Pluto în Capricorn, grad anaretic, pentru ultima dată în această viața. Va mai reveni aici în 2255.

Pluto este acum la 29 de grade în Capricorn. Pluto se află în Capricorn pentru ultima oară în istoria contemporană. Nu vom mai experimenta Pluto în Capricorn decât dacă cumva trăim încă 230 de ani, când Pluto va reveni în Capricorn în 2255.
Filip Stan
14 sept. 2024, 17:15
Pluto în Capricorn, grad anaretic, pentru ultima dată în această viața. Va mai reveni aici în 2255.

Acesta este cu adevărat un moment unic – nu doar pentru că este ultima dată când vom trăi energia lui Pluto în Capricorn, ci și pentru că Pluto petrece ultima etapă a tranzitului său de 16 ani în Capricorn la gradul 29 al semnului.

Gradul 29, cunoscut și sub numele de grad anaretic, este un punct critic în astrologie.
Un grad anaretic reprezintă apogeul, punctul de maximă expresie a semnului. Așa cum 29° Berbec este forma cea mai intensă și pură a energiei Berbecului, 29° Capricorn este întruchiparea supremă a calităților arhetipale ale Capricornului.

Horoscop chinezesc septembrie 2024. Apar sume de bani în cont, karma pozitivă din abundenţă, dar e bine să calculezi riscurile

O planetă aflată la acest grad a acumulat o mare experiență în semn și, la 29°, nu mai are nimic de învățat. O planetă la 29° este ca un om de știință experimentat, care a terminat toate experimentele și acum își redactează concluziile finale. Rolul unei planete la gradul anaretic este să distileze esența, înțelepciunea supremă a lecțiilor acelui semn.

Când o planetă ajunge în acest punct, adesea obținem claritate și înțelegere asupra întregului său tranzit. Într-un fel, tot ce s-a întâmplat până în acest moment ne pregătește pentru acest punct de maximă intensitate. Este un moment de introspecție, în care obținem o înțelegere mai profundă a tranzitului și a lecțiilor sale. Acesta este momentul în care avem o revelație: „Ah, despre ASTA a fost vorba”.

Horoscop Mariana Cojocaru 16-22 septembrie 2024: Opoziţia Mercur, intrat în Fecioară, cu Saturn retrograd, din Peşti, anunță zile fierbinţi. Se contorizează beneficii şi datorii

Gradul 29 al unui semn este și un final. Planeta nu mai are nimic de realizat în acel semn – misiunea este completă. După ce și-a îndeplinit sarcina, planeta renaște în următorul semn, aducând noi lecții și provocări.

Pluto la 29° Capricorn – Sfârșitul unei ere
Pluto la 29° Capricorn semnifică sfârșitul unei ere – una care a început în 2008 și care acum se încheie, fără a se mai întoarce vreodată. Pluto în Capricorn a fost despre învățarea lecțiilor maturizării – asumarea responsabilităților, dezvoltarea maturității și stabilirea controlului asupra vieților noastre.

Pe măsură ce acest tranzit se apropie de final, am învățat colectiv lecții dificile, dar necesare, despre responsabilitate, autoritate și cum să navigăm prin structurile de putere. Pluto își atinge obiectivele printr-un proces în trei etape: lipsire de putere, conștientizare și transformare. Printr-o experiență inițială de lipsire de putere descoperim forța și puterea noastră interioară.

În timpul tranzitului lui Pluto în Capricorn, am văzut diverse forme de lipsire de putere, cum ar fi abuzul de control instituțional – fie din partea familiei, statului, corporațiilor sau altor sisteme ierarhice.

Presiunile sociale crescânde, precum povara ipotecilor, cerințele carierei și structurile birocratice, ne-au forțat să ne maturizăm, să devenim autonomi și, în cele din urmă, să evoluăm.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Spynews
Dani de la Insula Iubirii o face praf pe fosta iubită, ispita Mădălina! A postat conversația pe Internet: ”Tot adevărul...”
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Județul din România care renaște cu fonduri europene. Sute de proiecte schimbă viața locuitorilor
Capital.ro
Un iubit actor a plecat spre stele. A fost un actor cameleonic, un monstru sacru al cinematografiei
Playtech.ro
Oana Turcu, de nerecunoscut după ce a slăbit spectaculos. Zici că e o altă persoană, cum arată acum
DailyBusiness
Atenție! Cumpărați bilete de avion doar din aceste locuri!
Adevarul
Ororile dictaturii mareșalului Antonescu. Ce a însemnat „curățirea terenului” și cum au fost măcelăriți 380.000 de oameni
Spynews
Familia lui Viorel Stegaru, surprinsă de inundația ciclonului Boris! Localitatea Blăgești din Vaslui, puternic afectată de fenomen
Spynews
3 zodii cu noroc la bani în toamna 2024. Nativii scapă de griji și probleme
Evz.ro
Zodiile feminine cele mai puternice. Nimic nu le doboară
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
O nouă lovitură pentru pensionari, după recalculare! Pensiile acestora vor scădea, chiar dacă au crescut după recalculare
Capital.ro
Serviciul militar redevine obligatoriu. S-a decis: Vrem să-i descurajăm pe cei care ne amenință
StirileBZI
Așa poți ieși la pensie cu 5-10 ani mai devreme! Totul este prevăzut în noua lege a pensiilor
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Donald Trump promite expulzări în masă susținând acuzații false la adresa imigranților haitieni
MediaFlux
ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI! ESTE INTERZIS TOTAL AZI conform tradiției
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...