Țara care alocă patru miliarde de euro pentru a construi case familiilor care nu-și permit o locuință. Guvernul și-a propus construirea a 33.000 de locuințe până în 2030

Guvernul unei țări din Europa a lansat un nou pachet de cheltuieli pentru a construi aproximativ 33.000 de locuințe până în 2030 celor care nu-și permit o casă.
Filip Stan
13 sept. 2024, 19:48
Țara care alocă patru miliarde de euro pentru a construi case familiilor care nu-și permit o locuință. Guvernul și-a propus construirea a 33.000 de locuințe până în 2030

Guvernul unei țări europene a luat decizia de a lansa un nou pachet de cheltuieli, pentru a ajuta oamenii nevoiași. Astfel, printr-un pachet finanțat de bugetul de stat, se vor construi aproximativ 33.000 de locuințe până în 20230, acestea fiind destinate familiilor care se confruntă cu lipsa banilor, prețurile la case și chirii fiind extrem de ridicate.

Portugalia, țara care construiește case familiilor nevoiașe. Suma investită de Guvernul portughez

Guvernul portughez a lansat vineri, 13 septembrie, un nou pachet de cheltuieli, în valoare de două miliarde de euro. Scopul acestuia este construirea a aproximativ de 33.000 de locuințe până în 2030, destinate familiilor nevoiașe care nu au venituri suficiente, prețurile la locuințe și chirii fiind prea mari pentru unii cetățeni.

„Până în 2030 vor fi aproximativ 59.000 de locuinţe. Este cea mai mare investiţie publică în locuinţe din ultimele decenii pentru a garanta o locuinţă decentă celor care au cea mai mare nevoie de ea”, a spus Miguel Pinto Luz, potrivit Reuters.

Ministrul portughez al Infrastructurii, Miguel Pinto Luz, a declarat că 10.000 dintre noile locuinţe vor fi cu finanţare nerambursabilă în proporţie de 100% iar restul de 23.000 de locuinţe vor beneficia de granturi publice echivalente cu 60% din costul fiecărei locuinţe. Noul pachet este finanțat în întregime de la bugetul de stat și se adaugă celor peste două miliarde de euro care sunt utilizate deja pentru a construi un număr de 26.000 de locuințe până în anul 2026.

Citește și: Cererile de locuințe au crescut, în ultimul an, în marile orașe, deși prețurile au explodat. Expert imobiliar: „Fie din cauze administrative, fie economice, dezvoltatorii și-au amânat planurile”

De asemenea, premierul portughez Luis Montenegro a precizat că Guvernul său minoritar de centru-dreapta este ferm decis să rezolve criza spaţiilor de locuit, alături de iniţiativele private şi cele de tip cooperativ, adăugând că noul pachet „nu va pune în pericol echilibrul bugetar”.

Portugalia se numără printre țările care au un deficit cronic de locuințe accesibile, iar fenomenul s-a agravat din cauza sosirii străinilor în zonă.

Cele mai grave probleme există în marile oraşe, inclusiv în capitala Lisabona, unde chiriile au crescut cu 94% după 2015 şi preţul locuinţelor a urcat cu 186%, potrivit datelor furnizate de revista Confidencial Imobiliario.

Citește și: El este cel mai bătrân câine din lume! Are 31 de ani, trăiește în Portugalia și îl cheamă Bobi(ță)! Arată ca orice maidanez din spatele blocului, dar e în Cartea Recordurilor!

 

Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Țara pe care e bine s-o eviți când mergi în vacanță. Deși mulți turiști o consideră spectaculoasă, “are multe orașe urâte, nu te simți în siguranță noaptea”
Capital.ro
Boala care te lasă fără permis. NU îți mai reînnoiește permisul de conducere
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ cu Simona Halep. S-a afișat public cu noul iubit? Nu se mai ascunde
DailyBusiness
Anunț important pentru bucureștenii care locuiesc la bloc
Adevarul
Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită pe 14 septembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi
Spynews
Ce să nu faci de Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoare importantă pentru creștini pe 14 septembrie
Spynews
Ce a apărut pe cer, în Eforie Nord! Fenomenul care pe mulți i-a speriat: "Ne privește Dumnezeu" / FOTO
Evz.ro
Cumpărarea de vechime în muncă. Ce prevede noua lege a pensiilor
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
Cine sunt femeile implicate în accidentul în care a murit Andrei Piedemonte, pilotul de curse. Acestea se luptă între viață și moarte
Capital.ro
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Papa Francisc critică politicile lui Donald Trump și Kamala Harris
MediaFlux
CASA de PENSII, ANUNȚ pentru PENSIONARI privind PROBLEMELE cu RECALCULAREA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...