Putin amenință, din nou, NATO, dacă țările occidentale vor permite Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă: ”Ar însemna că NATO e în război cu Rusia”

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat joi că, în cazul în care Occidentul ar permite Ucrainei să lovească teritoriul rus cu rachete cu rază lungă de acţiune, aceasta ar însemna că „ţările NATO sunt în război cu Rusia”.
Mircea Filipescu
13 sept. 2024, 08:27
Putin amenință, din nou, NATO, dacă țările occidentale vor permite Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă: ”Ar însemna că NATO e în război cu Rusia”

„Dacă se va lua o astfel de decizie, aceasta nu va însemna altceva decât implicarea directă a ţărilor NATO, a SUA şi a ţărilor europene în războiul din Ucraina. Acest lucru ar schimba însăşi natura conflictului. Ar însemna că ţările NATO sunt în război cu Rusia”, a declarat Putin la televiziunea de stat, după ce a luat cuvântul la un forum cultural la Sankt Petersburg, conform unei înregistrări video postate pe Telegram de un jurnalist din grupul de presă de pe lângă preşedinţia rusă.

Ucraina cere cu insistenţă permisiunea de a lovi ţinte în profunzimea teritoriului rus cu rachetele care i-au fost livrate de către Occident.

De altfel, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat joi „întârzierea” în dezbaterile pe această problemă, potrivit Agerpres.

SUA au refuzat în mod special să facă acest lucru până acum, de teama unei escaladări care ar putea duce la un conflict direct cu Rusia, având în vedere că ambele ţări sunt puteri nucleare.

Secretarul de stat american Antony Blinken a promis totuşi miercuri la Kiev examinarea de „urgenţă” a cererilor militare ale Ucrainei.

Citește și: Alertă la granițe. Rusia a lovit cu rachete o navă cu cereale în Marea Neagră, pe teritoriul economic al României

Preşedintele american Joe Biden şi premierul britanic Keir Starmer urmează să abordeze această problemă la întâlnirea lor anunţată pentru vineri.

Țările occidentale, inclusiv Statele Unite, au refuzat până în prezent să dea undă verde unor lovituri în profunzime pe teritoriul rus, temându-se de o escaladare care ar putea duce la un conflict direct cu Moscova.

Pentagonul estimase că o autorizare în acest sens nu ar fi „decisivă” pentru schimbarea cursului războiului.

Chestionat pe acest subiect, la Washington, președintele american Joe Biden a dat asigurări că administraţia sa „lucrează la asta chiar acum”. De altfel, Blinken a spus că „nu exclude” o undă verde.

La rândul său, Kremlinul a ameninţat miercuri că Rusia va da „un răspuns adecvat” dacă Ucraina va fi autorizată să utilizeze aceste arme împotriva teritoriului său.

Citește și: Armata ucraineană susține că a doborât un avion de luptă rusesc deasupra Mării Negre

Spynews
Anamaria Prodan spune de ce și-a cerut foștii parteneri în căsătorie. Ce sfaturi le-a oferit sexy impresara femeilor
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Drumul de vis aflat într-o zonă montană superbă care va face legătura între două județe ale României. Șoseaua va străbate peisaje de poveste
Capital.ro
Informație pentru românii care stau la bloc. E interzis! Trebuie să verifice caloriferele
Playtech.ro
Alfred Bulai a ieșit din închisoare! Ce a declarat când a aflat că e cercetat în arest la domiciliu
DailyBusiness
Marcel Ciolacu vorbește despre planul fiscal. Fără taxe noi, dar surprizele sunt pe drum!
Adevarul
Febra și metoda „șosetelor umede”. Ce spun specialiștii despre remediul natural la modă pe tot globul
Spynews
Încă o țară din Europa va implementa taxă pentru turiști. Ce sumă va trebui scoasă din buzunar pentru vacanță
Spynews
Anunț ANM de ultim moment! Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit „Dutch”, din Karate Kid
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cine e femeia din casa lui Alexandru Ciucu. Afaceristul, vacanțe în Italia și Grecia alături de doamna Mădă și de soțul ei, după despărțirea de amantă
Playsport.ro
Cea mai frumoasă sportivă din România s-a retras la 29 de ani și are un job cu totul neobișnuit. Din ce face bani
kanald.ro
Decizie de ultimă oră privind recalcularea pensiilor. Anunțul vine din partea Ministrului Muncii: „Nicio pensie..”
Capital.ro
S-a stins marele actor! Toți l-am iubit și l-am urmărit la TV
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Christopher Miller, fost șef al Pentagonului: România, model de colaborare NATO în fața agresiunii ruse
MediaFlux
PUTIN a LANSAT AVERTISMENTUL FINAL: NATO va fi în război cu RUSIA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...