Super Luna plină a recoltei din 17 septembrie 2024 este în eclipsă parțială. Ce schimbări ne așteaptă? Cum să valorificăm energiile puternice 

Luna plină a recoltei poartă o istorie bogată și o semnificație aparte. Luna recoltei își trage numele din sezonul recoltelor, simbolizând abundența și recunoștința.
Filip Stan
15 sept. 2024, 17:17
Super Luna plină a recoltei din 17 septembrie 2024 este în eclipsă parțială. Ce schimbări ne așteaptă? Cum să valorificăm energiile puternice 

Luna plină din 17 septembrie 2024 este însoțită de o eclipsă de lună, ceea ce înseamnă că este încărcată cu puterea mai multor luni pline combinate într-una singură. Această lunație marchează oficial începutul sezonului eclipselor, fiind urmată de o eclipsă solară două săptămâni mai târziu. Și pentru că atinge punctul maxim chiar înainte de echinocțiul de toamnă, pe 22 septembrie, aceasta servește și drept Luna Recoltei din acest an. Deși ultimele zile de vară se apropie rapid de final, datorită semnificației spirituale profunde a eclipsei de lună plină din septembrie, toate semnele zodiacale urmează să înceapă să scrie noi capitole în viețile lor, care vor continua să se desfășoare în următorii câțiva ani.

Luna plină a recoltei poartă o istorie bogată și o semnificație aparte. Luna recoltei își trage numele din sezonul recoltelor, simbolizând abundența și recunoștința. Această lună are o rezonanță spirituală unică, invitând la reflecție asupra ciclurilor naturii și a energiilor de completare și împlinire. Frecvența ei ne încurajează să ne conectăm profund cu pământul și cu propriile noastre „recolte” personale, fie ele tangibile sau intangibile.

În trecutul îndepărtat, omenirea își găsea ritmul în ciclurile lunii, îmbrățișând dansul ceresc în locul construcțiilor artificiale ale calendarelor moderne. Luna servea drept marker ceresc pentru trecerea timpului. Ciclul de 29 de zile, împreună cu cele patru faze principale, reprezenta o reflecție profundă a propriilor noastre ritmuri, devenind esențial pentru strategiile și eforturile noastre.

Fiecare Lună plină strălucea pe cer în momente diferite ale anului, aruncându-și lumina asupra unui peisaj care se transforma unic cu fiecare fază lunară. Nuanțele frunzișului, schimbările de temperatură, comportamentele faunei, florile care înfloreau și eforturile umane se transformau cu toții. Această variație se răspândea în comunități diverse din diferite regiuni ale lumii. Fiecare Lună plină a fost înzestrată cu un nume care reflecta esența sezonului în care apărea.

Continuă explorarea pentru a descoperi semnificația profundă a Lunii pline a recoltei din septembrie și pentru a afla cum să o onorezi prin ritualuri semnificative.

Ce este Luna plină a recoltei din septembrie?
Mai este cunoscută și sub denumirile de „Luna Orzului”, „Luna Frunzelor” și „Luna Galbenă”.

Luna plină a recoltei din septembrie își trage numele de la strălucirea sa, care le permitea fermierilor să lucreze până târziu în noapte, adunând recoltele precum legume rădăcinoase, fasole și cereale sub privirea ei atentă. În agricultură, practicile contemporane îmbrățișează folosirea iluminatului artificial, un lux care nu era disponibil strămoșilor noștri din vremurile de odinioară.

Horoscop rune 16 – 22 septembrie 2024. Mihai Voropchievici ştie ce zodie are runa Wunjo şi primeşte numai veşti bune prin SMS

Luna recoltei își primește numele de la tranziția notabilă de la căldura verii târzii către îmbrățișarea toamnei, semnificând recoltarea abundentă de produse disponibile în această perioadă. Tradițiile vechi transformau aceste recolte în gemuri delicioase, chutney-uri picante și murături savuroase, păstrate cu grijă pentru a susține familia în lunile lungi și reci de iarnă ce urmau.

Această perioadă te invită să onorezi abundența manifestată în viața ta. Luna recoltei se aliniază grațios cu Mabon, marcând momentul sacru al echinocțiului de toamnă. Energiile cosmice se schimbă, invitându-ne să călătorim din nou în interiorul nostru. Este un timp pentru reflecție și recunoștință, pentru a onora binecuvântările din viețile noastre. Suntem încurajați să căutăm armonia și să eliberăm ceea ce nu mai rezonează cu sinele nostru autentic.

Ce semn guvernează Luna plină a recoltei din septembrie?
Luna plină a recoltei care urmează va străluci în tărâmul eteric al Peștilor, un semn cunoscut pentru farmecul, compasiunea și creativitatea sa fără limite. Luna plină a recoltei în Pești, influențată de esența sa profund sentimentală și spirituală, anunță o perioadă de creștere în domeniile artei și divertismentului. De asemenea, aduce un val de interes pentru practicile religioase și spirituale, însoțit de o intensificare a simțurilor.

Citește și

Horoscop Alina Bădic 15-21 septembrie 2024: „Este important să identificăm toate nodurile karmice”

Lunile pline au loc în mijlocul ciclului lunar, atunci când Soarele și Luna se opun direct în zodiac. Însă o eclipsă de Lună se produce atunci când o Lună plină are loc în apropierea Nodului Nord sau Sud al Destinului – două puncte în zodiac care au legătură cu destinul și scopul vieții. În prezent, Nodurile Nord și Sud sunt pe punctul de a intra în semnele Pești și Fecioară pentru prima dată în aproape două decenii, astfel că eclipsa de lună din septembrie, adiacentă Nodului Nord, este prima de acest fel care are loc în semnul de apă al Peștilor din 2007 încoace. Din această cauză, evenimentele din jurul acestei eclipse ar putea aduce schimbări majore în viața ta, deschizând calea pentru o nouă eră, atât emoțional cât și spiritual.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro

Spynews
Oana Lis, în doliu! Vestea tristă care a răvășit-o pe soția lui Viorel Lis: ”Rămas bun” | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Aplicațiile prin care telefonul tău e spionat. Îți fură toți banii din contul bancar. Șterge-le imediat dacă le-ai instalat
Capital.ro
Avertisment pentru cei care stau la casă. Trebuie să verifice!
Playtech.ro
Ciclonul Boris își schimbă direcția. Ce județe vor fi afectate de ploile torențiale în următoarele ore
DailyBusiness
Anunț de la Casa de Pensii. Când se dau biletele de tratament pentru pensionari
Adevarul
Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii
Spynews
Diandra de la Insula Iubirii și-a recuperat contul de Instagram, când nu mai avea nicio speranță. Ce s-a întâmplat cu profilul ispitei | FOTO
Spynews
De ce l-a acuzat Ema Oprișan pe Răzvan Kovacs că a abandonat-o, de fapt. Fostul concurent de la Insula Iubirii știa prin ce trece soția lui: ”Ajungem să oferim...”
Evz.ro
Raport CIA. Care a fost principala vulnerabilitate a regimului Ceaușescu
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de peste 60.000.000 de euro
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ireal cu ce se ocupă acum Octavian Bellu. Ce a ajuns să facă fostul antrenor al lotului național de gimnastică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
„Frumoasa noastră fiică ne-a fost smulsă.” La doar 8 ani, Mia și-a pierdut viața din cauza sepsisului. Fetița a fost trimisă acasă de două ori, în ciuda simptomelor grave
Capital.ro
Doliu la Naționala României. A murit un mare campion: Îi vom onora moștenirea
StirileBZI
Se dă un salariu de 1.000 de euro lunar! Nu este nevoie de studii superioare!
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Donald Trump critică susținerea lui Taylor Swift pentru Kamala Harris
MediaFlux
PERICOL de RĂZBOI! GERMANIA a INTERVENIT în FORȚĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...