EXCLUSIV – Sondaj SOCIOPOL: Marcel Ciolacu se distanţează, finală pentru Cotroceni cu George Simion. Mircea Geoană, abia pe locul 5

Președintele PSD și candidatul partidului la alegerile prezidențiale din 2024, Marcel Ciolacu, se distanteaza de contracandidații săi si urca in sondaje. Daca mâine ar avea loc alegeri, in turul al doilea Marcel Ciolacu s-ar lupta cu George Simion.
Alina Costache
14 sept. 2024, 20:41
EXCLUSIV - Sondaj SOCIOPOL:  Marcel Ciolacu se distanţează, finală pentru Cotroceni cu George Simion. Mircea Geoană, abia pe locul 5

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri Prezidențiale, cei mai mulți votanți ar merge cu Marcel Ciolacu, candidatul PSD, cu 27% din voturi. În turul doi, l-ar avea contracandidat pe liderul AUR George Simion, care ar obține 18%, conform unui sondaj SOCIOPOL, realizat în perioada 4 – 12 septembrie 2024.

Pe locul al treilea s-ar clasa Nicolae Ciucă, ”ostașul” aruncat în lupta pentru Cotroceni, de către liberali, cu 14%. Președinta USR Elena Lasconi se menține pe locul patru, dar scad procentele 12%, față de 14% cânt avea în august.

Citește și: Lasconi începe să-şi amintească despre studii: „Am plâns pe stradă, aveam o profesoară de Contabilitate de la ASE care îmi dăduse nota 4,75”

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri Prezidențiale, cu cine ați vota?

Marcel Ciolacu (PSD) – 27%
George Simion (AUR) – 18%
Nicolae Ciucă (PNL) – 14%
Elena Lasconi (USR) – 12%
Mircea Geoană (independent) – 11%
Diana Șoșoacă (SOS) – 8%
Cristian Diaconescu (independent) – 6%
Kelemen Hunor (UDMR) – 3%

SURSĂ: Sondaj Sociopol la comanda România TV

Citește și: De ce a ales Marcel Ciolacu să facă Dreptul și cum a făcut facultatea în timp ce muncea în paralel: „Am şi diploma de licenţă de la facultate, am luat media 9”

PERIOADA SONDAJ: 4 – 12 septembrie 2024
METODĂ: Interviuri telefonice
EȘANTION: 1000 de persoane
MARJĂ DE EROARE: +/- 3.2%

Sociologul Mirel Palada a comentat în direct la Romania TV sondajul Sociopol.

Sondajul Sociopol cel mai recent ne arata ca incetul cu incetul incepe sa functioneze si fidelitatea politica. Si avem astfel o convergenta intre scorurile prezidentiale si scorurile de la partidele politice. Incetul cu incetul, Geoana incepe sa scada, asta e concluzia, neavand un partid puternic in spate, e intr-o continua scadere. Marcel Ciolacu isi consolideaza baza politica, Simion ocupa scorul partidului sub 20%, Ciuca intr-o revenire mai bine definita, e intr-o crestere in ultimele sondaje. Putem sa tragem concluzia ca Marcel Ciolacu e cel mai definit ca fiind cel care intra in turul 2. Vom vedea cine va fi al doilea dintre George Simion, care are prima sansa, si Ciuca, ce incepe sa recupereze din voturile PNL in defavoarea lui Geoana si Lasconi. Avem trei tabere politice bine definite. Tabara PSD, tabara seuveranista, Sosoaca si Simion, si tabara anti-PSD, unde e si competitia cea mai mare„, a declarat Mirel Palada, în exclusivitate la România TV.

Un sondaj Sociopol realizat între 26 august – 3 septembrie îl dădea tot pe Marcel Ciolacu pe primul loc în clasamentul pentru alegerile prezidențiale, 26% dintre cetățenii români afirmându-și încrederea față de liderul PSD, în funcția de președinte al României. Totodată, George Simion se clasa pe locul 2, devenind astfel principalul rival al lui Ciolacu. Liderul AUR are cele mai mari șanse să între în turul doi, alături de actualul premier al României.

Pe locul trei se clasează Mircea Geoană, cu 14% din voturi, pe locul patru Elena Lsasconi, de la USR, tot cu 14% din voturi, iar Nicolae Ciucă se află abia pe locul cinci, cu 10% din voturi.

„Pe locurile trei – patru, practic la egalitate și la cinci puncte procentuale în spatele lui Simion, găsim în sondajul Sociopol doi candidați anti-PSD, ambii cu 14%.
Mircea Geoană, candidat independent, dar cu o platformă și mai ales cu un electorat anti-PSD bine definite. Și Elena Lasconi, reprezentanta celui mai vehement nucleu electoral anti-PSD, votanții USR.
Tendințele de evoluție ale celor doi sunt divergente. Geoană scade, dând semne din ce în ce mai clare de erodare. Lasconi, în schimb, crește.
Pe locul cinci, candidatul PNL, Nicolae Ciucă, cu 10%. E din ce în ce mai evident că Nicolae Ciucă nu are nici o șansă să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale.
Competiția electorală este încheiată de doi candidați sub 10%: Diana Șoșoacă, SOS România, cu 9%, și Cristian Diaconescu, independent, cu 7%.
Ceilalți candidați obțin scoruri reziduale.
Cursa pentru intrarea în finala turului doi este din ce în ce mai intensă. Primele șanse le au Marcel Ciolacu, PSD, și George Simion, AUR.
Sondajul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată cu rezidența în România. Volumul eşantionului: 1,005 persoane.
Perioada de culegere a datelor: 26 august – 3 septembrie 2024. Metoda culegerii datelor: interviuri telefonice (CATI). Marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%.”, apreciază Mirel Palada.

Victor Ciutacu despre Mircea Geoană: Pe ăsta trebuie doar să-l lași să vorbească, să nu-l încurci

„Geoană e tot mai spectaculos. A ieșit la Digi. Dincolo de faptul că l-a făcut mort-viu pe Băsescu, a dat drumul la brațe. Și o comite în serie mare. Pe ăsta trebuie doar să-l lași să vorbească, să nu-l încurci.
1. „Noi am trăit în anii (…) eu sunt decreţel şi eu. Nu sunt confortabil deloc să spun unei femei că cineva, din orice motiv, poate dispune de corpul său şi decizia sa suverană de a face ceea ce doreşte acolo. Sunt foarte progresist aici”
Decretul s-a dat în 1966. El avea 8 ani. Bănuiesc că n-a gestat maică-sa cât o turmă de elefanți la un loc.
2. „Nu am votat. Pentru că eram la… cred că eram în deplasare undeva, cred că eram într-o deplasare cu NATO, cred că era în perioada în care eram eu la NATO”
Referendumul a avut loc în 2018. Geoană a fost numit la NATO în 2019”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Spynews
Dani de la Insula Iubirii o face praf pe fosta iubită, ispita Mădălina! A postat conversația pe Internet: ”Tot adevărul...”
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Ce să pui în zacuscă pentru ca aceasta să nu mai fie amară și să obții un gust deosebit. Ingredientul secret al bucătarilor de top
Capital.ro
Amendă de 4.000 de lei pentru proprietarii de apartamente. Obligatoriu pentru cei care au termopane
Playtech.ro
Oana Turcu, de nerecunoscut după ce a slăbit spectaculos. Zici că e o altă persoană, cum arată acum
DailyBusiness
Vouchere speciale pentru angajaţi. Se dau 3000 de lei!
Adevarul
Ororile dictaturii mareșalului Antonescu. Ce a însemnat „curățirea terenului” și cum au fost măcelăriți 380.000 de oameni
Spynews
Familia lui Viorel Stegaru, surprinsă de inundația ciclonului Boris! Localitatea Blăgești din Vaslui, puternic afectată de fenomen
Spynews
3 zodii cu noroc la bani în toamna 2024. Nativii scapă de griji și probleme
Evz.ro
Locul din România care atrage străinii ca un magnet. E doar la câteva ore de București
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de peste 60.000.000 de euro
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Noi secrete suculente din interiorul amantlâcului care a răvășit Bucureștiul! Cum i-a furat Cristina ICH soțul
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
O nouă lovitură pentru pensionari, după recalculare! Pensiile acestora vor scădea, chiar dacă au crescut după recalculare
Capital.ro
Este obligatoriu de la 1 noiembrie. Trebuie să aveți anvelope de zăpadă
StirileBZI
Așa poți ieși la pensie cu 5-10 ani mai devreme! Totul este prevăzut în noua lege a pensiilor
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Donald Trump promite expulzări în masă susținând acuzații false la adresa imigranților haitieni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...