădă și de soțul ei, după despărțirea de amantă
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Decizie de ultimă oră privind recalcularea pensiilor. Anunțul vine din partea Ministrului Muncii: „Nicio pensie..”
Capital.ro
S-a stins marele actor! Toți l-am iubit și l-am urmărit la TV
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Christopher Miller, fost șef al Pentagonului: România, model de colaborare NATO în fața agresiunii ruse
MediaFlux
PUTIN a LANSAT AVERTISMENTUL FINAL: NATO va fi în război cu RUSIA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...